Μπάνκι: «Για να κερδίσεις εδώ τον Ολυμπιακό δεν αρκούν 30' καλού μπάσκετ»

Μπάνκι: «Για να κερδίσεις εδώ τον Ολυμπιακό δεν αρκούν 30' καλού μπάσκετ»

Ο Λούκα Μπάνκι.
Ο Λούκα Μπάνκι στάθηκε στην άμυνα που έπαιξε ο Ολυμπιακός στη νίκη απέναντι στη Βίρτους.

Η Βίρτους γνώρισε την ήττα στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό (74-69) με τον προπονητή της ιταλικής ομάδας, Λούκα Μπάνκι να εξηγεί στη συνέντευξη Τύπου πως δεν είναι εύκολο να έρθει η νίκη με 30 λεπτά καλού μπάσκετ, όταν μία ομάδα αγωνίζεται στην έδρα του Ολυμπιακού.

Παράλληλα, έδωσε τα εύσημα στον Ολυμπιακό για την επιθετικότητα της άμυνάς του.

Οι δηλώσεις Μπάνκι

«Αρχικά να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη. Θεωρώ πως η επιστροφή που έκαναν στο τρίτο δεκάλεπτο άλλαξαν την ιστορία του αγώνα. Σε εμάς επικρατεί απογοήτευση γιατί στο πρώτο εικοσάλεπτο θεωρούσαμε πως θα είχαμε περισσότερη θέληση ως σύνολο για να πάρουμε τη νίκη. Ωστόσο η ποιότητα της εικόνας μας έπεσε λόγω της επιθετικότητας και της αποφασιστικότητας του Ολυμπιακού στην άμυνα και όλα αυτό μας οδήγησε στο να χάσουμε το παιχνίδι», είπε ο Ιταλός προπονητής.

Για το ότι δεν αγωνίστηκε αρκετά στο 2ο μέρος ο Μπελινέλι: «Αγωνίστηκε και μάλιστα ξεκίνησε την 3η περίοδο, ίσως θα πρέπει να κοιτάξετε καλύτερα»

Για την άμυνα του Ολυμπιακού στην 3η περίοδο: «Πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στον Ολυμπιακό για την επιθετικότητα του. Θεωρώ πως ήταν συνδυασμός και της άμυνας του και των δικών μας επιλογών. Από την άλλη πλευρά πρέπει να σκεφτούμε και την ποιότητα του μπάσκετ που παίξαμε εμείς στο 2ο μέρος, ειδικά αν συγκρίνουμε το πως παίξαμε στα πρώτα 20 λεπτά. Κάναμε περισσότερα λάθη δεν βγάλαμε ασίστ, είχαμε 1/14 τρίποντα.

Πιστεύω πως η εικόνα μας επηρεάστηκε από την επιθετικότητα του Ολυμπιακού στην άμυνα και από τις δικές μας κακές αποφάσεις. Το να κερδίσεις σε μια τόσο καλή έδρα, απέναντι σε μια τόσο δυνατή ομάδα χρειάζεσαι 40΄καλού παιχνιδιού. Δεν είναι δική μου θεωρία αυτή είναι η ιστορία του μπάσκετ, το να κερδίσεις εδώ τον Ολυμπιακό δεν αρκούν 30' καλού μπάσκετ».

@Photo credits: INTIME