Άντιτς για Ομπράντοβιτς: «Ο καλύτερος φίλος αλλά σου ρουφάει τη ψυχή»

Σπύρος Μαρκεζίνης
Ο Άντιτς με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε
Ο Πέρο Άντιτς σε μία πρόσφατη συνέντευξη μίλησε μεταξύ άλλων για τον Ομπράντοβιτς και τον Ίβκοβιτς

Ένας παλιός γνώριμος στο ελληνικό μπάσκετ από το πέρασμά του αρχικά από την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, ο Πέρο Άντιτς σε μία πρόσφατη συνέντευξή του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε δύο από τους προπονητές που είχε στην καριέρα του, συγκεκριμένα τους Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Μάλιστα, για τον Ομπράντοβιτς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι για 22 ώρες μέσα στην ημέρα μπορεί να ήταν ο καλύτερος σου φίλος, ωστόσο τις 2 ώρες τις προπόνησης θα σου «ρουφούσε» την ψυχή.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πέρο Άντιτς

«Είχα την ευκαιρία να αποδείξω την αξία μου στο Eurobasket του 2011 και μετά ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ένας από τους σπουδαιότερους προπονητές στην ιστορία του μπάσκετ, με κάλεσε στον Ολυμπιακό. Ο Ίβκοβιτς είναι πιο πολύ παρακινητής ενώ ο Ομπράντοβιτς πιο πολύ πραγματιστής.

Έχει 9 τίτλους Euroleague, αλλά παραμένει ξύπνιος μέχρι τις 3 το πρωί βλέποντας και μελετώντας το NBA. Όταν έρχεται στην προπόνηση, λέει στους παίκτες του τι έχει βρει. Έχει συγκεκριμένες ηθικές και δεισιδαιμονίες.

Για 22 ώρες είναι ο καλύτερος φίλος σου, τις άλλες 2 σου ρουφάει τη ψυχή . Αν πει ότι "Αυτό είναι ξύλο", πρέπει να το πεις και εσύ το ίδιο. Αν πει ότι "Αυτό είναι σίδερο", πρέπει να πεις το ίδιο. Αν δεν το κάνεις, θα τρέξεις 80 γύρους και μετά θα σε δοκιμάσει ξανά.

Όταν δούλευες μαζί του, μπορούσες να του πας κόντρα, αλλά στο τέλος της ημέρας, εσύ έβγαινες χαμένος. Διδάσκει στους παίκτες του πειθαρχία και τα πάντα».

@Photo credits: eurokinissi, ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ ΚΩΣΤΑΣ