Σλούκας: «Eκανα κακό στην ομάδα, ο κόουτς έψαξε λίγο παραπάνω στον πάγκο του μετά τον τελικό Κυπέλλου»

Newsroom
Σλούκας
Εμφανώς ικανοποιημένος από την τεράστια εμφάνιση του Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη ήταν ο Κώστας Σλούκας, που μίλησε για το κλίμα στην ομάδα μετά τον τελικό Κυπέλλου και τα όσα άλλαξε ο Εργκίν Αταμάν.

Ο Κώστας Σλούκας τόνισε πως η νίκη του Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη κόντρα στη Ρεάλ έχει διπλή σημασία. Ο λόγος είναι πως οι «πράσινοι» πέρασαν από μία έδρα που οι περισσότεροι θα ηττηθούν.

Ο Παναθηναϊκός άλλωστε είχε να γευτεί τη νίκη στην έδρα της Ρεάλ από το 2013 και έσπασε έτσι, με τον Σλούκα πρωταγωνιστή, ένα αρνητικό σερί.

Οι δηλώσεις του Σλούκα

«Κάναμε καλό 1ο ημίχρονο. Έκανα κάποια χαζά λάθη, ο κόουτς με έβγαλε και προσπάθησα να είμαι ήρεμος. Ήμουν πιο αποφασιστικός. Κάναμε φοβερή ομαδική προσπάθεια, ελέγξαμε το παιχνίδι και σκοράραμε στον αιφνιδιασμό. Αυτή η νίκη είναι σαν διπλή, επειδή πιθανόν κανείς άλλον να μην νικήσει εδώ».

Λίγο αργότερα ο Κώστας Σλούκας μίλησε στην κάμερα της NOVA. Εκεί όπου σχολίασε και τι άλλαξε μετά τον τελικό του Κυπέλλου στην Κρήτη όσον αφορά τη διαχείριση του Εργκίν Αταμάν

«Ήταν δύσκολος μήνας για μένα με τον τραυματισμό μου στον προσαγωγό στην Μπασκόνια. Προσπάθησα να μπω πιο γρήγορα. Έπαθα υποτροπή, είχα πόνο. Πιο πολύ κακό έκανα στην ομάδα, παρά βοηθούσα. Πλέον είμαι καλά, προπονήθηκα καλά. Δεν έχω πρόβλημα. Όλη η ομάδα προπονήθηκε κατάλληλα».

Για τη νίκη κόντρα στη Ρεάλ: «Ήταν μια νίκη - statement. Αδιαμφισβήτητα η Ρεάλ είναι η καλύτερη ομάδα της EuroLeague. Ο Παναθηναϊκός απέδειξε ότι είναι στην ελίτ και παλεύει με νύχια και δόντια για το πλεονέκτημα έδρας. Ο κόουτς παίζει mind games. Πιστεύουμε όλοι ότι μπορούσαμε τη νίκη εδώ, ειδικά μετά το στραπάτσο στο κύπελλο. Κάναμε μια κακή εμφάνιση και χάσαμε έναν τίτλο. Ο Παναθηναϊκός τρέφεται με τίτλους. Κάναμε τη νίκη που δηλώνει ότι είμαστε σε σωστό δρόμο για τη EuroLeague. Είναι σημαντικό να κερδίζεις και να μαζεύεις νίκες, να μην κάνεις κακά αποτελέσματα. Απόψε ήταν διπλή νίκη.

Οφείλουμε να κερδίσουμε την Κυριακή και την Παρασκευή, κάθε επόμενο παιχνίδι. Όλες οι ομάδες είναι κοντά στη διεκδίκηση της τετράδας. Ο Παναθηναϊκός οφείλει να παλέψει μέχρι τέλους. Το πρώτο όφελος είναι βαθμολογικό. Σίγουρα ήταν ματς γοήτρου. Η ψυχολογία... Κοιτάξτε, οι παίκτες έχουν πολλή εμπειρία, δεν περιμένουν ένα ματς για να φτιάξει ή να χαλάσει. Δουλεύουμε καλά, έχουμε εμπιστοσύνη στον οργανισμό».

Σλούκας: «Ο καλύτερος ψηλός στην EuroLeague όταν είναι καλά στο μυαλό του»

Για τον Ματίας Λεσόρ: «Όταν είναι καλά στο μυαλό του, είναι ο καλύτερος ψηλός στη EuroLeague. Ήταν απέναντι σε τέρατα που κυριαρχούν όπως ο Βενσάν Πουαριέ και ο Έντι Ταβάρες κι έδειξε ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Απόψε ήταν φανταστικός σε άμυνα κι επίθεση. Ελπίζω να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο».

Για το κλίμα στην ομάδα έπειτα από την ήττα από τον Ολυμπιακό: «Υπήρχε εσωστρέφεια από την απώλεια του κυπέλλου. Είναι τίτλος. Δεν είναι ο πιο σημαντικός, αλλά είναι τίτλος κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός είναι ελίτ, διεκδικεί Final Four τα τελευταία χρόνια, είναι δουλεμένη ομάδα κι εμείς φέτος κάναμε νίκη στο ΣΕΦ, τους έχουμε κερδίσει στο πρωτάθλημα, δείχνουμε ότι είμαστε στον σωστό δρόμο. Οφείλουμε να βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο που χαράξαμε απόψε».

Για τις αλλαγές του Αταμάν μετά τον τελικό Κυπέλλου: «Ο κόουτς έψαξε λίγο παραπάνω στον πάγκο του. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν φοβερός στην άμυνα και στην επίθεση και ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ σε άμυνα και ριμπάουντ. Εννέα παίκτες κατέθεσαν ψυχή. Έβαλαν το λιθαράκι για μια τεράστια νίκη έπειτα από έντεκα χρόνια. Σκοτώσαμε φαντάσματα».

@Photo credits: eurokinissi