Μπαρτσελόνα - Μακάμπι 100-71: Τη διέλυσε πριν τον Ολυμπιακό

Σπύρος Μαρκεζίνης
Η Μπαρτσελόνα επέστρεψε με μεγάλη άνεση στις νίκες στην Euroleague έχοντας επιβληθεί της Μακάμπι με 100-71 και τώρα ετοιμάζεται για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Η Μπαρτσελόνα φιλοξένησε στο «Palau Blaugrana» τη Μακάμπιι Τελ Αβίβ στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Euroleague και μπόρεσε να αρχίσει θετικά τη νέα «διαβολοβδομάδα», βγάζοντας αντίδραση για τις δύο συνεχόμενες ήττες αφού επικράτησε με 100-71.

Με αυτόν τον τρόπο η ομάδα από τη Βαρκελώνη ανέβηκε στο 14-11 ενώ από την άλλη πλευρά, το σύνολο του Οντέντ Κάτας έπεσε στο 6-19. Πλέον οι «Μπλαουγκράνα» στρέφουν την προσοχή τους στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, την Παρασκευή (7/2, 21:30).

Μπαρτσελόνα – Μακάμπι: Το ματς

Στην αρχική περίοδο οι δύο ομάδες δεν φάνηκαν να έχουν μεγάλη διαφορά μεταξύ τους. Ο Ρόμαν Σόρκιν στο 4:05 έκανε το 18-16 ενώ η Μπαρτσελόνα μπόρεσε να τελειώσει το πρώτο δεκάλεπτο έχοντας το προβάδισμα με 28-26 έπειτα από δίποντο του Ντάριο Μπριθουέλα.

 

Στη συνέχεια οι δύο πλευρές συνέχισαν να είναι σε σχετικά κοντινή απόσταση. Στο πεντάλεπτο πριν το τέλος της περιόδου το σκορ ήταν στο 34-29, με τη Μπαρτσελόνα να συνεχίζει να είναι καλύτερη και να πηγαίνει στα αποδυτήρια όντας μπροστά με 42-36.

Με την επιστροφή των παικτών στο παρκέ για το δεύτερο μισό, η Μακάμπι φάνηκε να μην είναι σε θέση ώστε να ακολουθήσει τον ρυθμό των «Μπλαουγκράνα». Στο 4:22 πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου ο Τόκμας Σατοράνσκι έκανε το 58-49, ενώ ο Τζάστιν Άντερσον έστειλε τη διαφορά στο +13 (73-60), με την οποία και άρχισαν οι δύο ομάδες το τελευταίο δεκάλεπτο.

Εκεί η Μπαρτσελόνα συνέχισε να έχει το πάνω χέρι. Στα 5:29 λεπτά πριν από τη λήξη της αναμέτρησης ο Πάντερ έκανε το 88-64, η ισραηλινή ομάδα δεν μπόρεσε να βρει απάντηση και έτσι οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν τη νίκη με 100-71.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Στο δεύτερο ημίχρονο είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και «καθάρισε» την υπόθεση νίκη.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Κέβιν Πάντερ που ολοκλήρψσε τον αγώνα με 28 πόντους (4/5 δίποντα, 6/11 τρίποντα, 2/2 βολές).

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Τζαμπάρι Πάρκερ που είχε 14 πόντους όπως και ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ που μαζί με τους 14 πόντους είχε 7 ριμπάουμντ.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Χασιέλ Ριβέρο που τελείωσε με 16 πόντους (7/11 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 2/3 βολές) ενώ είχε επίσης 7 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 25:24 λεπτά εντός παρκέ.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Από τον Τζέικ Κόχεν που τελείωσε με μόνο 1 χαμένο δίποντο και 1 ασίστ σε 6:27 λεπτά συμμετοχής.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το 45,7% της Μπαρτσελόνα στα τρίποντα με 16/35 αντί του 25% με 7/28 της Μακάμπι.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ: Η Μπαρτσελόνα είχε επικρατήσει δύσκολα με 88-86 στη 14η αγωνιστική.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ EUROLEAGUE: Η Μπαρτσελόνα θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό την Παρασκευή (7/2, 21:30) ενώ την ίδια μέρα (7/2, 21:30) η Μακάμπι θα αντιμετωπίσει ετκός έδρας τη Μπασκόνια.


Τα δεκάλεπτα: 28-26, 42-36, 74-60, 100-71

Τα στατιστικά της Μπαρτσελόνα

Τα στατιστικά της Μακάμπι

@Photo credits: euroleague
 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.