Παπαπέτρου στο Gazzetta: «Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ για να κατακτήσει την Euroleague» (vid)

Παπαπέτρου στο Gazzetta: «Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ για να κατακτήσει την Euroleague» (vid)

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου στο Gazzetta
Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να περάσει στον μεγάλο τελικό της Euroleague όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης (26/5, 21:00) και ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε στο Gazzetta για αυτή την προσπάθεια ενώ αναφέρθηκε και στην εμφάνιση του Καλαϊτζάκη. Αποστολή στο Βερολίνο: Γιώργος Κούβαρης, Νίκος Παπαδογιάννης.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR κατάφερε και υπέταξε τη Φενέρμπαχτσε επικρατώντας με σκορ 73-57 στον ημιτελικό του Final Four και έκλεισε το εισιτήριό του για τον τελικό της Euroleague όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε στην κάμερα του Gazzetta και αναφέρθηκε τόσο στην προσπάθεια του «Τριφυλλιού», όσο και στην εμφάνιση του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη αλλά και στον επερχόμενο αντίπαλο.

«Ένιωθα τη ροή του παιχνιδιού, κατάλαβα ότι ξεκινήσαμε καλά, με ένα πολύ καλό μομέντουμ. Στη συνέχεια η Φενέρ αντεπιτέθηκε έπαιξε πάρα πολύ καλά, πάλεψε πάρα πολύ στο τρίτο δεκάλεπτο. Ξέραμε ότι πρέπει να μείνουμε σταθεροί στην τακτική μας, στο gameplan μας. Καθόμουν στον πάγκο και ήξερα ότι στο τελευταίο δεκάλεπτο, εκεί που θα κριθεί το παιχνίδι θα είναι στις μονομαχίες, στο πόσο δυνατά θα βάλουμε το κορμί μας. Όλοι είναι κουρασμένοι, ποίος θα καταφέρει να ξεπεράσει αυτή την κούραση, να κερδίσει το μυαλό του και να παλέψει δίνοντας το 100% της ψυχής του και του σώματός του μέσα στο γήπεδο.

Νομίζω το μαχητικό πνεύμα που έχουμε, το “θέλω”, φάνηκε από τον πρώτο έως τον τελευταίο παίκτη. Χαρακτηριστικά να πω ότι ο Καλαϊτζάκης μπαίνει μέσα στο τρίτο δεκάλεπτο και κάνει, κατά την άποψή μου το μομέντουμ του παιχνιδιού. Για ένα παιδί στην ηλικία του, για ένα παιδί που δεν έχει ξαναπαίξει Final Four, δείχνει απίστευτη ωριμότητα για να καταλάβει εκείνη τη στιγμή τη χρειάζεται η ομάδα. Βάζει ένα πολύ μεγάλο σουτ, παίζει φοβερές άμυνες, βάζει δύο βολές, απίστευτη ωριμότητα. Το ίδιο από τον Κώστα Αντετοκούνμπο, το ίδιο από κάθε παιδί που μπήκε μέσα στο γήπεδο σε ένα Final Four. Νομίζω το καταλαβαίνει ο κόσμος, δεν παίζει ρόλο ποιος θα βάλει ένα καλάθι, παίζει όμως πάρα πολύ ρόλο πόσο θα σε νιώσει ο αντίπαλος, πόσο θα καταλάβει ότι είναι πολύ δύσκολο να παίξει εναντίον σου, πόσο σκληράδα έχεις και αυτό που λέμε ότι το θέλουμε. Ναι όλες οι ομάδες το θέλουν αλλά αυτό πρέπει να το δείξεις μέσα στο γήπεδο και νομίζω ότι το κάναμε.

Το κίνητρο είναι στο μέγιστο ούτως ή άλλως. Την τελευταία εβδομάδα κοιμάμαι και ξυπνάω σκεπτόμενος αυτό το πράγμα, δεν έχω στο μυαλό μου τίποτα άλλο. Μιλώντας για τον εαυτό μου, αυτό αντιπροσωπεύει όλη την ομάδα. Δεν υπάρχει παραπανίσιο κίνητρο, προφανώς είμαστε περήφανοι που μετά από τόσα χρόνια ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε έναν τελικό. Καταλαβαίνουμε ότι δεν έχουμε κάνει τίποτα. Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ για να κατακτήσει την Euroleague, αυτός είναι ο στόχος μας. Είμαστε 40 λεπτά μακριά. Ανεξαρτήτως αντιπάλου στον τελικό, πρέπει να ξεκουραστούμε, να προετοιμαστούμε και να είμαστε όλοι με γεμάτες μπαταρίες για να δώσουμε το 100%.

Και ο Ολυμπιακός και η Ρεάλ είναι δύο εξαιρετικές ομάδες. Η Ρεάλ κατέκτησε την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια, ο Ολυμπιακός είναι στο τρίτο σερί Final Four. Έχει αποδείξει τι μέταλλο έχει σαν ομάδα. Έχει καταφέρει πάρα πολύ μεγάλα πράγματα. Για την Ελλάδα, είναι πολύ όμορφο να είναι ένας ελληνικός τελικός, αν το κοιτάξουμε από την υγιή πλευρά. Πρέπει να είμαστε περήφανοι σαν Έλληνες που έχουμε μία ομάδα στον τελικό και αν έχουμε και δεύτερη ακόμη πιο πολύ. Φαντάζομαι ότι ο υγιής κόσμος το καταλαβαίνει αυτό το πράγμα και ευελπιστώ ότι είναι πολύς αυτός ο κόσμος. Από εκεί και πέρα, όποιος είναι ο αντίπαλος, για εμάς δεν μας επηρεάζει. Θα προετοιμαστούμε, έχουμε παίξει κόντρα και στις δύο ομάδες, τις έχουμε κερδίσει και τις δύο μέσα στη σεζόν αλλά και έχουμε χάσει. Θα κριθούν όλα σε 40 λεπτά».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.