Final Four 2024, Λεσόρ: «Θέλω να δείξω στους ανθρώπους πως όλα είναι πιθανά»

Final Four 2024, Λεσόρ: «Θέλω να δείξω στους ανθρώπους πως όλα είναι πιθανά»

Νίκος Καρφής
O Λεσόρ
O Mατίας Λεσόρ τόνισε στη συνέντευξη Τύπου πως αποτελεί μεγάλη πρόκληση ο τελικός κόντρα στη Ρεάλ, ενώ στάθηκε και στην καριέρα του και τις δυσκολίες που πέρασε.

Αντίστροφα μετρά ο Παναθηναϊκός ΑΚΤΟR για τον τελικό της Κυριακής κόντρα στη Ρεάλ (21:00) για να φτάσει στα 7 ευρωπαϊκα τρόπαια. Ο Ματίας Λεσόρ μίλησε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελικού και παραδέχθηκε πως δεν θα είναι καθόλου εύκολο ματς, προσθέτοντας πως η ομάδα του κάνει ένα βήμα κάθε φορά μέχρι τον τελικό στόχο. Επιπλέον στάθηκε στις δυσκολίες που πέρασε μέχρι να φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο.

«Είμαστε ευγνώμονες που βρισκόμαστε εδώ. Δεν θα είναι εύκολο. Απέχουμε ένα ματς από τον τίτλο. Η Ρεάλ κάνει φοβερή χρονιά, θα είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς στον τελικό. Πάμε ένα βήμα τη φορά. Βρισκόμαστε στο τελευταίο βήμα, για την κορυφή της Ευρώπης. Το θέλουμε. Είναι μεγάλο πράγμα για εμάς», ανέφερε αρχικά.

Για τον Ταβάρες τόνισε: «Είναι μεγάλη πρόκληση που θα αντιμετωπίσω τον Ταβάρες. Για χρόνια ο κορυφαίος αμυντικός στη Euroleague. Eίμαι ενθουσιασμένος που θα τον αντιμετωπίσω. Δεν είναι όμως το Λεσόρ vs Ταβάρες, αλλά το Παναθηναϊκός vs Ρεάλ. Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα πετύχω 20 πόντους και θα κατεβάσω 10 ριμπάουντ. Υπόσχομαι ότι θα δώσω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα μου. Σεβόμαστε ο ένας τον άλλον. Είπε πως με θεωρεί τον καλύτερο σέντερ της Ευρώπης, χαίρομαι που το ακούω. Η μάχη αύριο δεν θα είναι μεταξύ μας, αλλά μεταξύ των δύο ομάδων. Θα γίνει μάχη στο παρκέ. Μετά θα συνεχίσουμε να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον».

Για τις αρκετές ομάδες που άλλαξε μέχρι να βρει το peak του σε Παναθηναϊκό και Παρτιζάν και την κορυφαία στιγμή της καριέρας του: «Είμαι από ένα μέρος που είμαι σίγουρος πως το 90% από εσάς που βρίσκεστε στην αίθουσα, δεν γνωρίζετε. Το να είμαι σε αυτό το σημείο, δεν το είχα ονειρευτεί ποτέ. Ακόμα και αν ήμουν επαγγελματίας στη Γαλλία θα ήμουν χαρούμενος, όταν το σκεφτόμουν μικρός. Είναι τρελό ότι βρίσκομαι εδώ, πέρασα πολλά, μεγάλωσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Θέλω να δείξω στους ανθρώπους από τα μέρη μου πως όλα είναι πιθανά. Είμαστε από ένα μικρό νησί, στα 15 πήγα στη Γαλλία, είνα ευλογία αυτό που ζω και είναι μεγάλη ευκαιρία για μένα και τους ανθρώπους μου»

Για την άμυνα στον τελικό και τον Καμπάτσο: «Τον προπονητή μου να ρωτήσετε τι άμυνα θα παίξουμε. Όπως είπε, θα πάμε under (γέλια). Έτοιμος για όποια άμυνα μου ζητηθεί».

@Photo credits: LATO KLODIAN / EUROKINISSI

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.