Euroleague: Είναι ο Παναθηναϊκός του 2009 η κορυφαία ομάδα ever; (poll)

Euroleague: Είναι ο Παναθηναϊκός του 2009 η κορυφαία ομάδα ever; (poll)

Παναθηναϊκός
Το Gazzetta θυμίζει την 12άδα του Παναθηναϊκού στο τρόπαιο που κατέκτησε το 2009 και ζητά από τους αναγνώστες να ψηφίσουν αν εκείνη ήταν η κορυφαία ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ο Κώστας Σλούκας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Final Four της Euroleague, ανέφερε πως η ομάδα του Παναθηναϊκού το 2009 ήταν η καλύτερη στην ιστορία (είχε κατακτήσει το τρόπαιο στο Βερολίνο). Με τη συγκεκριμένη άποψη διαφώνησε ο πρώην συμπαίκτης του σε Ολυμπιακό και Φενέρ, Πέρο Άντιτς που έγραψε σε story. «Μ@λ@κ@ ξύπνα! Έχεις παίξει σε καλύτερες ομάδες που έχουν κατακτήσει την EuroLeague!».

To Gazzetta γυρίζει τον χρόνο πίσω και θυμίζει την 12άδα του τριφυλλιού στη Euroleague του 2009 στο Βερολίνο, τότε που το τριφύλλι έραβε το 5ο του αστέρι. Εκείνη η ομάδα είναι ξεκάθαρα μία από τις σπουδαιότερες της ιστορίας στη διοργάνωση, ενώ αρκετοί θεωρούν πως μιλάμε και για την κορυφαία.

Το ρόστερ του Παναθηναϊκού τότε... προκαλούσε τρόμο. Στα γκαρντ δέσποζαν οι Διαμαντίδης, Σπανούλης, Γιασικεβίτσιους και Νίκολας. Επίσης στην περιφέρεια σημαντικές βοήθεις έδιναν οι Χατζηβρέττας και Κέτσμαν. Εξαιρετικές λύσεις διέθετε η ομάδα του τριφυλλιού και στις θέσεις των forwards με Φώτση, Τσαρτσαρή και Περπέρογλου. Για να κλείσουμε με τα... beasts στη ρακέτα, τους Μπατίστ και Πέκοβιτς. Στην 12άδα του τελικού το 2009 ήταν και ο Σάκοτα που δεν χρησιμοποιήθηκε λεπτό όπως ο Κέτσμαν και Χατζηβρέττας. Στο ρόστερ φυσικά υπήρχε ο εμβληματικός αρχηγός Αλβέρτης, αλλά και οι Σερμαντίνι και Βεργίνης.

Το Gazzetta βάζει στην... εξίσωση τους αναγνώστες του και τους ζητά να ψηφίσουν αν η ομάδα του Παναθηναϊκού το 2009 είναι η κορυφαία που έχουμε δει ποτέ στη Euroleague. Σίγουρα σπουδαίες ομάδες ήταν και η Μακάμπι του 2004 και του 2005 με Γκέρσον στον πάγκο και Σάρας, Πάρκερ, Μπαστόν και Βούιτσιτς στο παρκέ μεταξύ άλλων. Όπως και ο Ολυμπιακός του 2012 και του 2013 με Σπανούλη, Πρίντεζη, Παπανικολάου, Λο, Σλούκα και Χάινς μεταξύ άλλων. Την πρώτη χρονιά προπονητής ήταν ο Ίβκοβιτς και τη δεύτερη ο Μπαρτζώκας. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και την Εφές του Αταμάν το 2021 και το 2022 με Λάρκιν, Μίτσιτς, Nτάνστον και Μπομπουά μεταξύ άλλων. Μακάμπι, Ολυμπιακός και Εφές κατέκτησαν back to back τίτλους. Δίχως αμφιβολία σπουδαίες ομάδες είχαν και η Ρεάλ με την ΤΣΣΚΑ σε αρκετές περιπτώσεις, όπως και η Κίντερ Μπολόνια του 2001 και 2002.

Loading...

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.