Παναθηναϊκός: Ο Κίναν Έβανς είχε 8/11 εύστοχα σουτ πάνω σε άμυνα

Γιάννης Σταυρουλάκης
.
Ο Κίναν Έβανς έκανε τη ζημιά στον Παναθηναϊκό και το Gazzettα, με τη βοήθεια του Hudl Instat, παρουσιάζει την εμφάνιση του Αμερικανού γκαρντ που σμπαράλιασε την άμυνα του «τριφυλλιού».

Η σεζόν που κάνει ο Κίναν Έβανς με τη Ζαλγκίρις είναι εντυπωσιακή. 16.8 πόντοι, 45.5% στο τρίποντο, 3.9 ασίστ, 2.8 ριμπάουντ, 1.5 κλεψίματα, 18.2 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 27:35 σε 25 αγώνες της EuroLeague και όλα αυτά μετά από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό (ρήξη αχιλλείου) που τον φρέναρε απότομα πέρσι.

Με τους Λιθουανούς να χάνουν από νωρίς έδαφος στην κατάταξη, τα σενάρια περί αποχώρησης του Αμερικανού γκαρντ ήταν πολλές τον περασμένο Δεκέμβριο, πριν ο Κάζις Μακσβίτις διαλύσει τη φημολογία και ξεκαθαρίσει το status του Έβανς, εξηγώντας ότι δεν έχει opt-out. «Θα ήμασταν τρελοί αν τον αφήναμε να φύγει» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην προπονητής της Ζαλγκίρις.

Εν τέλει, ο Μακσβίτις ήταν εκείνος που έλυσε πρόωρα τη συνεργασία του με τους Λιθουανούς και ο Έβανς παραμένει στο Κάουνας, οδηγώντας την ομάδα του στον θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού το βράδυ της Παρασκευής 2/2 για την 25η αγωνιστική της regular season.

Παρεμπιπτόντως, η Ζαλγκίρις έκανε το 4/4 στη Zalgirio Arena με τον Αντρέα Τρινκιέρι στην άκρη του πάγκου, επικρατώντας διαδοχικά της Άλμπα (77-71), της Φενέρμπαχτσε (98-75), της Αναντολού Εφές (96-70) και του Παναθηναϊκού (80-68).

Οι επτά πρωτιές χωρίς να κάνει λάθος

Ο Έβανς σμπαράλιασε κάθε αμυντικό πλάνο του Παναθηναϊκού, αποτελώντας τον κορυφαίο παίκτη της Ζαλγκίρις σε αξιολόγηση (35), πόντους (24), ασίστ (5), κλεψίματα (5), εύστοχα δίποντα (83.3%), τρίποντα (80%) και ελεύθερες βολές (100%), δίχως να κάνει λάθος στα 27:49 που έμεινε στο παρκέ.

Σε κάθε περίπτωση, οι Λιθουανοί είχαν τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και οι έξι που συμπλήρωσαν τους πρώτους σκόρερ, έβαλαν 24 πόντους, ουδείς όμως ήταν πιο επιδραστικός από τον Κίναν Έβανς, ο οποίος είχε σχεδόν τις ίδιες επιδόσεις με τον Κέντρικ Ναν (26π.) στην επίθεση, ωστόσο η προσφορά του στο παιχνίδι των γηπεδούχων ήταν πολύπλευρη.

1

  • Το shot chart του Έβανς με τον Παναθηναϊκό

Ο Γκραντ έχασε πολλές μάχες από τον Έβανς

Ο Τζέριαν Γκραντ κουβαλάει την ταμπέλα ενός εκ των καλύτερων αμυντικών στη φετινή EuroLeague. Η άμυνα του Παναθηναϊκού είναι δομημένη γύρω από τον Ντίνο Μήτογλου, τον Ματίας Λεσόρ και τον Αμερικανό γκαρντ, ο οποίος παρατάχθηκε στη Zalgirio Arena έχοντας πραγματοποιήσει εξαιρετικές αμυντικές εμφανίσεις όπως έκανε πρόσφατα με τον Σέιν Λάρκιν, τον Μάικ Τζέιμς και εσχάτως τον Αϊζάια Κάνααν στο ντέρμπι του πρωταθλήματος.

ev

  • Τα σουτ του Έβανς πάνω σε άμυνα

Παρ' όλα αυτά, ο Γκραντ έχασε πολλές μάχες από τον Έβανς κάνοντας το χειρότερο παιχνίδι του μετά από καιρό. Την ίδια στιγμή, ο γκαρντ της Ζαλγκίρις βρήκε αυτοπεποίθηση, βάζοντας το ένα μεγάλο σουτ μετά το άλλο, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, είτε πάνω σε άμυνα, είτε μετά από ντρίμπλα, είτε σημειώνοντας «σκοτωμένα» τρίποντα. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 9/12 σουτ εντός πεδιάς που επιχείρησε, τα 8/11 ήταν contested, μένοντας ελεύθερος μόλις σε ένα τρίποντο!

2

  • Το μοναδικό ελεύθερο σουτ του Έβανς με τον Παναθηναϊκό
@Photo credits: BC Zalgiris Kaunas Twitter