Μήτογλου: «Ο Παύλος Γιαννακόπουλος είναι ο άνθρωπος που μεγάλωσε την ιδέα και το brand του Παναθηναϊκού»

Μήτογλου: «Ο Παύλος Γιαννακόπουλος είναι ο άνθρωπος που μεγάλωσε την ιδέα και το brand του Παναθηναϊκού»

Newsroom
Μήτογλου
Για τον Παύλο Γιαννακόπουλο, με αφορμή το 7ο τουρνουά στη μνήμη του, το οποίο θα διεξαχθεί φέτος στην Αυστραλία, μίλησε σε ραδιόφωνο της χώρας ο Ντίνος Μήτογλου.

Στο SBS Radio της Αυστραλίας μίλησε ο Ντίνος Μήτογλου, για το 7ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» που θα διεξαχθεί από τις 18 έως τις 22 Σεπτεμβρίου. Ο διεθνής φόργουορντ του Παναθηναϊκού, αναφέρθηκε στην κληρονομιά που άφησε ο Παύλος Γιαννακόπουλος και στο πόσο μεγάλωσε το κλαμπ υπό την ηγεσία του.

Οι δηλώσεις του Μήτογλου

Για τις πρώτες σκέψεις όταν ανακοινώθηκε ότι η ομάδα θα ταξιδέψει στην Αυστραλία για το 7ο Τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος": «Σίγουρα είναι κάτι μοναδικό. Είναι απίστευτο σε τι μέρη μπορεί να σε φέρει ο αθλητισμός. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που το μέγεθος του Παναθηναϊκού και του κ. Παύλου Γιαννακόπουλου θα μας φέρει στην Αυστραλία. Γνωρίζουμε φυσικά το πόσο όμορφη χώρα είναι και πόσο μεγάλη ελληνική κοινότητα έχει. Χαιρόμαστε πάρα πολύ που εκπροσωπούμε τον Παναθηναϊκό και θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα τόσο μεγάλο ταξίδι και να βρεθούμε στην Αυστραλία. Είμαι σίγουρος ότι θα περάσουμε όλοι πάρα πολύ όμορφα».

Για την εμπειρία που έζησαν όλοι στο Παναθηναϊκό Στάδιο: «Το περσινό ήταν μια μοναδική εμπειρία. Κυρίως για τους ξένους παίκτες, γιατί κατάλαβαν πραγματικά το μέγεθος των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, όπως επίσης την αγάπη που μας δίνει ο κόσμος. Πέρσι βρέθηκαν περίπου 40.000 φίλαθλοι. Πάρα πολύ κόσμος. Όταν κοιτούσες δεξιά κι αριστερά έβλεπες τα πλήθη. Χανόσουν. Φαινόταν πάρα πολύ η αγάπη του κόσμου. Μπορώ να προσθέσω ότι το ταξίδι αυτό, όπως είπα, θα είναι μοναδικό και όμορφο. Ταυτόχρονα όμως, επειδή έχω ταξιδέψει και ζήσει στις ΗΠΑ, έχω δει πάρα πολλά πράγματα και είμαι σίγουρος ότι στην Αυστραλία θα έχουμε άψογη φιλοξενία και θα δεχθούμε πάρα πολλή αγάπη. Όχι μόνο από φίλους του Παναθηναϊκού, αλλά γενικά απ’ όλους τους Έλληνες που βρίσκονται εκεί. Έχω ακούσει άλλωστε πως η Αυστραλία είναι μια πάρα πολύ φιλόξενη χώρα».

