Ζάλγκιρις - Ρεάλ 62-64: Ο Ντεκ αρνήθηκε να χάσει και... εκτέλεσε (vid)

Σπύρος Μαρκεζίνης
Οι Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε με «λυτρωτή» τον Ντεκ να περάσει με νίκη και από το Κάουνας κόντρα στη Ζάλγκιρις με σκορ 64-62.

Σε μία αναμέτρηση χωρίς ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον, η Ζάλγκιρις υποδέχτηκε στο Κάουνας την πρωτοπόρο της βαθμολογικής κατάταξης Ρεάλ Μαδρίτης, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν μία πολύ δύσκολη νίκη με 64-62 με το δίποντο του Ντεκ στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Με αυτόν τον τρόπο η «Βασίλισσα» έκλεισε την κανονική διάρκεια της Euroleague όντας μόνη πρώτη με ρεκόρ 27-7 ενώ η ομάδα της Λιθουανίας, τελείωσε τη φετινή σεζόν με εντυπωσιακό τρόπο και ρεκόρ 14-20.

Ζάλγκιρις – Ρεάλ: Το ματς

Οι δύο ομάδες άρχισαν τον αγώνα και ήδη από τα πρώτα 5 λεπτά πήγαιναν χέρι χέρι (7-8, 4:47), με τους φιλοξενούμενους να αποκτούν το προβάδισμα και να κλείνουν την πρώτη περίοδο με το σκορ στο 16-9 υπέρ τους.

Οι παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι έβγαλα αντίδραση και στα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου έφτασαν στο -5 (20-25, 4:33) ενώ η Ρεάλ διατήρησε το πάνω χέρι και ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο όντας μπροστά με 31-25.

Με την επιστροφή των ομάδων στο παρκέ για το δεύτερο μισό η απόσταση παρέμεινε γύρω στο -7 (5:50 32-39), με τους γηπεδούχους ωστόσο να πλησιάζουν επικίνδυνα στο τέλος της τρίτης περιόδου, η οποία έληξε 44-42 υπέρ της «Βασίλισσας».

Η Ζάλγκιρις έβγαλε για μία ακόμη φορά αντίδραση και στα μισά του τελευταίου δεκαλέπτου μείωσε σε απόσταση «αναπνοής» (53-54, 5:14). Οι δύο ομάδες παρέμειναν σε απόσταση βολής η μία από την άλλη και μπαίνοντας στο τελευταίο δίλεπτο το σκορ ήταν 59-56. Ο Έβανς έκανε το 59-59 αλλά ο Μούσα είχε άμεση απάντηση με τρίποντο. Ενώ απέμεναν λιγότερα από 14 δευτερόλεπτα για το τέλος, ο Ταβάρες έκανε λάθος πάσα και έστειλε τη μπάλα εκτός παρκέ από τη baseline της ομάδας του, χαρίζοντας μία επίθεση στους γηπεδούχους. Ο Χέις ήταν εύστοχος στα 8 δεύτερα πριν τη λήξη και οι δύο πλευρές πήγαν στους πάγκους για το time out.

Στη συνέχεια ενώ η Ζάλγκιρις έπαιξε καλή άμυνα σχεδόν σε όλο το παρκέ, ο Ντεκ όμως βρέθηκε ελεύθερος στη γωνία και ήταν εύστοχος, δίνοντας το προβάδισμα στη «Βασίλισσα» με σκορ 64-62 και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 9-16, 25-31, 42-44, 62-64

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο εύστοχο δίποντο του Γκάμπριελ Ντεκ στο τελευταίο δευτερόλεπτο με το οποίο καθάρισε το ματς για τη Ρεάλ.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Τζάναν Μούσα που ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 17 πόντους (3/5 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 2/2 βολές) ενώ παράλληλα μάζεψε 7 ριμπάουντ και συγκέντρωσε 19 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Μάριο Χεζόνια με 16 πόντους (2/6 δίποντα, 4/7 τρίποντα) ενώ παράλληλα μάζεψε 5 ριμπάουντ.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Κίναν Έβανς που στο τέλος του αγώνα μετρούσε από 14 πόντους με 5 ασίστ και 4 ριμπάουντ.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Από τον Ρόλαντς Σμιτς που τελείωσε το ματς με 3 πόντους και 1 ριμπάουντ σε 16:56 λεπτά εντός παρκέ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το... 100% της Ζάλγκιρις τις βολές, με την ομάδα του Κάουνας ωστόσο να έχει εκτελέσει μόλις 2!

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ: Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε επικρατήσει στην Ισπανία για την 3η αγωνιστική με 93-79.

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥΣ: Η Ρεάλ υποδέχεται την Κυριακή (14/4, 19:30) τη Μπανταλόνα ενώ η Ζάλγκιρις την ίδια ημέρα στις 17:20 τη Ρίτας.

Τα στατιστικά της Ρεάλ Μαδρίτης

Τα στατιστικά της Ζάλγκιρις

@Photo credits: @RMBaloncesto

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.