Tα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 17ης αγωνιστικής!

Νίκος Καρφής
Tα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 17ης αγωνιστικής!
Η Euroleague Greece μοιράζει για άλλη μια φορά τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους της αγωνιστικής.

H 17η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε και η Euroleague Greece διάλεξε τους καλύτερους και χειρότερους, χαρίζοντας τους τα Όσκαρ και τα «χρυσά βατόμουρα».

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Ο Ζόραν Ντράγκιτς είχε 24 πόντους με 4/4 δίποντα, 3/3 τρίποντα και 7/7 βολές, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 5 κερδισμένα φάουλ και μόλις 1 λάθος, μαζεύοντας 34 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Πως να μην πάρει το βραβείο; Δεν έχασε σουτ

Παίκτης-απογοήτευση: O Βαγγέλης Μάντζαρης είχε 6 πόντους κόντρα στη Μπασκόνια, όμως σούταρε με 1/8 τρίποντα, όντας πολύ άστοχος. Σίγουρα η ομάδα του περίμενε περισσότερα από αυτόν. Ο Έλληνας γκαρντ είχε -3 στην αξιολόγηση

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν: Τα 46 ριμπάουντ της Μπασκόνια, τα 1/8 τρίποντα του Μάντζαρη, τα 19 λάθη της Μπαρτσελόνα, οι 107 πόντοι της ΤΣΣΚΑ, οι 104 πόντοι της Εφές, τα 5/6 τρίποντα του Ρούντι.

Η νίκη της αγωνιστικής: Δεν γίνεται είναι κάποια άλλη πέρα από αυτή της Μπασκόνια κόντρα στον Ολυμπιακό (86-54). Οι Βάσκοι υποχρέωσαν τους «ερυθρόλευκους» στην 2η μεγαλύτερη ήττα της ιστορίας τους στη διοργάνωση, κάνοντας μια φοβερή εμφάνιση και πήραν ένα από τα Όσκαρ της αγωνιστικής.

Limit-up: Μετά την ήττα της με 79-74 κόντρα στη Φενέρ, η Μπασκόνια ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές της την 17η στροφή της Euroleague, αφού υπέταξε τον Ολυμπιακό με το εντυπωσιακό 86-54. Σπουδαία άνοδος για την ομάδα του Μαρτίνεθ.

Limit-down: Φυσικά ο Ολυμπιακός. Το σύνολο του Σφαιρόπουλου έκανε την χειρότερη φετινή του εμφάνιση, ενώ γενικότερα οι Πειραιώτες έζησαν μία από τις χειρότερες βραδιές της ιστορίας τους στην Euroleague. Μετά την νίκη επί της Αρμάνι ήρθε η συντριβή από τη Μπασκόνια

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Το Όσκαρ θα καταλήξει στα χέρια του Πέδρο Μαρτίνεθ. Ο προπονητής των Βάσκων οδήγησε την ομάδα του σε έναν θρίαμβο και αύξησε την ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Πήρε πανεύκολα την μάχη των πάγκων από τον Σφαιρόπουλο, με το 86-54 να λέει πολλά για την εικόνα της αναμέτρησης.