Βιλερμπάν - Αρμάνι Μιλάνο 81-77: Άντεξε στη μεγάλη ανατροπή και επέστρεψε στις νίκες (vid)

Η Βιλερμπάν αν και ήταν το απόλυτο αφεντικό στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με αντίπαλο την Αρμάνι Μιλάνο, είδε τους Ιταλούς να πραγματοποιούν σπουδαία αντεπίθεση αλλά κατάφερε στο τέλος να επικρατήσει με 81-77.

Σε αναμέτρηση για την 27η αγωνιστική της Euroleague, η Βιλερμπάν φιλοξένησε στη Γαλλία την Αρμάνι Μιλάνο και έχοντας σταθερά το πάνω χέρι μέσα στο παιχνίδι και παρά το γεγονός ότι οι παίκτες του Ετόρε Μεσίνα το πάλεψαν μέχρι το τέλος και κόντεψαν να το γυρίσουν υπέρ τους, έφτασε στη νίκη με σκορ 81-77.

Με αυτόν τον τρόπο οι γηπεδούχοι ανέβασαν το ρεκόρ τους στη βαθμολογική κατάταξη στο 6-21 ενώ από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι έπεσαν στο 11-16.

Βιλερμπάν – Αρμάνι: Το ματς

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά και μέχρι τα μισά της πρώτης περιόδου πήγαιναν «χέρι χέρι» (12-10, 4:20), με τους γηπεδούχους ωστόσο να ανεβάζουν ρυθμό και να αποκτούν το πάνω χέρι, κλείνοντας το δεκάλεπτο με προβάδισμα 9 πόντων και το σκορ στο 22-13, δια χειρός Νάντο Ντε Κολό.

Οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν να βγάζουν αντίδραση, φτάνοντας μάλιστα ξανά σε απόσταση ενός καλαθιού (6:12, 26-24) και παρά το ανέβασμα ρυθμού από τη Βιλερμπάν, μπόρεσαν να βρουν ξανά τρόπο ώστε να παραμείνουν κοντά, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται 39-35 υπέρ των «Γάλλων».

Ενώ στην επιστροφή στο παρκέ, οι παίκτες της Βιλερμπάν έμοιαζαν να πατούν καλύτερα, ο Ετόρε Μεσίνα είδε τους αθλητές του να αντέχουν, κάτι το οποίο όμως δεν συνοδεύτηκε από κάποια ανατροπή, αφού η περίοδος έληξε με το 62-56 υπέρ των γηπεδούχων.

Με την αναμέτρηση να μπαίνει στην τελευταία περίοδο δεν υπήρξε κάποια συγκλονιστική αλλαγή στην εικόνα της. Στο 5:29 η γαλλική ομάδα βρισκόταν μπροστά με 74-59. Ο ρυθμός του ματς συνέχισε να είναι κατά της Αρμάνι Μιλάνο και παρά την τελευταία προσπάθεια αντεπίθεσης που λίγο έλειψε ώστε να φέρει τα πάνω κάτω με οδηγό τον Σιλντς, στο τέλος το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 81-77 υπέρ των Γάλλων.

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 39-35, 62-56, 81-77

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο χαμένο τρίποντο του Μαοντό Λο στα τελευταία 8 δευτερόλεπτα, το οποίο διατήρησε τη Βιλερμπάν στο +3.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Τζόφρι Λοβέρν ολοκλήρωσε το ματς έχοντας 17 πόντους (7/8 δίποντα και 3/4 βολές) ενώ παράλληλα μάζεψε 4 ριμπάουντ και μοίρασε 1 ασίστ, συγκεντρώνοντας 20 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Νάντο Ντε Κολό με 13 πόντους και 4 ασίστ αλλά και ο Μάικ Σκοτ με 12 πόντους και 5 ριμπάουντ.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ντέβον Χολ που τελείωσε το παιχνίδι έχοντας συνολικά 19 πόντους (5/9 τρίποντα και 4/4 βολές) ενώ παράλληλα πήρε 4 ριμπάουντ και έδωσε 3 ασίστ σε 26:39 λεπτά εντός παρκέ.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Από τον Σέιβον Σιλντς που άργησε να ξυπνήσει και στο τέλος της αναμέτρησης μετρούσε μόλις 9 πόντους.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η κυριαρχία της Αρμάνι Μιλάνο στα επιθετικά ριμπάουντ όπου είχε συνολικά 12 αντί 4 της Βιλερμπάν.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ: Στη 15η αγωνιστική, η Αρμάνι Μιλάνο είχε επιβληθεί με 84-61.

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥΣ: Η Βιλερμπάν αντιμετωπίζει τη Ντιζόν την Κυριακή (3/3, 20:00) ενώ η Αρμάνι Μιλάνο, την ίδια ημέρα (στις 18:00), υποδέχεται τη Βαρέζε.

Τα στατιστικά της Βιλέρμπάν

Τα στατιστικά της Αρμάνι

@Photo credits: euroleaguebasketball.net

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.