«Αιώνιοι» σε φόντο... ευρωπαϊκό!

Αντωνία Σπανού
«Αιώνιοι» σε φόντο... ευρωπαϊκό!
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ (21:00, ΝS2) και ολόκληρη η Ευρώπη στρέφει στην προσοχή της σε ένα ακόμα ντέρμπι «αιώνιων».

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι πανέτοιμοι για την δεύτερη συνάντηση της σεζόν, που αυτή την φορά θα έχει άρωμα Euroleague.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται για 2η φορά στην σεζόν, πρώτη με κόσμο, τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ για διαφορετική όμως διοργάνωση.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου θέλει να ξεπεράσει την πρώτη της ήττα στην Euroleague από την Μπαρτσελόνα την προηγούμενη αγωνιστική και να πάρει μια νίκη που έχει διπλό όφελος, αφού εκτός από την επιστροφή στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα θα επιφέρει και καλή ψυχολογία ενόψει της δύσκολη συνέχειας.

Τα αγωνιστικά προβλήματα είναι τα γνωστά, με τον Βασίλη Σπανούλη να είναι ακόμα εκτός, αφού ταλαιπωρείται από τραυματισμό, ενώ δεδομένη θεωρείται πλέον η απουσία του Κιμ Τίλι.

Από την άλλη ο προπονητής του Ολυμπιακού σκέφτεται ακόμα την συμμετοχή του νεοφερμένου Κάιλ Ουίλτζερ και όπως δήλωσε και στην συνέντευξη Τύπου η συμμετοχή του θα κριθεί τελευταία στιγμή.

Οι υπόλοιποι παίκτες του Ολυμπιακού είναι ετοιμοπόλεμοι, με καλή ψυχολογία μετά την πρόκριση τον τελικό του κυπέλλου και με τρεις ημέρες προετοιμασίας, γεγονός που έδωσε σε όλους την ευκαιρία να προπονηθούν όλοι μαζί και διορθώσουν λάθη.

Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός κατεβαίνει στο Φάληρο για δεύτερη φορά, με την πρώτη να έχει φύγει θριαμβευτής.

Οι συνθήκες από εκείνο το πρώτο ματς της σεζόν θα είναι εξαιρετικά διαφορετικές και η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ θέλει να είναι προετοιμασμένη ώστε να ανταποκριθεί κατάλληλα.

Οι «πράσινοι» θέλουν να πάρουν μια νίκη που έχει πολλαπλά οφέλη για εκείνους. Πρώτα στο βαθμολογικό πίνακα, αλλά ειδικά σε θέμα ψυχολογίας που έχουν κλονίσει οι ευρωπαϊκές ήττες, αλλά και ο αποκλεισμός στο Κύπελλο από την ΑΕΚ.

Ο Παναθηναϊκός με την σειρά του εκμεταλλεύτηκε τις ημέρες προπόνησης που είχε μπροστά του δούλεψε τις αδυναμίες του και αναμένεται, όπως δήλωσε και ο Ισπανός τεχνικός, να παρουσιαστεί καλός στο ΣΕΦ.

Ο Σίνγκλετον, που μέσα στην εβδομάδα είχε ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού, το ξεπέρασε και θα ενισχύσει κανονικά την ομάδα του στο παιχνίδια. Απουσίες άλλες δεν υπάρχουν και οι «πράσινοι» γνωρίζουν ότι πρέπει να δείξουν εξαιρετικό πρόσωπο αν θέλουν να περάσουν από μια έδρα που θα... βράζει.