Παρτιζάν: Το σερβικό κράτος περνάει από κόσκινο τα οικονομικά των «ασπρόμαυρων»

Παρτιζάν: Το σερβικό κράτος περνάει από κόσκινο τα οικονομικά των «ασπρόμαυρων»

Γιάννης Σταυρουλάκης
Ομπράντοβιτς: «Λυπάμαι για τον Ιτούδη»
Η σερβική κυβέρνηση «χτενίζει» τα οικονομικά της Παρτιζάν, προχωρώντας σε φορολογική και δημοσιονομική επιθεώρηση των δεδομένων που παρουσίασαν οι «ασπρόμαυροι» του Βελιγραδίου.

Τις προηγούμενες ημέρες έγινε πολύς θόρυβος στη Σερβία για τα οικονομικά δεδομένα της Παρτιζάν και του Ερυθρού Αστέρα, ειδικά μετά τη δήλωση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ότι η ομάδα του «δεν είναι κρατικό έργο».

Ο Ζοτς έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι οι «ασπρόμαυροι» δεν εξαρτώνται από τα χρήματα που λαμβάνουν από τη σερβική κυβέρνηση, την ώρα που ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς είχε επισημάνει ότι ο Ερυθρός Αστέρας και η Παρτιζάν δεν θα υπήρχαν χωρίς την κρατική ενίσχυση.

Έτσι, λοιπόν, το σερβικό κράτος προχωρά σε ελέγχους στα οικονομικά των δυο ομάδων! Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, πρόκειται για μέρος μιας διαδικασίας που πρέπει να περάσει κάθε σύλλογος στη Σερβία που δέχεται κρατική επιδότηση.

Η αρχή έγινε με τον Ερυθρό Αστέρα με φορολογική και δημοσιονομική επιθεώρηση των δεδομένων για την περίοδο 1 Ιανουαρίου 2022 - 31 Δεκεμβρίου 2023 και σύμφωνα με δημοσιεύματα από τη Σερβία, το ίδιο θα γίνει και με την Παρτιζάν.