Μονακό-Αρμάνι 80-98: Ντύθηκε... μοντελάκι στο Πριγκιπάτο

Ο Μέλι
Η Αρμάνι Μιλάνο (13-17) έπαιξε... για τη ζωή της αλλά έφερε τα πάνω κάτω στην τετράδα της Euroleague καθώς πέρασε εμφατικά από την έδρα της Μονακό (19-11) με 80-98 κι έτσι διατήρησε τις ελπίδες της για τα Play In.

Η ιταλική ομάδα έκανε πάρτι μέσα στην έδρα της Μονακό σ' ένα αποτέλεσμα το οποίο τη διατηρεί στο παιχνίδι για τα Play In και παράλληλα φέρνει χαμόγελα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό καθώς περιορίζει το πλεονέκτημα που είχαν αποκτήσει οι Μονεγάσκοι για μια θέση στην 4αδα. Το συγκρότημα του Έτορε Μεσίνα έδωσε καταπληκτική επιθετική παράσταση στο πρώτο ημίχρονο στηριζόμενο στην πολυφωνία του, αλλά τη νίκη εξασφάλισε η άμυνα και το γεγονός ότι... πέρασε χειροπέδες στους γκαρντ της Μονακό στην τελευταία περίοδο και για την ακρίβεια όταν οι γηπεδούχοι επέστρεψαν από το -18 μειώνοντας στους έξι πόντους.

Ο αγώνας

Η Αρμάνι ήταν απολαυστική και… εκκωφαντική στο πρώτο ημίχρονο αγγίζοντας την τελειότητα στην επίθεση καθώς σούταρε με 53.3% (8/15) στο μακρινό σουτ, είχε το επιθετικό ριμπάουντ και υψηλό επίπεδο συνεργασιών. Κυρίως όμως, χαρακτηρίστηκε από επιθετική πολυφωνία. Κι ενώ θα περίμενε κανείς ότι δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει το high tempo, τελικώς αυτή που δεν το κατάφερε ήταν η Μονακό!

Αυτό φάνηκε από τα πρώτα λεπτά (0-6) αν και ο Τζόρνταν Λόιντ (10π.) κράτησε αντιστάσεις για λογαριασμό των γηπεδούχων. Μόνο που η Αρμάνι είχε 4/8 τρίποντα, επιπλέον επιθέσεις μέσα από τα έξι επιθετικά ριμπάουντ αλλά και κυριαρχία στη ρακέτα (20-27, 10’).

Ο Μαοντό Λο (13π.) φρόντισε για τη διατήρηση αυτής της απόστασης (30-37, 14’) στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου κι έτσι η Μονακό δεν είδε βελτίωση παρότι βρήκε μακρινά σουτ με τους Άλφα Ντιάλο και Κέμπα Ουόκερ (42-52, 18’). Και σα να μην έφτανε αυτό, είδε τους Στέφανο Τονούτ (11π.), Νικόλο Μέλι (10π.) να ευστοχούν σε διαδοχικά τρίποντα και το ημίχρονο έκλεισε με +14 (44-58) για την ομάδα του Έτορε Μεσίνα.

Η Μονακό είχε διάθεση επιστροφής στο παιχνίδι κι αυτό φάνηκε από τα διαδοχικά επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε, όχι όμως και τον τρόπο να σταματήσει την επιθετική λειτουργία της Αρμάνι (48-66, 24'). Κι αυτό διόρθωσε στην πορεία της 3ης περιόδου καθώς ανέβασε εντάσεις στην άμυνα (σ. σ. η Αρμάνι είχε 2/8 τρίποντα), βρήκε πόντους μέσα από τη γραμμή των βολών κι έβαλε βάσεις επιστροφής στο παιχνίδι (62-71, 28'). κάνοντας 9-0 σερί. Η περίοδος έκλεισε με σκορ 67-76.

Ο ενθουσιασμός των γηπεδούχων ενισχύθηκε με το εύστοχο τρίποντο του Ντιάλο (70-77) στην πρώτη φάση της τελευταίας περιόδου. Σ' εκείνο το σημείο υπήρξε μια φάση η οποία έπαιξε ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Ο Έλι Οκόμπο ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων αλλά το καλάθι δεν μέτρησε καθώς λανθασμένα είχε ανανεωθεί το χρονόμετρο έπειτα από επιθετικό ριμπάουντ. Η Αρμάνι έβγαλε την άμυνα, βρήκε οκτώ διαδοχικούς πόντους (70-85, 35:30) καθώς η Μονακό έμεινε χωρίς καλάθι για πέντε λεπτά. Εκεί τελείωσε και το παιχνίδι.


ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο πρώτο ημίχρονο η Αρμάνι άγγιξε την τελειότητα στην επίθεση αλλά η άμυνα της έδωσε τη νίκη καθώς όταν ένιωσε την ανάσα της Μονακό (70-76) την κράτησε χωρίς πόντο για περίπου έξι λεπτά επαναφέροντας τη διαφορά σε υψηλό επίπεδο (+15).

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Η Αρμάνι είχε πολλούς πρωταγωνιστές αλλά στο κρίσιμο σημείο ο Νίκολα Μίροτιτς ήταν καταλυτικός.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Μαοντό Λο (αποχώρησε με τραυματισμό), Βόιτμαν, Τονούτ Μέλι και Ντέβιν Χολ έκαναν καλό παιχνίδι.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Ντιάλο και Λόιντ προσπάθησαν αλλά δεν βρήκαν πολλά στηρίγματα.

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Μάικ Τζέιμς τιμήθηκε πριν από το παιχνίδι αλλά δεν ήταν καλός στη διάρκειά του βρίσκοντας τους οκτώ από τους δέκα πόντους του από τη γραμμή των βολών! Μοτεγιούνας, Χολ και Τζον Μπράουν έχασαν τις μάχες στη ρακέτα, γι' αυτό θα μπορούσε να είχε πάρει περισσότερα λεπτά συμμετοχής ο Γιαϊτέ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Αρμάνι τελείωσε το παιχνίδι έχοντας σχεδόν τριπλάσιες ασίστ σε σχέση με τα λάθη και ποσοστό 40% στο μακρινό σουτ.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Η Μονακό επικράτησε της Αρμάνι στο Μιλάνο με 66-72

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Μονακό υποδέχεται τη Βαλένθια και η Αρμάνι τη Φενέρμπαχτσε.

Τα δεκάλεπτα: 20-27, 44-58, 67-76, 80-98