Euroleague: Αυτές είναι οι 16 «σίγουρες» της νέας σεζόν

Η μπάλα της Euroleague
Αυτές είναι οι μέχρι τώρα σίγουρες ομάδες που θα απαρτίζουν την Euroleague από τη νέα σεζόν του 2024-25.

Η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος της Euroleague μπορεί να βρίσκεται πλέον λίγες ημέρες μακριά από την ολοκλήρωσή της με το μεγάλο Final Four στο Βερολίνο από τις 24 μέχρι τις 26 του μήνα, ωστόσο το τοπίο για τη νέα σεζόν έχει ήδη αρχίσει να διαμορφώνεται.

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν κατά πάσα πιθανότητα είναι συνολικά 18 με 16 από αυτές να είναι… σίγουρες.

Μάλιστα 12 από αυτές έχουν ήδη κλειστό συμβόλαιο. Πιο συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η Ζάλγκιρις, η Φενέρμπαχτσε, η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η Αρμάνι Μιλάνο, η Μπάγερν, η Μπασκόνια, η Βιλερμπάν και η Αναντολού Εφές έχουν ήδη μία θέση στη νέα χρονιά.

Ο Ερυθρός Αστέρας με την κατάκτηση του πρωταθλήματος της ABA Liga κόντρα στην Παρτιζάν με «σκούπα» φαίνεται πως έχει πάρει και αυτός τη θέση του, η Μονακό επίσης καθώς μπήκε στα Play Off του γαλλικού πρωταθλήματος, η Παρί κατέκτησε το EuroCup οπότε αυτόματα προβιβάζεται στη διοργάνωση ενώ υπάρχει και η Άλμπα Βερολίνου η οποία έχει αναφέρει ότι θα βρίσκεται και εκείνη.

Μένει να βρεθεί ποίες ακόμα δύο ομάδες θα συμπληρώσουν το «τοπίο». Βέβαια, ένα από τα βασικά φαβορί για τη μία wild card είναι η Παρτιζάν Βελιγραδίου.

Οι ομάδες:

  1. Ρεάλ Μαδρίτης
  2. Μπαρτσελόνα
  3. Ολυμπιακός
  4. Παναθηναϊκός
  5. Ζάλγκιρις
  6. Φενέρμπαχτσε
  7. Εφές
  8. Αρμάνι
  9. Μπασκόνια
  10. Μακάμπι
  11. Ερυθρός Αστέρας
  12. Μπάγερν
  13. Βιλερμπάν
  14. Μονακό
  15. Παρί
  16. Άλμπα
  17. Άγνωστο (αρκετά πιθανό η Παρτιζάν)
  18. Άγνωστο

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.