Φενέρμπαχτσε - Εφές 80-82: Ηττήθηκε από τη συμπολίτισσα και έρχεται... πληγωμένη στο ΣΕΦ

Με το 1,5 πόδι εκτός πλεονεκτήματος έδρας η Φενέρμπαχτσε, ηττήθηκε (80-82) από την Εφές στο ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης και περιμένει πλέον μόνο το 0/2 του Παναθηναϊκού για να έχει ελπίδες.

Με το 2/2 η Φενέρμπαχτσε θα έβλεπε υπό προϋποθέσεις πλεονέκτημα έδρας. Αλλά το πρώτο βήμα το έκανε με το... αριστερό, αφού το κίνητρο της Εφές για το play in αποδείχθηκε ισχυρότερο και το «διπλό» ήρθε με 80-82, αφού οι Λάρκιν και Κλάιμπερν αρνήθηκαν να παραδοθούν.

Η Εφές ήταν αυτήν που μπήκε πολύ καλύτερα στο παιχνίδι. Απέναντι στη φοβισμένη Φενέρμπαχτσε, που σκόραρε μόνο με τον Καλάθη, οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα με 8 πόντους (5-13, 8') μετά το τρίποντο του Χόλατζ. Αρκούσε όμως ένα δίλεπτο για τη Φενέρμπαχτσε ώστε να επιστρέψει με ένα σερί 13-0 να προσπεράσει 18-16 (12').

Με τον Γκούντουριτς να αναλαμβάνει σε εκείνο το σημείο επιθετικές πρωτοβουλίες και τον Σέστινα να μπαίνει επίσης «ζεστός» από τον πάγκο. Η είσοδος του Παπαγιάννη, μάλιστα, έδωσε έξτρα ώθηση στην ομάδα του Γιασικεβίτσιους που με το τρίποντο του Γουίλμπεκιν προηγήθηκε 26-20 (15'). Ο Κλάιμπερν έφτασε τους 9 προσωπικούς για να ισοφαρίσει στους 29, όμως ο Παπαγιάννης όρθωσε ανάστημα στη ρακέτα και με τη βοήθεια από το τρίποντο του Χέις Ντέιβις, το ημίχρονο έκλεισε στο 36-32.

Η τρίτη περίοδος εξελίχθηκε σε ένα κρεσέντο τριπόντων και από τις δύο πλευρές. Ο Λάρκιν μείωσε σε 39-37 (22'), Γουίλμπεκιν και Κλάιμπερν συνέχισαν να πετούν... βότσαλα στη θάλασσα και με τις ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι, το τελευταίο δεκάλεπτο εκκίνησε από το 52-51.

Και όπως φάνηκε, αυτό ήταν το μοτίβο και για το υπόλοιπο του παιχνιδιού, με τον Λάρκιν να μοιράζει για τους συμπαίκτες του και τον Κλάιμπερν να παρασέρνει όλη τη Φενέρμπαχτσε (58-62, 34'). Αυτό το +6 κλήθηκε να υπερασπιστεί η Εφές με τον Οτούρου να κάνει τρομερή δουλειά στη ρακέτα. Η λύση των μακρινών σουτ στέρεψε για τους «κιτρινομπλέ» και ο Μότλεϊ κόπηκε δις από τον Οτούρου μπαίνοντας στο τελευταίο δίλεπτο.

Ο Χέις Ντέιβις κατάφερε να κλέψει μια μπάλα με τους γηπεδούχους να ψάχνουν ανατροπή από το 72-76, ο Γουίλμπεκιν έφερε το ματς στους 2 (74-76) αλλά ο Μπομπουά έδωσε τη χαριστική βολή στα 40'' με ένα μεγάλο τρίποντο. Ο Γκούντουριτς απάντησε άμεσα (77-79) στα 35'' και οι Λάρκιν, Μπιμπέροβιτς έκαναν το δικό τους κομμάτι για το 80-81, με τον Χέις Ντέιβις να χάνει την ευκαιρία για το buzzer beater και το τελικό 80-82 να αφήνει πληγωμένη τη Φενέρμπαχτσε πριν το ΣΕΦ.

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 36-32, 52-51, 80-82

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στα μεγάλα σουτ του Μπομπουά και Λάρκιν που στο τελευτάιο λεπτό έβγαλαν ξανά την προσωπικότητά τους.

O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Γουίλ Κλάιμπερν με 21 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Από τον Τάιλερ Ντόρσεϊ των μηδέν πόντων σε 9 λεπτά.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Σκότι Γουίλμπεκιν των 17 πόντων αλλά και των 7 λαθών ήταν ωραίος και μοιραίος ταυτόχρονα.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο εκπληκτικός Σέιν Λάρκιν που σταμάτησε στους 15 με 5 ασίστ, ενώ ο Μπομπουά πέτυχε 10.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ: Δεύτερη νίκη για τη Φενέρ στο ζευγάρι.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 7 λάθη του Γουίλμπεκιν.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Φενέρ υποδέχται για το τουρκικό πρωτάθλημα την Εφές (8/4 - 20:30).

@Photo credits: Twitter/ @FBBasketbol

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.