Πασκουάλ: «Ο ΠΑΟ δεν κυριαρχεί πια οικονομικά στην Ευρώπη»

Γιάννης Σταυρουλάκης
Πασκουάλ: «Ο ΠΑΟ δεν κυριαρχεί πια οικονομικά στην Ευρώπη»
Ο Τσάβι Πασκουάλ αναφέρθηκε στους στόχους του Παναθηναϊκού στην Euroleague, ξεκαθάρισε ότι το κεφάλαιο της Μπαρτσελόνα έχει κλείσει ενώ ξεκαθάρισε ότι ο δικός του Παναθηναϊκός έχει ενθουσιασμό!

«Κάθε αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα είναι ξεχωριστή και ειδικά οι επισκέψεις μου στο Palau Blaugrana. Υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι στο κλαμπ με τους οποίος συνεργάστηκα όσο δούλεψα στην Μπαρτσελόνα. Βέβαια, ξεχνάμε τα πάντα όταν αρχίζει ο αγώνας» εξήγησε στην αρχική του τοποθέτηση ο Τσάβι Πασκουάλ μιλώντας στην εφημερίδα Sport ενόψει της αναμέτρησης με τους Καταλανούς στο ΟΑΚΑ (11/1, 21:00), στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Euroleague.

Κλήθηκε, μάλιστα, να σχολιάσει την πορεία της Μπαρτσελόνα, τονίζοντας πως «δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα όμως η Μπάρτσα αξίζει τον υπέρτατο σεβασμό μου. Η απόδειξη είναι τα τελευταία αποτελέσματά της. Όλα είναι ανοιχτά στην Euroleague. Δυο ή τρεις σερί νίκες στη regular season μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα. Περιμένω να αντιμετωπίσω την ομάδα που κέρδισε τη Χίμκι και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έχοντας μάλιστα ένα καλό σερί στην ισπανική λίγκα. Η Μπαρτσελόνα είναι ένα ποιοτικό σύνολο, με παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά».

Ο Πασκουάλ αναφέρθηκε στις αλλαγές προπονητών στη Βαρκελώνη μετά από την αποχώρησή του: «Στα μεγάλα κλαμπ, τα αποτελέσματα είναι το παν. Γι' αυτό ακριβώς έμεινα στην Μπάρτσα τόσα χρόνια. Στο τέλος της ημέρας είναι προφανές πως αν δεν κερδίζεις, δεν μπορείς να συνεχίσεις».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ρωτήθηκε αν κρατάει κακία σε κάποιον για την αποχώρησή του από το Palau το 2015. «Είχα απέναντί μου ανθρώπους που δεν ήταν τόσο ειλικρινείς απέναντί μου όμως η αλήθεια είναι ότι δεν κρατώ κακία. Έφυγα με καλές αναμνήσεις, ήμουν επιτυχημένος κι έζησα πολλές όμορφες στιγμές με αυτό το κλαμπ. Η πίεση είναι μέρος της δουλειάς του προπονητή. Αν αφοσιώσεις τη ζωή σου σε αυτή τη διαδικασία, πρέπει να ξέρεις πως να χειριστείς τέτοιες καταστάσεις».

Τι ταμπέλα έχει ο Παναθηναϊκός του Τσάβι Πασκουάλ; «Είμαστε μια ανταγωνιστική ομάδα. Υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στην άμυνα και την επίθεση. Γίνεται συλλογική δουλειά και σκληρή προσπάθεια σε κάθε προπόνηση, σε κάθε παιχνίδια. Γι' αυτό ακριβώς είμαστε σε αυτό το σημείο. Η ελληνική λίγκα πιθανότατα δεν έχει ομάδες επιπέδου ACΒ όμως μπορώ να σας εγγυηθώ πως είναι πολύ ανταγωνιστική».

Πέρσι ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε το double και ο πήχης είναι ψηλά. Υπάρχει πίεση για την Euroleague; «Οι άνθρωποι εδώ είναι έξυπνοι. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι πια η ομάδα που κυριαρχούσε οικονομικά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Σε κάθε περίπτωση, έχουμε ανταγωνιστικό μπάτζετ κι ενθουσιασμό. Θα προσπαθήσουμε, λοιπόν, να τερματίσουμε στις πρώτες οκτώ θέσεις... Πρέπει να προχωρήσουμε βήμα-βήμα, παιχνίδι με παιχνίδι».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ισπανία και την Μπαρτσελόνα, ανέφερε: «Η Μπαρτσελόνα είναι ένα κεφάλαιο που έχει κλείσει. Νιώθω άνετα εδώ, εστιάζω στο παρόν και στο πως θα βελτιώσω τη δουλειά μου. Παρ' όλα αυτά, είμαστε επαγγελματίες και ποτέ δεν πρέπει να μιλάμε για το τι θα συμβεί στο μέλλον».