Ερυθρός Αστέρας - Παναθηναϊκός 76-89: Σλούκας κερνούσε, Λεσόρ έπινε και... βουρ για τετράδα! (vids)

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έκανε το... καθήκον του στο Βελιγράδι και έφτασε σε μια εύκολη επικράτηση επί του Ερυθρού Αστέρα με 89-76 έχοντας 12/21 τρίποντα. «Πράσινος» πλουραλισμός με πέντε «διψήφιους». Κομβικοί Σλούκας, Λεσόρ, Μήτογλου.

Πριν από την αναχώρηση για το Βελιγράδι, ο Εργκίν Αταμάν έκανε λόγο για το... 5/5 στους ισάριθμούς «τελικούς» που έχει να δώσει η ομάδα του έως το τέλος της regular season.

Το πρώτο βήμα, έγινε. Οι «πράσινοι» επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί στο Βελιγράδι και έχοντας πολυφωνία στην επίθεση, τόσο από την περιφέρεια όσο και όταν... πήρε τα πάνω του ο Ματίας Λεσόρ κρατούσαν σταθερά το προβάδισμα χωρίς να κινδυνεύσουν. Με αυτή τη νίκη «πάτησαν» στην 3η θέση της κατάταξης (σ.σ. έχοντας μάλιστα και το προβάδισμα σε τριπλή ισοβαθμία με Μονακό και Φενέρ) και μπορούν να κοιτάξουν ακόμα πιο ψηλά σε περίπτωση νίκης και απέναντι στην Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ για το 2/2 στην τελευταία «διαβολοβδομάδα» της φετινής σεζόν.

Συγκεκριμένα πέντε παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Γάλλο σέντερ να «ξυπνάει» στο δεύτερο μισό του αγώνα (19π., 6ριμπ., 4ασ., 3κλ., 1λ.) ωστόσο ο παίκτης που νοικοκύρευε το παιχνίδι της ομάδας του, τόσο εκτελεστικά όσο και δημιουργικά ήταν ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος τελείωσε το ματς με 17 πόντους, 10 ασίστ και «μηδέν» λάθη! Με τον Μήτογλου να δίνει το σύνθημα και τα τρίποντα (κυρίως του α' ημιχρόνου) να συνθέτουν το πράσινο παζλ ο Παναθηναϊκός έφτασε τις 19 νίκες στην Euroleague.

Το ματς: Ερυθρός Αστέρας – Παναθηναϊκός

Ο Ντίνος Μήτογλου πραγματοποίησε εκρηκτικό ξεκίνημα και έχοντας πετύχει 12 γρήγορους έφερε τον Παναθηναϊκό στο +9 (11-20). Ο διεθνής φόργουορντ ήταν απολαυστικός στο ξεκίνημα του αγώνα, με τον Ερυθρό Αστέρα να μειώνει στη μία κατοχή (23-26) με επιμέρους σκορ 12-6. Σ' εκείνο το σημείο έδειξε ότι μπορούσε να επιστρέψει στο ματς, αλλά δύο σερί τρίποντα από Σλούκα και Ναν έδωσαν εκ νέου διαφορά εννέα πόντων στο «τριφύλλι» με τη λήξη του δεκαλέπτου (20-29). Ένα διάστημα όπου η ελληνική ομάδα είχε 4/8 δίποντα και 7/9 τρίποντα (!) έχοντας αναδείξει πολλούς πρωταγωνιστές στην επίθεση.

Ο δείκτης του σκορ έφτασε και στο +14 (22-36 στο 12') ωστόσο η ομάδα του Εργκίν Αταμάν παρουσίασε πολλά αμυντικά προβλήματα από εκείνο το σημείο και μετά. Ο Ερυθρός Αστέρας βρήκε αρκετά εύκολα καλάθια, ενώ είχε την υπεροπλία στην «πράσινη» ρακέτα. Οι Λεσόρ, Μπαλτσερόφσκι και Χουάντσο δεν ήταν σε καλό βράδυ ύστερα από το πρώτο μισό του αγώνα, με τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται την «πράσινη» αδυναμία στο «ζωγραφιστό» και να μειώνουν σε 39-46 στο 1:45 πριν από το τέλος του ημιχρόνου, το οποίο έληξε στο +10 (41-51) για τον Παναθηναϊκό.

