Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός 86-89: Πανηγύρισε νίκη και play offs παρά το θρίλερ (vid)

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με τη... φωτιά, αλλά επικράτησε στο Βελιγράδι του Ερυθρού Αστέρα με 86-89 και πανηγύρισε την παρουσία του στα play offs. «Καθάρισε» στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Μόουζες Ράιτ (20π. με κρίσιμο τρίποντο).

Μπορεί τα παιχνίδια με τον Ερυθρό Αστέρα να λογίζονται ως εύκολα, μπορεί οι Σέρβοι να ήταν βαθμολογικά αδιάφοροι, αλλά η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου δημιούργησε πολλά προβλήματα στον Ολυμπιακό.

Τέλος καλό, όλα καλά για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους παίκτες του οι οποίοι πανηγύρισαν τη νίκη στα τελευταία δευτερόλεπτα με 86-89.

Με αυτό το αποτέλεσμα οι Πειραιώτες προκρίθηκαν και μαθηματικά στα play offs διατηρώντας τις λίγες πιθανότητες τους ακόμη και για πλεονέκτημα έδρας. Το ματς κρίθηκε στο τέλος με τον Μόουζες Ράιτ να βάζει 16 πόντους (20 συνολικά) μεταξύ των οποίων ένα κρίσιμο σουτ τριών πόντων 24'' πριν το φινάλε.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους «ερυθρόλευκους» αρκετά συγκεντρωμένους στα αμυντικά τους καθήκοντα την ώρα που ο Γουόκαπ με 5 πόντους έκανε το 2-8 (4'). Το τρίποντο του Χάνγκα έφερε τους γηπεδούχους σε απόσταση μίας κατοχής (9-12, 7') και ταυτόχρονα τους πρόσφερε καλύτερη ψυχολογία. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα έκλεισαν καλά την εναρκτήρια περίοδο και με πρωταγωνιστές τους Φαλ και Πίτερς απομακρύνθηκαν (11-21, 10').

Η πεντάδα του δεύτερου δεκαλέπτου αντιμετώπισε ορισμένα προβλήματα στην επίθεσή της όταν έβρισκε οργανωμένη άμυνα κι έτσι τη λύση την έφερε ο αιφνιδιασμός. Δύο τελικές πάσες του Γουίλιαμς Γκος έφεραν σερί 5-0 και η διαφορά πήγε ξανά στο +9 (21-30, 14').

Κάθε φορά που οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου κατάφερναν να μειώσουν οι «ερυθρόλευκοι» του Πειραιά έβρισκαν τον τρόπο να απαντούν (26-35, 16'). Μέχρι την ανάπαυλα ο Χάνγκα με τον Γκιεντράιτις βρήκαν τρόπους να κερδίζουν την άμυνα των φιλοξενούμενων και έτσι οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 39-42.

Ο Μπαρτζώκας στην τρίτη περίοδο εμπιστεύτηκε τους βασικούς συντελεστές της μέχρι τώρα πορείας της ομάδας. Πίτερς και Φαλ πρωταγωνιστούσαν αλλά ειδικά ο Γάλλος «πύργος» κυριαρχούσε και στις δύο πλευρές.

Όμως τα μεγάλα σουτ του Νέντοβιτς διατηρούσαν το σκορ στα όρια του ισοφαρίζοντας σε 52-52 (25').Σε εκείνο το σημείο ο Μπαρτζώκας πέρασε τον Παπανικολάου στη θέση «4», αλλά το ντέρμπι παρέμενε παρά τα τρία εύστοχα σουτ από τα 6.75. Ο Τεόντοσιτς με ένα τέτοιο σουτ έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στην ομάδα του με 64-63 (30').

Ο Ολυμπιακός γρήγορα ανέκτησε το προβάδισμα, αλλά χωρίς να αισθάνεται ίχνος ασφάλειας. Αυτή η συνθήκη άλλαξε χάρη σε διαδοχικά καλάθια του Ράιτ ο οποίος τελείωσε καλά τις φάσεις κοντά στο καλάθι μετατρέποντας το σκορ σε 69-75 (35'). Οι γηπεδούχοι δεν έλεγαν όμως να εγκαταλείψουν την προσπάθειά τους, όμως αφενός ένα τρίποντο του «Παπ» και ένα επιθετικό ριμπάουντ που έφερε 1/2 βολές του Ράιτ διατηρούσαν το μικρό προβάδισμα (77-82, 38').

Το τρίποντο του Χάνγκα έφερε τις ομάδες στα ίσα στους 84 πόντους, όμως ο «Μωϋσής» με τρίποντο (!) έκανε το 84-87 με 24'' να μένουν. Ο Γκιεντράιτις αστόχησε, ο Μήτρου Λονγκ (0/2) έδωσε μία ακόμη ευκαιρία στους Σέρβους με τον Νέντοβιτς να αστοχεί εκ νέου και τον Γουόκαπ να σφραγίζει τη νίκη με 86-89.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Με το σκορ στο 78-82, ο Ράιτ έκανε 0/2 βολές και ο Αστέρας μετά από ένα ακόμη επιθετικό ριμπάουντ βρήκε τρίποντο με τον Γκιεντράιτις για το 81-82. Εμεναν 90 δευτερόλεπτα. Ο Ράιτ σκόραρε, όμως ο Χάνγκα με τρίποντο ισοφάρισε σε 84-84. Ακολούθησε τρίποντο του Ράιτ στο τέλος των 24'' του Ολυμπιακού για το 84-87.Ο Γκιεντράιτις έκανε airball, αλλά ο Μήτρου Λονγκ είχε 0/2 βολές. Το τρίποντο του Νέντοβιτς δε βρήκε στόχο και ο Γουόκαπ με 2/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Μόουζες Ράιτ τελείωσε με 20 πόντους εκ των οποίων οι 16 στο τελευταίο δεκάλεπτο (5/6διπ., 1/1τριπ., 7/10βολ.), 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και ένα λάθος.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Ντάλιμπορ Ίλιτς έπαιξε 17 λεπτά, αλλά δεν έκανε το παραμικρό.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Τζόελ Μπολομπόι είχε double double (19π., 12ρ.), ο Άνταμ Χάνγκα βοήθησε με 19 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ ενώ ο Μίλος Τεόντοσιτς πρόσφερε 6 πόντους και 8 ασίστ με 2 λάθη.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Φοβερός ο Κώστας Παπανικολάου με 12 πόντους, 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Καλή εμφάνιση και από τους Τόμας Γουόκαπ (12π., 4ρ., 5ασ., 0λ.) και Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος (10π., 6ασ.).

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ: Ο Ολυμπιακός είχε νικήσει στο ΣΕΦ με 88-83. Βέβαια οι δύο ομάδες δεν πρόκειται να ισοβαθμήσουν.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι Σέρβοι βρήκαν 16 επιθετικά ριμπάουντ και σούταραν με 44% στα τρίποντα έχοντας 22 ασίστ. Ο Ολυμπιακός είχε παρόμοιο ποσοστό από τα 6.75 (44.8%) με 27 ασίστ για 9 λάθη.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί το Περιστέρι την Κυριακή (07/07) για το πρωτάθλημα. Ο Ερυθρός Αστέρας θα ταξιδέψει στην Κροατία για να παίξει με την Σπλιτ στο πλαίσιο της Αδριατικής Λίγκας.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-23, 39-42, 64-63, 86-89.

1

2

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.