Final Four 2024: Οι πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες

Ο Κώστας Σλούκας με τη φανέλα του Παναθηναϊκού
Αυτοί είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες από κάθε ομάδα όπου θα συμμετάσχει στο Final Four της Euroleague στο Βερολίνο.

Λίγο έχει απομείνει πλέον ώστε να ολοκληρωθεί μια ακόμη πολύ συναρπαστική σεζόν στην Euroleague, με το Final Four του Βερολίνου να αρχίζει την Παρασκευή (24/5) και να ολοκληρώνεται μετά από δύο ημέρες, την Κυριακή (26/5) με τον μεγάλο τελικό.

Από τις 18 ομάδες που άρχισαν τη χρονιά στην κανονική διάρκεια, πλέον μόνο ο Παναθηναϊκός AKTOR, ο Ολυμπιακός, η Φενέρμπαχτσε και η Ρεάλ Μαδρίτης έχουν παραμείνει στην διεκδίκηση του τροπαίου, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού υπάρχει πιθανότητα οι δύο αιώνιοι να βρεθούν αντίπαλοι στον τελικό καθώς το τριφύλλι αντιμετωπίζει στον ημιτελικό τη Φενέρμπαχτσε ενώ οι ερυθρόλευκοι τη Ρεάλ.

Οι παίκτες των εκάστοτε συλλόγων, αποτελούν τους βασικούς πρωταγωνιστές της Euroleague καθώς με τις πράξεις τους εντός του παρκέ, είναι εκείνοι όπου συνθέτουν όλες αυτές τις συναρπαστικές και εντυπωσιακές μάχες τις οποίες οι φίλαθλοι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Δεν είναι τυχαία άλλωστε τα ποσά τα οποία δαπανούνται από τις ομάδες ώστε να τους κάνουν δικούς τους και να τους κρατήσουν όσο περισσότερο μπορούν.

Σε αντίθεση με το NBA, οι σύλλογοι δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν γνωστούς τους μισθούς που δίνουν στους αθλητές τους, ωστόσο με βάση όσα λίγα έχουν γίνει γνωστά, μπορεί να βρεθεί μια σχετική λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες του Final Four 2024.

Ο αρχηγός και... Μίδας, Κώστας Σλούκας

Αδιαμφισβήτητα, η απόκτηση του Κώστα Σλούκα από τον Παναθηναϊκό, ύστερα από τη δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό, αποτέλεσε τη μεγαλύτερη μεταγραφική βόμβα του περασμένου καλοκαιριού.

Ο έμπειρος Έλληνας γκαρντ, ήταν από τις πρώτες μεταγραφικές κινήσεις των πράσινων ενόψει της νέας σεζόν και τον έκαναν δικό τους προσφέροντας του περίπου 2,8 εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα, σε κοντινή απόσταση βρίσκεται μια ακόμη κίνηση η οποία είχε κάνει αίσθηση. Ο Γουίλι και ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ευρώπη ύστερα από μερικά χρόνια στο NBA. Ο πρώτος μπορεί να πήγε στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο ο δεύτερος πήγε στον Παναθηναϊκό με συμβόλαιο της τάξεως των 2,2 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα υψηλές απολαβές επέφερε και η πρώτη συμφωνία του τριφυλλιού στον Κέντρικ Ναν. Ένας ακόμη αθλητής ο οποίος πλέον παίζει υπό τις οδηγίες του Εργκίν Αταμάν αλλά έχει παραστάσεις από το NBA. Πρόσφατα μάλιστα υπέγραψε ανανέωση, με το πρώτο συμβόλαιο να φτάνει περίπου τα 2 εκατ. ευρώ.

Οι «πύργοι» του Ολυμπιακού

Ο Μιλουτίνοφ και ο Φαλ στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει για τρίτη συνεχόμενη φορά στο Final Four, έχοντας πραγματοποιήσει τα προηγούμενα χρόνια πολύ καλές πορείες. Μπορεί φέτος να μην υπήρχε στο ρόστερ ο Σάσα Βεζενκοβ, ωστόσο είδε έναν παλιό του γνώριμο και αγαπημένο να επιστρέφει. Ο λόγος για τον Νικόλα Μιλουτίνοφ, ο οποίος έχοντας συμβόλαιο περίπου 1,7 εκατ. ευρώ, είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης των ερυθρόλευκων.

Αμέσως μετά στη σχετική λίστα, βρίσκεται ένας πύργος στον οποίο βασίστηκε κατά πολύ τα προηγούμενα χρόνια η ομάδα του Πειραιά, τον Μουσταφά Φαλ. Ο Γάλλος σέντερ έχει συμβόλαιο με απολαβές που φτάνουν κατά προσέγγιση τα 1,6 εκατ. ευρώ. Ο αρχηγός της ομάδας, Κώστας Παπανικολάου βρίσκεται στην τρίτη θέση με 1,1 εκατ. ευρώ ενώ ο Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος, μια από τις μεταγραφές του καλοκαιριού, ακολουθεί στο 1 εκατομμύριο.

Ο «βασιλιάς» Ταβάρες και ο Καλάθης

Ο Νικ Καλάθης με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε

Ο Βάλτερ Ταβάρες είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες των τελευταίων ετών στην Euroleague , όντας ένα από τα βασικότερα γρανάζια της Ρεάλ Μαδρίτης. Μπορεί ακόμα το μέλλον του να μην είναι σίγουρο με τις φήμες να πηγαίνουν και να έρχονται καθώς το συμβόλαιο του με τη βασίλισσα να λήγει στο τέλος της σεζόν, είναι όμως εδώ και καιρό ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της καθώς οι απολαβές του φτάνουν περίπου τα 2 εκατ. ευρώ.

Η χρονιά για τη Φενέρμπαχτσε κύλησε κάπως περίεργα. Ο τούρκικος σύλλογος άρχισε με τον Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο ωστόσο στη συνέχεια τον διαδέχθηκε ο Σάρας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος μάλιστα οδήγησε την ομάδα μέχρι το Final Four, μέσα από την ιστορική πλέον σειρά κόντρα στην Μονακό.
Ένας παλιός γνώριμος τον ελληνικών γηπέδων, ο Σκότι Γουίλμπεκιν είναι στην κορυφή της λίστας με τα πιο βαριά συμβόλαια έχοντας κατά προσέγγιση 2,4 εκατ. ευρώ.
Στη δεύτερη θέση όμως, βρίσκεται ένας από τους Έλληνες παίκτες της Φενέρ. Συγκεκριμένα, ο Νικ Καλάθης έχοντας συμβόλαιο που φτάνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ, είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες, όχι μόνο για την ομάδα της Κωνσταντινούπολης αλλά και γενικότερα της φετινής Euroleague.

@Photo credits: eurokinissi, ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.