Αποστολή στο Ηράκλειο: Παναγιώτης Ραμαντάνης
Ο Ολυμπιακός με εξαιρετική εμφάνιση στα «Δύο Αοράκια» κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, κατέκτησε το IBT CRETE 2026. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχοντας το προβάδισμα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, πήρε τη νίκη στον τελικό με 87-77.
Καταπληκτική εμφάνιση από τον Εμπάι Εντιάι, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 16 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 μπλοκ. Πολύ καλοί και οι Μοντέρο, Φουρνιέ και Χολ για τους Πειραιώτες, οι οποίοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο ματς.
Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακό: Ο αγώνας
Ο Ερυθρός Αστέρας είχε ξεκινήσει το ματς με δίποντα των Μότλεϊ και Τζόουνς, με τον Εντιάι να απαντάει με πέντε προσωπικούς πόντους για το πρώτο προβάδισμα του Ολυμπιακού (5-4). Ο Φουρνιέ με τρίποντο είχε κάνει το 8-6, όμως ο Νουόρα με τον ίδιο τρόπο, είχε βάλει μπροστά την ομάδα του (9-8). Με ένα εντυπωσιακό σερί 13-0, οι Πειραιώτες είχαν φτάσει να προηγούνται με 11 πόντους (23-12). Οι Σέρβοι είχαν μειώσει σε 17-23, ωστόσο χάρη σε τρίποντο του Μοντέρο, ο Ολυμπιακός είχε το προβάδισμα στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με 26-17.
Ο Μπάλντγουϊν είχε σκοράρει με τρίποντο στις αρχές της δεύτερης περιόδου, με τον Τζόουνς να απαντάει με δίποντο (20-28). Οι τυπικά γηπεδούχοι, είχαν μειώσει σε 24-28, όμως με τους Ντόρσεϊ, Νετζήπογλου και Μοντέρο να σκοράρουν από δύο πόντους, η διαφορά είχε φτάσει πάλι τους 10 (34-24). Ο Ολυμπιακός κράταγε το προβάδισμά του στο 7+ και μάλιστα στο 02:23 μετά από τρίποντο του Τζόσεφ και κάρφωμα του Χολ, ήταν μπροστά με 46-33 (+13). Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε πάει στα αποδυτήρια με το υπέρ της 50-37.
Ο Κράμερ είχε πετύχει το πρώτο καλάθι του δευτέρου ημιχρόνου, με τους «ερυθρόλευκους» να απαντάνε με ένα σερί 9-0 (5 πόντοι Γουόρντ, 3 ο Φουρνιέ και 1 ο Μιλουτίνοφ), «εκτοξεύοντας» τη διαφορά στους 20 (59-39). Με πέντε πόντους του Μοντέρο και δύο του Φουρνιέ, το σκορ ήταν 66-43 στο 05:57. Ο Ερυθρός Αστέρας είχε βγάλει αντίδραση και μάλιστα είχε ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (εννιά) μετά από τρίποντο του Κράμερ (62-71). Στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός είχε το προβάδισμα με 75-63, χάρη σε δίποντο του ΜακΙντάιρ.
Ο Κάρτερ είχε σκοράρει στις αρχές της τέταρτης περιόδου, με τον Ολυμπιακό να απαντάει με δίποντα των Τζόσεφ και Εντιάι για το 79-65. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα τα τελευταία λεπτά και έφτασαν στη νίκη με 87-77.
Τα δεκάλεπτα: 17-26, 37-50, 63-75, 77-87
Ερυθρός Αστέρας (Ναβάρο): Μότλεϊ 3, Τζόουνς 2, Γουάιλερ-Μπαμπ 2, Μπάτλερ 12, Κάρτερ 5, Ντόμπριτς 5, Ιζούντου 4, Μπάλντουιν 5, Μεντάρεβιτς 2, Νουόρα 16 , Οτζελέγε 5, Κράμερ 16
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): ΜακΙντάιρ 2, Μοντέρο 12, Τζόσεφ 8, Ντόρσεϊ 5, Φουρνιέ 11, Νετζήπογλου 6, Γουόρντ 9, Εντιάι 16, Μιλουτίνοφ 7, Χολ 8, Τζόουνς 3, Καραγιαννίδης 0
Δείτε τα στατιστικά του ματς εδώ
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.