Μπασκόνια-Έφες 76-97: Ισοπεδωτική μέσα στη Βιτόρια (vid)

Ένας άγραφος κανόνας απαγορεύει ρητά την υποτίμηση της καρδιάς των Πρωταθλητών κι αυτό αποδείχθηκε στη Βιτόρια όπου η Έφες (15-17)... καθήλωσε την Μπασκόνια καθώς επιβλήθηκε με 76-97 διατηρώντας τις ελπίδες της για τα Play In και βάζοντας σε μπελάδες τους Βάσκους.

Το ζητούμενο για την Έφες δεν ήταν απλά η νίκη αλλά και η διαφορά λόγω της ήττας με -7 στον αγώνα του πρώτου γύρου. Προφανώς την κάλυψη και φυσικά απέκτησε πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Μπασκόνια. Το δίδυμο των Κλάιμπερν-Λάρκιν ήταν εξαιρετικό έχοντας τη συμπαράσταση του Ερτσάν Οσμάνι ο οποίος ήταν καταλυτικός στην 3η περίοδο όπου η τουρκική ομάδα έκανε τη διαφορά και τελείωσε το παιχνίδι.

Ο αγώνας

Η Έφες έδειξε τις διαθέσεις της από τα πρώτα λεπτά και η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησε εντυπωσιακά στο παιχνίδι (6-16, 5’) καθώς με πρωταγωνιστές τους Ουίλ Κλάιμπερν (12π.), Σέιν Λάρκιν (8π.) στην πρώτη περίοδο είχε ρυθμό στην επίθεση. Ο Μάρκους Χάουαρντ (9π.) μαζί με τον Μονέκε (7π.) έβαλαν το αντίβαρο για την Μπασκόνια ούτως ώστε να διατηρηθεί στο παιχνίδι (22-32, 10’).

Η αντίδραση των γηπεδούχων στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου αποδείχθηκε στιγμιαία (31-36) καθώς η Έφες βρήκε λύσεις κι άλλους παίκτες πλην των Κλάιμπερν, Λάρκιν και ανέβασε τη διαφορά στο +12 (31-43, 16’). Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος ήταν ο παίκτης που άλλαξει τη ροή του αγώνα καθώς τα διαδοχικά τρίποντα του επανέφεραν την ομάδα του στο παιχνίδι και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 45-49.

Ο Ερτσάν Οσμάνι ήταν καταλυτικός στις αρχές του δεύτερου μέρους και ο παίκτης κλειδί για την Έφες συνολικά στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Τούρκος διεθνής έκανε ένα σωρό δουλειές στο γήπεδο και η ομάδα με επιμέρους σκορ 2-13 η διαφορά πήγε στο +16 (47-63, 25'). Η Μπασκόνια έχασε ολοκληρωτικά το μυαλό της, συνέχισε να κάνει φθηνά λάθη και η Έφες δεν είχε την παραμικρή δυσκολία στην αύξηση της διαφοράς (51-73, 28').

Το rotation ήταν απαραίτητο για τον Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς, κόστισε σε ρυθμό αλλά και στη διατήρηση της διαφοράς (61-78), όχι όμως σε σημείο απειλής. Μπαίνοντας στο τελευταίο πεντάλεπτο η διαφορά διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα (67-83) και φυσικά το ζητούμενο ήταν η τελική απόσταση. Και δεν άλλαξε κάτι καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν έδωσαν δικαιώματα στην Μπασκόνια.


ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η επανάσταση της Μπασκόνια στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου «πνίγηκε» στις αρχές του δεύτερου καθώς το επιμέρους 2-15 της Έφες και η εκτόξευση της διαφοράς στο +18 ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Δύσκολος ο διαχωρισμός μεταξύ Λάρκιν και Κλάιμπερν αλλά θα προτιμήσουμε τον πρώτο γιατί... έκοψε την φόρα των Βάσκων στην τελευταία περίοδο

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Προφανώς ο Ουίλ Κλάιμπερν. Ο Ερτσάν Οσμάνι ήταν καταπληκτικός στην 3η περίοδο ενώ ο Χόλατζ είχε καταλυτική παρουσία και στις δύο πλευρές του παρκέ.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Αυτή του Νίκου Ρογκαβόπουλου αλλά και των Κότσαρ, ΜακΙντάιρ.

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δεν εμφανίστηκε στο παρκέ ο Σεντεκέρσκις, ενώ ο Χάουαρντ εξαφανίστηκε μετά το πρώτο δεκάλεπτο.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Έφες συνδύασε την ακρίβεια στην εκτέλεση από μακρινή απόσταση - δεν έπεσε το ποσοστό της κάτω του 50% σε όλη τη διάρκεια του αγώνα - με τις τετραπλάσιες τελικές πάσες σε σχέση με τα λάθη.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Η Μπασκόνια επικράτησε με 80-87 μέσα στην Κωνσταντινούπολη

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Μπασκόνια θα αντιμετωπίσει (5/4) τη Ρεάλ στη Μαδρίτη και στον επίλογο της κανονικής διάρκειας τη Βίρτους στην Μπολόνια. Η Εφές έχει μπροστά της το εκτός έδρας ντέρμπι (5/4) με τη Φενέρμπαχτσε πριν τον εντός έδρας αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής με τον Ερυθρό Αστέρα.

Τα δεκάλεπτα: 22-32, 45-49, 53-77, 76-97

τυ

τυ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.