Πιτίνο: Εξήγησε πως πήγε στον Παναθηναϊκό (vid)

Πιτίνο: Εξήγησε πως πήγε στον Παναθηναϊκό (vid)

Newsroom
Πιτίνο: Εξήγησε πως πήγε στον Παναθηναϊκό (vid)
Ο Ρικ Πιτίνο στάθηκε στην παρουσία του στον Παναθηναϊκό, η οποία του έμεινε αξέχαστη.

Δεν ξεχνά τον Παναθηναϊκό ο Ρικ Πιτίνο. Ο πρώην προπονητής των πράσινων φιλοξενήθηκε στο podcast «Pardon my Take» και εηήγησε πως πήγε στην ελληνική ομάδα.

«Μία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα μου τηλεφώνησε ένας φίλου μου και μου είπε 'κόουτς μίλησα με τον Κρις Γουάλας, θα ήθελες να έρθεις στον Παναθηναϊκό να προπονήσεις;'. Και είπα 'τι είναι αυτό;'. Μου είπε ότι είναι στην EuroLeague, μία διάσημη ομάδα στην Ελλάδα. Κέρδισαν έξι πρωταθλήματα EuroLeague.

Είπα ''δεν έχω πάει ποτέ στην Ελλάδα και δεν ξέρω τίποτα για τη EuroLeague'', οπότε το έκλεισα. Μία εβδομάδα αργότερα με ξανακάλεσε και μου είπε ''έχεις 48 ώρες για να αποφασίσεις'. Η γυναίκα μου είπε ''πρέπει να πας''. Και της είπα ''να πάω στην Ελλάδα;''. Ήταν παραμονή Χριστουγέννων, είχα πτήση στην Νέα Υόρκη και έπρεπε να προλάβω την πτήση, να κοουτσάρω το βράδυ των Χριστουγέννων απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Είπα ''εντάξει πακέταρε και πάμε''. Και μου είπε ''εσύ θα πακετάρεις, εσύ θα πας, εγώ δεν πάω''.

Οπότε έφυγα, κερδίσαμε το παιχνίδι απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, είχα δύο υπέροχα πρώτα χρόνια, έγινα Ομοσπονδιακός προπονητής για ένα σύντομο διάστημα και πέρασα πολύ ωραία. Έμαθα ένα διαφορετικού είδους μπάσκετ, είναι μία διαφορετικού τύπου επίθεση από αυτή που έχουμε συζητήσει και έμαθα πολλά, ήταν σπουδαίο για μένα».

Στο τέλος τόνισε: «Ο Νικ Καλάθης έπαιζε για τον Μπίλι Ντόνοβαν, οπότε ήξερε για μένα και είπα ακούστε παιδιά, θα τρέξετε τις ίδιες επιθέσεις, θα αλλάξουμε μερικά πράγματα αμυντικά. Τώρα πηγαίνετε να παίξετε, αλλά θέλω να δω όλους να παίζουν όσο πιο σκληρά μπορούν. Ώστε να μπορώ να σας αξιολογήσω. Και κέρδισαν το παιχνίδι, κάναμε μία εξαιρετική πορεια, ταξίδεψα σε μέρη που δεν είχα ξαναπάει. Από την Βαρκελώνη, τη Μαδρίτη, το Τελ Αβίβ, στη Λιθουνία, στη Ρωσία, στη Μόσχα, στην Αγία Πετρούπολη. Μέρη που ήταν τέλειο να δεις για πρώτη φορά».