Βίρτους: Θα αντέξει για το πλεονέκτημα έδρας;

Βίρτους: Θα αντέξει για το πλεονέκτημα έδρας;

Νίκος Καρφής
Βίρτους: Θα αντέξει για το πλεονέκτημα έδρας;
H Bίρτους αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της σεζόν και το Gazzetta αναρωτιέται αν θα αντέξει και θα κρατήσει τη θέση που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα play-offs.

Ελάχιστοι περίμεναν στο ξεκίνημα της σεζόν πως η Βίρτους θα βρίσκεται στην τρίτη θέση της κατάταξης στις 9 Φλεβάρη. Η ιταλική ομάδα κάνει εντυπωσιακά πράγματα φέτος και κόντρα σε όλα τα προγνωστικά βρίσκεται στη μάχη για το πλεονέκτημα έδρας στα play-offs. Η δουλειά που κάνει ο Μπάνκι στη Μπολόνια αποδίδει και η Βίρτους κάνει όνειρα τη φετινή σεζόν. Το Gazzetta αναρωτιέται αν οι Ιταλοί θα αντέξουν.

Έκτη στις ασίστ στη Euroleague

Η Βίρτους παίζει όμορφο μπάσκετ και δεν είναι τυχαίο πως βρίσκεται ψηλά στις ασίστ. Η ομάδα του Μπάνκι είναι στην έκτη θέση της λίστας στη Euroleague, αφού μοιράζει 18.8 ανά ματς και είναι πολύ κοντά στην πέμπτη Μπασκόνια. Η μπάλα γυρνάει και προσπαθούν να βρουν την έξτρα πάσα και την καλύτερη δυνατή συνθήκη για να βρουν τους πόντους. Κορυφαίος πασέρ της Βίρτους είναι το πολυεργαλείο Ντάνιελ Χάκετ με 3.9 τελικές πάσες ανά παιχνίδι. Καθοριστικός στα σχέδια του Μπάνκι.

Η έδρα της είναι φρούριο

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως η έδρα της Βίρτους είναι μία εκ των κορυφαίων στη Euroleague. Τη μετατρέπει σε κάστρο και κάνει δύσκολη τη ζωή των αντιπάλων. Πρέπει να μοχθήσεις πολύ για να φύγεις με το διπλό. Φέτος η Βίρτους έχει παίξει 12 εντός έδρας ματς και μόλις μια φορά έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι. Για να βρούμε αυτή την ήττα θα πρέπει να γυρίσουμε πολύ πίσω, στην πρεμιέρα της Euroleague. Τότε είχε χάσει από την Ζάλγκιρις στις 5 Οκτώβρη. Έκτοτε έχουν υποκλιθεί όλοι στην ανωτερότητα της.

Άλμπα. Ερυθρός Αστέρας, Εφές, Αρμάνι, Φενέρ, Μπαρτσελόνα, Μακάμπι, Ολυμπιακός, Μπάγερν, Βιλερμπάν και Παρτίζαν. Όλοι πήγαν στην Ιταλία για να της κάνουν ζημιά, όλοι τους έφυγαν με ήττα και κατάλαβαν τη δυναμική της.

Το πρόγραμμα μέχρι το τέλος της regular season

Oι διαφορές είναι πολύ μικρές από την 2η θέση μέχρι και την 7η και θα γίνει μάχη για το πλεονέκτημα έδρας. Σίγουρα η εντυπωσιακή Ρεάλ θα είναι πρώτη και ψάχνουμε τις υπόλοιπες 3 για το πλεονέκτημα έδρας. Η Βίρτους είναι στο 16-9, ενώ πάνω της έχει τη Μπάρτσα στο 17-8. Ακολουθούν Παναθηναϊκός, Μονακό και Φενέρ με 15-10.

H Bίρτους υποδέχεται τη Μονακό στο επόμενο ματς και στη συνέχεια κοντράρεται κατα σειρά με τις Βαλένθια (εντός), Ολυμπιακό (εκτός), Ρεάλ (εντός), Ζαλγκίρις (εκτός), Ερυθρό (εκτός), Παναθηναϊκό (εντός), Αρμάνι (εκτός) και Μπασκόνια (εντός). Σίγουρα δύσκολο πρόγραμμα, αλλα αν καταφέρει και κρατήσει αλώβητη την έδρα της, θα έχει τύχη για το πλεονέκτημα έδρας. Ειδικά να βγάλει και 1-2 διπλά.

O κομβικός Σενγκέλια

Ο Σενγκέλια κάνει μία από τις κορυφαίες του σεζόν στη Euroleague. Ίσως και την πιο ώριμη. Μετρά 14.6 πόντους, 5.7 ριμπάουντ και 3.6 ασίστ, όντας ο ηγέτης της ομάδας. Έχει και 18.5 στο ranking. Είναι καθοριστικός για τη Βίρτους και φάνηκε όσο έλειψε. Στα τρία ματς που έχασε, η Βίρτους νίκησε με 73-63 την αδύναμη Βιλερμπάν, αλλά ηττήθηκε εύκολα με 88-75 από τη Φενέρ και με 84-57 από τη Μπαρτσελόνα. Έλειψε η ποιότητα του Γεωργιανού και η ικανότητα να βάλει τη μπάλα στο καλάθι. Όμως επέστρεψε και η Βίρτους θα τον έχει στο παρκέ στο κρισιμότερο σημείο της σεζόν που θα κρίνει το πλεονέκτημα έδρας.