ΣΕΦ, Ολυμπιακός: Οι «ερυθρόλευκοι» περνούν σε μία νέα εποχή

ΣΕΦ, Ολυμπιακός: Οι «ερυθρόλευκοι» περνούν σε μία νέα εποχή

Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
Η Κυβέρνηση ήρθε σε συμφωνία με την ΚΑΕ Ολυμπιακός για την παραχώρηση του ΣΕΦ και οι «ερυθρόλευκοι» περνούν πλέον σε μία νέα εποχή.

Η 21η Ιουλίου του 2025 αποκτά ιστορική σημασία για τον Ολυμπιακό. Η μέρα που οι Πειραιώτες απέκτησαν και με τη βούλα το δικό τους σπίτι, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το οποίο παραχωρήθηκε από την Κυβέρνηση στην «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ για τα επόμενα 49 χρόνια.

«Η Κυβέρνηση ανακοινώνει την επί της αρχής συμφωνία για την παραχώρηση κατά χρήση, διαχείριση και εκμετάλλευση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) στην ΚΑΕ Ολυμπιακός για χρονικό διάστημα σαράντα εννέα (49) ετών. Η συμφωνία αφορά τη στεγασμένη σάλα μαζί με το σύνολο των στεγασμένων συνοδών χώρων, τους χώρους στάθμευσης και μέρος του περιβάλλοντος χώρου που συνδέει τις ανωτέρω εγκαταστάσεις, χωρίς καμία αλλαγή στους όρους χρήσης που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Κυβέρνησης.

Άλλωστε εδώ και αρκετό καιρό η υπόθεση φαινόταν πως οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών είχαν περάσει στο τελικό στάδιο. Με την ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός την 11η Ιουλίου, όταν και η πλευρά της τόνισε πως «δεν επιθυμεί ούτε διεκδικεί την παραμικρή αλλαγή στο ισχύον σήμερα από τα έτη 2004-2005 πολεοδομικό – νομοθετικό καθεστώς που διέπει την υπό παραχώρηση έκταση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας», να αποτελεί ουσιαστικά και τον λόγο που ήρθε η θετική εξέλιξη στο θέμα.

Ντόντα Χολ, Ολυμπιακός: «Πατέρα, παίρνουν τηλέφωνο...»
image

Τι αναμένεται για τον Ολυμπιακό μετά και την παραχώρηση του ΣΕΦ

Πλέον, ο Ολυμπιακός έχει το δικό του γήπεδο. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να το αναδιαμορφώσει όπως εκείνος θέλει. Τα τελευταία χρόνια οι Πρόεδροι του Ολυμπιακού, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος έχουν ρίξει αρκετά χρήματα, φτιάχνοντας μέρος των εσωτερικών χώρων, όπως το VIP Lounge, τους χώρους εισόδου αλλά και την τοποθέτηση των κόκκινων καθισμάτων στα δύο πέταλα.

 

Πλέον οι εργασίες αναμένεται να γίνουν πολύ πιο έντονες, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό του γηπέδου. Η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ απέκτησε την εγκατάσταση του ΣΕΦ και τα πάρκινγκ, με τις εργασίες στο εξωτερικό και τον περιβάλλοντα χώρο να ξεκινούν άμεσα, μετά και τις υπογραφές.

Ωστόσο, όπως οι Πρόεδροι του Ολυμπιακού αποκάλυψαν και στη συνέντευξη Τύπου με τον κ. Τσάκο, η ομάδα δεν πρόκειται να μετακομίσει. Ό,τι βελτιώσεις πρόκειται να συμβούν στο εσωτερικό του γηπέδου, θα γίνονται το καλοκαίρι. Πράγμα που σημαίνει ότι θα ξεκινήσουν από τον επόμενο χρόνο, δηλαδή το καλοκαίρι του 2026, ώστε το γήπεδο να είναι έτοιμο για τη σεζόν 2028-29.

Το νέο στολίδι του Ολυμπιακού

Όπως είχαν τονίσει και στο ντοκιμαντέρ του Gazzetta, με αφορμή τα γενέθλια του Ολυμπιακού για τα 100 χρόνια, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος ονειρεύτηκαν αυτήν την ημέρα. «Το πιο σημαντικό για τον μπασκετικό Ολυμπιακό, να αποκτήσει επιτέλους το δικό του σπίτι, το ΣΕΦ. Να μπούμε το συντομότερο δυνατό μέσα σε ένα γήπεδο που θα αξίζει στον Ολυμπιακό και εκεί να ζήσουμε μαγικές και ονειρεμένες στιγμές, τις καλύτερες της ζωής μας και ελπίζω αυτό να γίνει σύντομα» ήταν τα λόγια του Γιώργου Αγγελόπουλου.

Πλέον ο Ολυμπιακός έχει στα χέρια του το ΣΕΦ και αναμένεται να φτιάξει ένα υπερσύγχρονο γήπεδο, που αρμόζει στο brand name και την ιστορία του. Ένα γήπεδο που θα φτάνει τις 18.000 θέσεις και θα προκαλεί δέος στους φίλους της ομάδας που θα το επισκέπτονται.

Ενώ υπάρχουν και ενδεχόμενα σχετικά με το πώς θα υπάρξει αυτή η αύξηση των θέσεων, λόγω της απόστασης του στίβου με το παρκέ. Ένα εξ αυτών είναι η βύθιση της κεντρικής σάλας ώστε να μπορέσουν να προστεθούν κερκίδες περιμετρικά, ενώ ένα δεύτερο έχει να κάνει με την αλλαγή της φοράς του παρκέ.

Η ονοματοδοσία του ΣΕΦ

Φυσικά η απόκτηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας για τον Ολυμπιακό ήταν κομβικής σημασίας και για τα έσοδα του συλλόγου. Που πλέον θα μπορεί να το αναδιαμορφώσει και να επωφεληθεί της επένδυσής του, μιας και οι πρόεδροι της ομάδας αναμένεται να βάλουν πάρα πολλά χρήματα από την τσέπη τους, από τη στιγμή που η εγκατάσταση είναι παλιά και χρειάζεται πολλές ακόμα βελτιώσεις.

Με την προ ημερών συνέντευξη Τύπου και τη χορηγία της εταιρείας «Αρρένα» του κ. Τσάκου να φέρνει στο προσκήνιο και μία είδηση με τη μορφή... χιούμορ. Ο κ. Νίκος Τσάκος αναφέρθηκε και στην ονοματοδοσία του γηπέδου, τονίζοντας πως «θεωρώ πως το Ρεντ Αρρένα ταιριάζει στον Ολυμπιακό». Το θέμα της ονοματοδοσίας, βέβαια, δεν αποκλείεται να τεθεί πολύ πιο ενεργά στο τραπέζι, από τη στιγμή που το ΣΕΦ ανήκει πλέον εξ ολοκλήρου στον Ολυμπιακό, ο οποίος περνάει πια σε μία νέα εποχή!

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.