Ολυμπιακός - Ρεάλ: Οι μάχες στα Final Four (vids)

Νίκος Καρφής
O Σπανούλης
Το Gazzetta θυμάται παλιές μάχες του Ολυμπιακού με την Ρεάλ Μαδρίτης στα Final Four.

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν τον ημιτελικό της Ρεάλ με τον Ολυμπιακό στη Euroleague, στο Final Four του Βερολίνου την Παρασκευή 24 Μάη. Οι δύο μονομάχοι έχουν παρελθόν στις κόντρες τους στα Final Four σε σπουδαία ματς. Το Gazzetta στέκεται στις μάχες των Πειραιωτών με τους Μαδριλένους, οι οποίες περιλαμβάνουν τρεις τελικούς.

Η νίκη της Ρεάλ το 1995

Ο πρώτος χρονικά τελικός μεταξύ των δύο μονομάχων ήρθε σε ισπανικό έδαφος. Ήταν στη Σαραγόσα το 1995 όπου οι Ισπανοί στο τέλος κατάφεραν να πανηγυρισουν. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς επικράτησε με 73-61, σε ένα Final Four που ο Σαμπόνις αναδείχθηκε MVP. Με αυτό τον τρόπο κατέκτησαν την κούπα κόντρα στο σύνολο του Ιωαννίδη73-61 και κατέκτησαν το τρόπαιο απέναντι στους Πειραιώτες του Γιάννη Ιωαννίδη. Για τους Πειραιώτες Βολκόβ και Νάκιτς είχαν από 15 πόντους.

Η 100άρα και η κούπα του Ολυμπιακού το 2013

Ο Ολυμπιακός ήθελε να επαναλάβει τον άθλο του 2012 και να κάνει το back to back στο Λονδίνο το 2013. Αντίπαλος του στον τελικό ήταν η Ρεάλ. Οι ερυθρόλευκοι δεν μπήκαν καλά στο ματς, αλλά πάτησαν το... γκάζι και με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Σπανούλη κατέκτησαν το 3ο τρόπαιο της ιστορίας τους. O Κill Bill είχε 22 πόντους με 5/9 τρίποντα, ο Λο πρόσθεσε 20 και ο Ολυμπιακός πήρε το ματς με 100-88. Για τη Ρεάλ δεν έφταναν οι 21 του Ρούντι.

Η εκδίκηση της Ρεάλ στο... σπίτι της

Η Ρεάλ απάντησε το 2015, όπου ο τελικός έγινε στη Μαδρίτη. Οι Πειραιώτες του Σφαιρόπουλου το πάλεψαν για περιπου 35 λεπτά, αλλά στο τέλος καθάρισαν τη... μπουγάδα οι Κάρολ και Νοτσιόνι. Oι Μαδριλένοι επικράτησαν με 78-59, με τον Κάρολ να είναι πρώτος σκόρερ με 16 πόντους.

Η μαχαιριά του Γιουλ μπροστά στον Φαλ

Για να φτάσουμε στο περσινό Final Four, εκεί όπου ο Ολυμπιακός κρατούσε την κούπα στα χέρια του, όμως ο Σέρχιο Γιουλ είχε άλλη άποψη. Με ένα τεράστιο σουτ μπροστά στον Φάλ χάρισε την κούπα στους Μαδριλένους για το 78-79, αφού στην επόμενη φάση ο Σλούκας αστόχησε. Ο Βεζένκοβ με τους 29 πόντους ήταν κορυφαίος για την ομάδα του Μπαρτζώκα, ενώ ζημιά έκανε ο Σέρχιο με 15 πόντους και 9 ασίστ.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.