Μπουένο: «Η EuroLeague είναι έτοιμη να ανταγωνιστεί το NBA Europe, αν δεν υπάρξει συμφωνία»
Σε δηλώσεις που πραγματοποίησε ο Τσους Μπουένο μίλησε για την πιθανή συνεργασία του NBA με τη EuroLeague.
Ο CEO της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη, τόνισε πως ακόμα και αν δεν επιτευχθεί η συμφωνία των δύο πλευρών, η λίγκα είναι έτοιμη να ανταγωνιστεί το NBA Europe.
Αναλυτικά όσα είπε ο Τσους Μπουένο:
«Εάν δεν υπάρξει συμφωνία στην Ευρώπη, θα ανταγωνιστούμε στην Ευρώπη. Αυτή ήταν η συζήτηση που κάναμε εσωτερικά και, εφόσον χρειαστεί, είμαστε έτοιμοι.
Πρέπει να είναι μια συνεργασία που λειτουργεί και για τους δύο, όχι μόνο για τον έναν. Γνωρίζουμε ότι το NBA μπορεί να βοηθήσει στη λειτουργία ορισμένων πραγμάτων, επομένως θα πρέπει να ακολουθήσουμε το NBA, όπως κι εκείνο θα πρέπει να ακολουθήσει το τοπικό IP των συλλόγων. Οι ομάδες υπάρχουν εδώ και 100 χρόνια και μπορούν να προσφέρουν πολλά στο NBA.
Αν έχεις δύο λίγκες, αυτό θα δημιουργήσει κατακερματισμό της αξίας, τόσο σε θεσμικό όσο και σε εμπορικό επίπεδο, στα τηλεοπτικά δικαιώματα αλλά και στην προσέλευση των φιλάθλων. Και οι δύο έχουμε πει ότι, αν δεν υπάρξει συμφωνία, πρέπει να συνεχίσουμε τα σχέδιά μας. Εκείνοι συνεχίζουν τη διαδικασία τους κι εγώ συνεχίζω το δικό μου πλάνο».
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.