Παναθηναϊκός: Οι τρεις οιωνοί που δείχνουν πως θα σηκώσει την 7η Euroleague (vid)

Παναθηναϊκός: Οι τρεις οιωνοί που δείχνουν πως θα σηκώσει την 7η Euroleague (vid)

Newsroom
Ο Παπαπέτρου
O Παναθηναϊκός επέστρεψε στον τελικό της Euroleague και υπάρχουν τρεις οιωνοί που δείχνουν πως το τριφύλλι θα σηκώσει την κούπα.

Στον τελικό της Euroleague βρίσκεται ο Παναθηναϊκός AKTOR μετά τη νίκη του επί της Φενέρ στον ημιτελικό. Οι πράσινοι επέστρεψαν στον τελικό για πρώτη φορά μετά το 2011, τότε που είχαν κατακτήσει την έκτη τους Euroleague.

Οι φίλοι των πράσινων μπορούν να αισιοδοξούν πως η ομάδα τους θα ράψει το έβδομο αστέρι στο Βερολίνο, αφού υπάρχουν τρεις οιωνοί που φαίνεται πως πάνε το πράγμα προς αυτή την κατεύθυνση.\

Ποτέ ο πρώτος της reg.season δεν κατέκτησε τίτλο

Είναι μια... κατάρα που δεν σπάει με τίποτα. Είναι τρελό, όμως ποτέ κανείς που έχει τερματίσει πρώτος στη regular season, δεν έχει φτάσει στο τρόπαιο. Πάντα κάτι γίνεται και λυγίζει στο τέλος. Φέτος η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε παρέλαση στη regular season και τερμάτισε εύκολα στην πρώτη θέση.

Η κυριαρχία του Παναθηναϊκού σε τελικούς με 6/7 κατακτήσεις

Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που ξέρει τι σημαίνει τελικός. Ένα σύνολο που δεν παίζει απλά τελικούς, τους κερδίζει. Το... τριφύλλι έχει βρεθεί σε τελικό Euroleague σε 7 περιπτώσεις και πανηγύρισε στις 6 εξ αυτών. Ένα φοβερό ποσοστό επιτυχίας για το επίπεδο της Euroleague. Bέβαια ο μοναδικός που έχασε ήταν το 2001, τυπικά για τη Suproleague. Στον τελικό ηττήθηκε από τη Μακάμπι. Το 1996, το 2000, το 2002, το 2007, το 2009 και το 2011 πάτησε στην κορυφή της Ευρώπης.

Το Βερολίνο

Το Βερολίνο ξυπνά ευχάριστες αναμνήσεις στον κόσμο των πράσινων. Το 2009 στην γερμανική πρωτεύουσα, ο Παναθηναϊκός είχε απόκλείσει τους Πειραιώτες στον ημιτελικό και στη συνέχεια φόρεσε το ευρωπαϊκό στέμμα. Φέτος έκαμψε την αντίσταση της Φενέρ στον ημιτελικό και θα ψάξει το έβδομο στον τελικό με τη Ρεάλ.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.