Παναθηναϊκός: Οι διεθνείς των «πρασίνων» έστειλαν επιστολή στον Πρωθυπουργό για ΕΟΚ και διαιτησία
Ο Κώστας Σλούκας του Παναθηναϊκού

Για το γεγονός πως για πρώτη φορά θα ταξιδέψει μακριά από την Ευρώπη με τον Παναθηναϊκού: «Δεν περίμενα ποτέ ότι το μπάσκετ θα με φέρει τόσο μακριά. Σίγουρα όμως ήθελα πάντα να ταξιδέψω στην Αυστραλία και να δω πράγματα εκεί. Όπως είπατε κι εσείς, το γεγονός πως οι Έλληνες έφυγαν από την Ελλάδα στη δεκαετία του ’50 και του ’60 είναι κάτι μοναδικό. Γνωρίζω καλά, όπως έχω πει, ότι οι άνθρωποι που έχουν φύγει από την Ελλάδα αγαπάνε παραπάνω την πατρίδα τους, γιατί τους λείπει πάρα πολύ. Θα το μεταφέρουμε αυτό στους ξένους παίκτες. Θα κάνουμε τα πάντα για να ανταποδώσουμε την αγάπη που θα εισπράξουμε».

 

Για την σχέση που έχει με την Αυστραλία: «Θα πω κάτι που δεν έχω ξαναπεί. Όταν ήμουν όμως 2-3 χρονών, ο πατέρας μου είχε την ευκαιρία να μετακομίσει στην Αυστραλία. Για λίγο δεν ήρθαμε! Τελικά, μείναμε στην Ελλάδα».

Για τον Παύλο Γιαννακόπουλο: «Όταν εγώ ήρθα στον Παναθηναϊκό το 2017, δεν τον πρόλαβα. Δεν γίνεται όμως να μην είσαι στον Παναθηναϊκό και να μην ξέρεις ποιος ήταν ή να μην έχεις ακούσει ιστορίες. Έχω ακούσει γενικά πολλές ιστορίες. Στην πρώτη μου θητεία στον Παναθηναϊκό είχα συμπαίκτες, όπως ο Νικ Καλάθης και ο Ίαν Βουγιούκας, που μου έλεγαν πράγματα για τον κ. Παύλο. Μόνο θετικά! Ζούσε και ανέπνεε για τον Παναθηναϊκό. Είναι ο άνθρωπος που μεγάλωσε την ιδέα και το brand του Παναθηναϊκού. Το σημαντικότερο όλων είναι το εξής: όχι μόνο έκανε πολλά παιδιά Παναθηναϊκούς, αυτό έχω να το λέω συνέχεια. Οποιουσδήποτε από άλλη ομάδα τούς έκανε να αγαπήσουν τον Παναθηναϊκό, να τον βλέπουν. Από μικρά παιδιά έως μεγαλύτερους. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο κέρδος. Έκανε μόνο καλό στον ελληνικό αθλητισμό. Είναι τεράστια η κληρονομιά του».

Για τον Παναθηναϊκό της νέας σεζόν: «Έχουμε κάνει κάποιες πάρα πολύ σημαντικές προσθήκες, κυρίως στον ελληνικό κορμό. Ο Παναθηναϊκός έχει ανέβει επίπεδο τα τελευταία χρόνια. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι για τη νέα σεζόν, ώστε να τα δώσουμε όλα. Όπως βλέπετε, η EuroLeague αρχίσει να γίνει ένα μίνι ΝΒΑ. Τα μπάτζετ έχουν ανέβει αρκετά, οι αγώνες έχουν γίνει πιο πολλοί. Θεωρώ ότι η EuroLeague έχε γίνει πάρα πολύ ανταγωνιστική σε σχέση με το πώς ήταν πριν από τρία – τέσσερα χρόνια. Έχει ανέβει τουλάχιστον ένα με δύο επίπεδα. Αυτό είναι πάρα πολύ καλό για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Είναι πολύ θετικό. Η EuroLeague είναι πάρα πολύ δύσκολη. Όταν όλες οι ομάδες ενισχύονται και γίνονται καλύτερες, έπρεπε να ενισχυθούμε κι εμείς. Κανένα παιχνίδι στην EuroLeague δεν είναι εύκολο».

@Photo credits: eurokinissi
 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.