Παναθηναϊκός: Το πρόγραμμα ως το τέλος της κανονικής περιόδου της EuroLeague

Κώστας Σλούκας Πρόγραμμα Παναθηναϊκού
Δύο παιχνίδια απέναντι σε Γερμανούς έχει ως το φινάλε της κανονικής περιόδου της EuroLeague ο Παναθηναϊκός, μετά τη νίκη επί της Βίρτους Μπολόνια.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Βίρτους στην Μπολόνια και συνεχίζει να κρατάει την τύχη του στα χέρια του, όσον αφορά το πλεονέκτημα έδρας και φυσικά τη 2η θέση. Οι «πράσινοι» γνώριζαν πως αν δεν ηττηθούν στα παιχνίδια που απομένουν είναι δεύτεροι οριστικά κι θέλουν να το επιβεβαιώσουν απέναντι στις δύο γερμανικές, στις τελευταίες αγωνιστικές της EuroLeague.

Αρχής γενομένης την επόμενη εβδομάδα από το παιχνίδι με την Μπάγερν στο Μόναχο και στη συνέχεια, στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου.

Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού

  • 05/04 Μπάγερν – Παναθηναϊκός
  • 11/04 Παναθηναϊκός – Αλμπα

Το νέο σύστημα διεξαγωγής της Euroleague

Από τη φετινή σεζόν, λοιπόν, το Play-In Tournament μπαίνει στη… ζωή της EuroLeague, θυμίζοντας το σύστημα που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στα play-offs του ΝΒΑ και έχει εκτοξεύσει το ενδιαφέρον!

Εν προκειμένω, οι έξι πρώτες ομάδες της κανονικής περιόδου προκρίνονται απευθείας στην postseason. Η 7η και η 8η ομάδα της κανονικής περιόδου θα τίθενται αντιμέτωπες σε μονό παιχνίδι. Ο νικητής θα μπαίνει στα play-offs ως 7ος και θα παίξει με τη δεύτερη ομάδα της κατάταξης. Με τον ίδιο τρόπο, η 9η και η 10η ομάδα θα παίξουν ένα μονό παιχνίδι. Ο ηττημένος πάει… σπίτι του και ο νικητής θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο του ζευγαριού 7-8. Όποια ομάδα επικρατήσει σε αυτό το ματς, θα αντιμετωπίσει στα play-offs την πρώτη της κανονικής διάρκειας. Σε όλα αυτά τα μονά παιχνίδια του Play-In Tournament, γηπεδούχος είναι η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στη regular season.

@Photo credits: eurokinissi