Παρτίζαν-Ρεάλ 76-88: Ο Super Mario σφράγισε την κορυφή

Ο Καμίνσκι
Η Ρεάλ Μαδρίτης (25-6) έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Παρτίζαν (14-17) στο Βελιγράδι καθώς έχοντας κορυφαίο τον Μάριο Χεζόνια επικράτησε με 76-88, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την 1η θέση στην κανονική διάρκεια και αφήνοντας την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να παλέψει με τα... κύματα για μια θέση στα Play In της Euroleague.

Η ισπανική ομάδα ήταν απολαυστική στο δεύτερο ημίχρονο μετατρέποντας μια... σκυλομαχία σε παράσταση για έναν ρόλο. Ο Μάριο Χεζόνια έπαιξε καταλυτικό ρόλο καθώς έκανε καταπληκτικό παιχνίδι στην 3η περίοδο κι όταν βρήκε τους συμπαραστάτες που έψαξε η διαφορά πήγε σε υψηλά επίπεδα. Η δε Παρτίζαν τα περίμενε όλα από τους Καμίνσκι, Αβράμοβιτς καθώς ο Κέβιν Πάντερ ήταν απελπιστικά άστοχος. Κι έτσι η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς παραμένει στα σχοινιά σε ότι αφορά την είσοδό της στα Play In καθώς αυτή τη στιγμή ισοβαθμεί με τις Εφές, Βαλένθια και ο αγώνας με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη εβδομάδα έχει χαρακτήρα τελικού.

Ο αγώνας

Νευρικότητα, κακές επιθέσεις κι ένας… μπασκετικός αχταρμάς εξελίχθηκε στα πρώτα επτά λεπτά του αγώνα όπου Παρτίζαν και Ρεάλ σούταραν με πενιχρά ποσοστά ευστοχίας φτάνοντας μαζί στα 2/25 σουτ! Κι έτσι δεν μπήκαν περισσότεροι από έντεκα πόντους (5-6). Το τελευταίο τρίλεπτο της περιόδου ήταν κάπως καλύτερο και τελικώς αυτή έκλεισε με buzzer beater του Μάριο Χεζόνια (13-13).

Ο Φρανκ Καμίνσκι ανέλαβε την πλειοψηφία των επιθέσεων της Παρτίζαν στο πρώτο μισό της δεύτερης περιόδου στη διάρκεια του οποίου οι δύο ομάδες συνέχισαν να σκοράρουν με το σταγονόμετρο (23-21). Δύο διαδοχικά τρίποντα από τους Νάναλι, Χεζόνια (28-26, 17’) μάλλον αποτέλεσαν τις… εξαιρέσεις στους κανόνες του αγώνα καθώς οι δύο ομάδες είχαν 5/25 μακρινά σουτ! Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μικρό προβάδισμα της Ρεάλ (31-33) και το τέταρτο άστοχο τρίπόντο του Κέβιν Πάντερ (3π.).

Στην ανάπαυλα, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στάθηκε στην έλλειψη αυτοπεποίθησης των παικτών του η οποία αποτυπώθηκε και στην κάκιστη επίδοση των 2/15 μακρινών σουτ και ο Αλέκσα Αβράμοβιτς τον άκουσε ευστοχώντας στην πρώτη προσπάθεια του δεύτερου μέρους. Η δε Ρεάλ επένδυσε στην επιστροφή του Φακούντο Καμπάτσο (σ. σ. έκανε νωρίς δύο φάουλ στο πρώτο μέρος γι' αυτό δεν έπαιξε περισσότερα από τέσσερα λεπτά) για περισσότερες δημιουργίες.

Η Παρτίζαν βρήκε διαδοχικά μακρινά σουτ με τον Καμίνσκι όχι όμως και τον τρόπο να σταματήσει τον Χεζόνια (46-45, 24') ο οποίος σημείωσε οκτώ σερί πόντους. Οι γηπεδούχοι είχαν 4/6 τρίποντα στο τρίτο δεκάλεπτο αλλά η Ρεάλ σούταρε καλύτερα (5/7) και άρχισε να χτίζει διαφορά από τη στιγμή που ο Χεζόνια βρήκε συμπαραστάτες στο σκοράρισμα. Κι έτσι οι Μαδριλένοι έχτισαν διαφορά 14 πόντων (54-68) με επιμέρους σκορ 8-23 στα τελευταία έξι λεπτά της 3ης περιόδου και 35 συνολικά!

Η διαφορά πήγε στο +17 (56-73) έπειτα από δύο λεπτά στην τελευταία περίοδο καθώς η Ρεάλ είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Στη δε απόπειρα επιστροφής της Παρτίζαν (63-75, 35') ένα κρεμασμένο σουτ του Γκάμπιελ Ντεκ και δύο εύστοχες βολές του ίδιου παίκτη επανέφεραν τη διαφορά σε ασφαλή επίπεδα. Στα τελευταία τέσσερα λεπτά ο Πάντερ σημείωσε διαδοχικούς πόντους επί της ουσίας όμως όλα είχαν κριθεί

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο δεύτερο μισό της 3ης περιόδου όπου η Ρεάλ έκανε επιμέρους σκορ 23-8, πάτησε σε διαφορά 14 πόντων κι έδειξε ποιος ήταν το αφεντικό του αγώνα.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Μάριο Χεζόνια έκανε καταπληκτικό παιχνίδι, αυτός εξάλλου έκανε και τη διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Φακούντο Καμπάτσο δεν έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο, ήταν εξαιρετικός στο δεύτερο μαζί με τους Γιαμπουσέλι και ο Πουαγιέ.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Φρανκ Καμίνσκι έκανε συγκλονιστική προσπάθεια, θετική η παρουσία και του Αβράμοβιτς.

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡA: Ο Κέβιν Πάντερ δεν ήταν στο γήπεδο μέχρι το 34' και στο τέλος όπου όλα είχαν κριθεί έβαλε διαδοχικούς πόντους. Μετριότατοι έως απαρατήρητοι πέρασαν οι Ντόζιερ, Πονίτκα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η εντυπωσιακή βελτίωση της Ρεάλ στο μακρινό σουτ μάλλον μπαίνει σε δεύτερο πλάνο μπροστά στην εξαιρετική αναλογία ασίστ-λαθών

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Η Ρεάλ επιβλήθηκε στη Μαδρίτη με 91-75

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Παρτίζαν θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό και η Ρεάλ τον Ερυθρό Αστέρα

Τα δεκάλεπτα: 13-13, 31-33, 54-68, 76-88

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.