Euroleague: Πρώτο Final Four χωρίς ισπανική ομάδα μετά από 21 χρόνια!

Ο Αμπρίνες της Μπαρτσελόνα
Η Μονακό άφησε εκτός Final Four τη Μπαρτσελόνα και με αυτόν τον τρόπο, φέτος θα είναι η πρώτη φορά μετά το 2004 δεν θα υπάρχει ούτε μία ισπανική ομάδα στους ημιτελικούς της Euroleague.

Η Μονακό ήταν η μεγάλη νικήτρια στο «θρίλερ» του Game 5 της σειράς των playoffs και με αυτόν τον τρόπο, το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη άφησε εκτός Final Four τη Μπαρτσελόνα.

Μπείτε στο κανάλι του Gazzetta στο Viber για να μην χάνετε το κορυφαίο περιεχόμενο.
gazzetta-viber

Το σύνολο του Ζοάν Πεναρόγια δεν πήρε το εισιτήριο για το Άμπου Ντάμπι και έτσι ακολούθησε τη Ρεάλ Μαδρίτης που έμεινε εκτός συνέχειας στα playoffs από τον Ολυμπιακό αλλά και τη Μπασκόνια που είχε μείνει από νωρίς έξω.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά μετά από 21 ολόκληρα χρόνια όπου στους ημιτελικούς της Euroleague δεν θα υπάρχει ομάδα από τη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου. Πιο συγκεκριμένα, η τελευταία φορά που είχε γίνει αυτό ήταν τη σεζόν του 2004 στο Ισραήλ.

Εκεί η Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε περάσει στον τελικό έχοντας αφήσει εκτός συνέχειας τη ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η Μακάμπι έφτασε μάλιστα στην κατάκτηση του τροπαίου έχοντας επικρατήσει της Μπολόνια με 118-74 ενώ είχε προηγηθεί... ιταλικός εμφύλιος στα ημιτελικά με αντίπαλο τη Σιένα.

 

Έκτοτε υπήρχε σταθερά έστω μία ομάδα από το ισπανικό πρωτάθλημα.

@Photo credits: @FCBbasket
 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.