Μπερτομέου: «Θα ήθελα η διαμάχη με τη FIBA να τελειώσει αύριο»!

Μπερτομέου: «Θα ήθελα η διαμάχη με τη FIBA να τελειώσει αύριο»!
Ο Τζόρντι Μπερτομέου μίλησε στο Radio MARCA για την έναρξη της σεζόν στην Euroleague, τη διαμάχη με τη FIBA και το πρόβλημα με το καλεντάρι.

«Το νέο μοντέλο της Euroleague εφαρμόστηκε πέρσι με τεράστια επιτυχία ενώ η ανταπόκριση των φιλάθλων ήταν εντυπωσιακή! Μπορώ να πω ότι μάθαμε πράγματα τον πρώτο χρόνο και φέτος θα είμαστε καλύτεροι από κάθε άποψη. Θέλουμε το ταλέντο στη διοργάνωσή μας όμως γνωρίζουμε καλά ότι υπάρχει σκληρός ανταγωνισμός με το ΝΒΑ. Οι παίκτες έρχονται και φεύγουν όμως η Euroleague παραμένει πάντα στο πιο υψηλό επίπεδο» τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση ο πρόεδρος κι εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague Basketball λίγες μέρες πριν από την έναρξη της νέας σεζόν.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου κλήθηκε να σχολιάσει τη διαμάχη με τη FIBA σε ό,τι αφορά το καλεντάρι των εθνικών ομάδων και τους προκριματικούς αγώνες μεσούσης της σεζόν. «Μας ενδιαφέρει να υφίστανται πετυχημένες εθνικές ομάδες. Δεν καταλαβαίνω, όμως, τον λόγο που κάποιες ομοσπονδίες ικανοποιούνται με το να παρουσιάσουν ομάδες Β' και Γ' επιπέδου. Οι φίλαθλοι δεν μπορούν να μείνουν ικανοποιημένοι αν, για παράδειγμα, δεν δουν στην εθνική Ισπανίας τα αδέλφια Γκασόλ ή τον Ρίκι Ρούμπιο».

Κατέληξε, δε, λέγοντας: «Θα ήθελα αυτή η διαμάχη να τελειώσει αύριο όμως οι προτάσεις μας απορρίφθηκαν μέσα σε ένα βράδυ. Οι διεθνείς που θα ενισχύσουν τις εθνικές ομάδες δεν πρόκειται να δεχτούν κυρώσεις από τη FIBA. Αν όμως επιλέξουν να μην αγωνιστούν στις εθνικές τους, επίσης δεν πρέπει να δεχτούν κυρώσεις. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, σημαίνει πως οι παίκτες χωρίζονται σε Α' και Β' επίπεδο. Θα ήταν σκάνδαλο αν η FIBA τιμωρήσει τους παίκτες της Euroleague και όχι τους NBAers»!