BOOM 💥#MotorolaMagicMoment l @Moto pic.twitter.com/VAVg4bHYZq

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) March 20, 2024

Ο Κέντρικ Ναν ήταν αποτελεσματικός στην επίθεση (11π., 1/2δίπ., 3/3τρ.) ωστόσο ο Κώστας Σλούκας ήταν εκείνος που διατήρησε το προβάδισμα για λογαριασμό της ομάδας του έχοντας στο πρώτο ημίχρονο 10 πόντους, 5 ασίστ και «μηδέν» λάθη. Συνολικά η ελληνική ομάδα είχε μετρήσει 10/19 δίποντα, 9/13 τρίποντα, 4/5 βολές, 9-3 ριμπάουντ και 14 ασίστ για μόλις 3 λάθη. Αντίστοιχα, ο Ερυθρός Αστέρας (Νταβίντοβατς 9π., Μπόλομποϊ 9π.) είχε 12/17 δίποντα, 3/10 τρίποντα, 8/8 βολές 10-2 ριμπάουντ και 12 ασίστ για 5 λάθη.

Ο Παναθηναϊκός ωστόσο μπήκε νωχελικά στο δεύτερο ημίχρονο, κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στον Ερυθρό Αστέρα να μειώσει εκ νέου στους 7 πόντους. Όμως ακολούθησε ένα σερί 7-0 των «πρασίνων» με το οποίο το «τριφύλλι» επανέφερε την διαφορά στο +14 (52-66) στο 25'. Ο Ματίας Λεσόρ είχε ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του και με εντυπωσιακές φάσεις συνετέλεσε τα μέγιστα ώστε να εκτοξευθεί η διαφορά στους 16 πόντους (54-70) λίγο πριν από τη λήξη της 3ης περιόδου (56-70).\

LESSOOOOOORT LA PUISSAAAAANCE À UNE MAIN 🔥🔥🔥@paobcgr x @EuroLeague#SKWEEKLive #EveryGameMatters pic.twitter.com/p7IjGiyZiX

— SKWEEK (@skweektv) March 20, 2024

Έκτοτε ήταν δύσκολα για τον Ερυθρό Αστέρα να επιστρέψει στο ματς. Ο Παναθηναϊκός κρατούσε σταθερά το προβάδισμα στο σκορ (60-73 στο 33') και απλά... μετρούσε αντίστροφα για τη λήξη του αγώνα έχοντας στρέψει οι παίκτες το μυαλό τους στο μεγάλο ματς με την Μπαρτσελόνα στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Κάτι που πήγε να πληρώσει καθώς υπήρχε πολύ χρόνος ακόμα μέχρι το τέλος του ματς. Όπως ήταν λογικό και επόμενο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν για άλλη μια φορά στο παιχνίδι την χαλαρότητα των «πρασίνων» με αποτέλεσμα να μειώσουν σε 65-73 στο 34'. Παρόλα αυτά δεν άλλαξαν τα δεδομένα του αγώνα και το «τριφύλλι» έφτασε στην τελική επικράτηση.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στην άμεση αντίδραση του Παναθηναϊκού μετά τη μείωση του σκορ από τον Ερυθρό Αστέρα στην 1η περίοδο. Συγκεκριμένα έφερε το ματς στην μία κατοχή (23-26) αλλά τρία σερί τρίποντα (δύο άμεσα και ένα έμμεσο) ήταν αρκετά για το 0-9 και το +12 (23-35) το οποίο έμελλε να φέρει τους «πράσινους» σε θέση οδηγού.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Κώστας Σλούκας έκανε ολοκληρωτικό παιχνίδι στο Βελιγράδι έχοντας 17 πόντους με 3/4 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 10 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και κανένα λάθος σε 27 λεπτά συμμετοχής.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Λίγα πράγματα, τόσο από τον Τζαβόντε Σμαρτ, όσο και ο Ρόκας Γκεντράιτις.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Εξαιρετικός ο Ματίας Λεσόρ του β' ημιχρόνου έχοντας στο σύνολο 19 πόντους με 6/10 δίποντα, 7/11 βολές, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 τάπες, 1 λάθος σε κάτι λιγότερο από 37 λεπτά.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Ντέγιαν Νταβίντοβατς είχε 19 πόντους και ήταν εκείνος που προσπαθούσε να κρατήσει τον Ερυθρό Αστέρα στο ματς.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η εξαιρετική αναλογία ασίστ/λαθών του Παναθηναϊκού (25/10) όπως επίσης και τα τρίποντα με 12/21 σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΝ Α’ ΓΥΡΟ: Ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ με 82-65.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Παναθηναϊκός θα «κλείσει» την «διαβολοβδομάδα» στην Euroleague με την εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Μπαρτσελόνα (22/3, 21:15) ενώ ο Ερυθρός Αστέρας θα φιλοξενήσει την Βίρτους Μπολόνια (22/3, 20:00) στο Βελιγράδι.

Τα δεκάλεπτα: 20-29, 41-51, 56-70, 76-89.

    @Photo credits: INTIME

    Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.