Ρούμπιο: «Ο παίκτης “έφαγε” τον άνθρωπο»

Ρούμπιο: «Ο παίκτης “έφαγε” τον άνθρωπο»

Σπύρος Μαρκεζίνης
Ο Ρίκι Ρούμπιο με τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας
Ο Ρίκι Ρούμπιο αποκάλυψε το πρόβλημα ψυχικής υγείας που τον ανάγκασε να σταματήσει το μπάσκετ για ένα διάστημα.

Ο Ρίκι Ρούμπιο υπέγραψε πριν από λίγες ώρες και επίσημα συμβόλαιο με την ομάδα της Μπαρτσελόνα, επιστρέφοντας στο ευρωπαϊκό μπάσκετ μετά από απουσία 13 ετών για λογαριασμό του NBA.

Πριν από λίγες εβδομάδες ο Ισπανός γκαρντ είχε ανακοινώσει την απόσυρσή του από τη δράση εξαιτίας προβλημάτων υγείας, με το ίδιο να αποκαλύπτει σε συνέντευξη η οποία ακολούθησε τις υπογραφές, τι ακριβώς αντιμετώπισε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ρίκι Ρούμπιο

«Ανέπτυξα χρόνιο στρες, κάτι παρόμοιο με την αγχώδη διαταραχή . Ο μόνος τρόπος να επιστρέψω είναι να καταλάβω γιατί έφτασα σε αυτό το σημείο.

Ανέπτυξα μηχανισμούς που με οδήγησαν να παίξω σε υψηλό επίπεδο αλλά δεν ήταν βιώσιμοι. Υπάρχει και άλλος τρόπος. Στη Ρώμη φτάνεις μέσα από πολλά μονοπάτια.

Ο παίκτης “έφαγε” τον άνθρωπο. Δεν ήξερα ποιος ήμουν. Ήταν μια δύσκολη στιγμή εμένα. Φοβήθηκα. Μπορείς να ελέγξεις τους φόβους σου και να τους κατευνάσεις. Η ζωή είναι γεμάτη γκρίζες στιγμές. Ωστόσο έχω σώσει τον εαυτό μου και τώρα είμαι άνετος. Νιώθω περήφανος για τον εαυτό μου και θα δώσω μία ακόμη ευκαιρία στο μπάσκετ.

Ακόμα και όταν πίστευα ότι το μπάσκετ είχε τελειώσει για εμένα, συνέχισα να δουλεύω στον εαυτό μου και ελπίζω να βοηθήσει τον κόσμο που “παλεύει”. Ήμουν στο σκοτάδι αλά τώρα βγήκα από αυτό. Ζω μέρα με τη μέρα. Προσπαθούμε να κοντρολάρουμε τα “αδάμαστα” και ποτέ δεν ξέρεις πότε η ζωή θα σε στείλει σε άλλο μονοπάτι.

Η ισπανική ομοσπονδία θα μπορούσε να με αναγκάσει να παίξω στο παγκόσμιο αλλά δεν το έκαναν. Μου έδωσαν βοήθεια και χώρο και είναι τρομερό να είμαι πίσω.

Είμαι 100% συγκεντρωμένος αλλά αν κάποια στιγμή αυτό το πρόβλημα επιστρέψει θα χρειαστεί να σταματήσω. Είμαι εδώ για να συνεισφέρω όσο περισσότερο γίνεται αυτή τη σεζόν.

Να αποσυρθώ στη Μπαρτσελόνα; Θα πάω χρονιά με χρονιά. Τώρα, το μόνο που σκέφτομαιθ είναι η τωρινή σεζόν».

@Photo credits: FIBA