Άλμπα Βερ.-Βαλένθια 66-81: Την κλείδωσε στο σπίτι της

Βασίλης Βλαχόπουλος
Η Βαλένθια έκανε εμφατικό πέρασμα από το Βερολίνο καθώς επιβλήθηκε της Άλμπα με 66-81 διατηρώντας τις πιθανότητές της για συμμετοχή στα Play In της Euroleague μία εβδομάδα πριν υποδεχθεί τον Ολυμπιακό.

Η απουσία του Μπράντον Ντέιβις δεν πλήγωσε ιδιαίτερα τη Βαλένθια καθώς απέναντι στην Άλμπα είχε τον απόλυτο έλεγχο της ρακέτας, έπαιξε εξαιρετική άμυνα και κυρίως είχε ακρίβεια στην εκτέλεσή της από μακρινή απόσταση. Γι' αυτόν τον λόγο εξάλλου ήταν απόλυτα κυριαρχική στο παιχνίδι έχοντας πρωταγωνιστές του Οτζελέγε, Τζόουνς εν αντιθέσει με τη γερμανική ομάδα ήταν... σε άλλο γήπεδο. Εξαίρεση αποτέλεσε ο Κουμάντζι ο οποίος προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά σε αξιοπρεπή επίπεδο αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό.

Ο αγώνας

Η Βαλένθια ξεκίνησε εντυπωσιακά στο παιχνίδι καθώς αμυντικά υποχρέωσε την Άλμπα σε… κατεστραμμένες επιθέσεις κι ένα σωρό λάθη μέσα από τα οποία άντλησε πόντους στο transition παιχνίδι (3-14, 6'). Ωστόσο, στον χρόνο που ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο ήταν τρομερά επιπόλαιη, αυτό αξιοποίησαν εξάλλου οι γηπεδούχοι και μείωσαν τη διαφορά (15-20, 10’) δίχως να κάνουν κάτι σπουδαίο στο παρκέ.

Η Βαλένθια απέκτησε καλύτερη κατεύθυνση στο γήπεδο με την παρουσία δύο χειριστών και του Κέβιν Πάνγκος, βρήκε πόντους και από τον Οτζελέγε και ξέφυγε εκ νέου με διψήφια διαφορά (22-33, 15’). Τα διαδοχικά τρίποντα του Ματ Τόμας (13π.) κράτησαν την Άλμπα (30-33) αλλά δεν ήταν αρκετά καθώς η Βαλένθια βασίστηκε στους Τζόουνς, Οντζελέγε και με 0-9 σερί στα τελευταία τρία λεπτά φρόντισε για την επαναφορά της διαφοράς σε διψήφιο νούμερο (30-42) στο τέλος του ημιχρόνου.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό στις αρχές του δεύτερου μέρους διατηρώντας παράλληλα τη συνέπειά τους στο μακρινό σουτ και η διαφορά πήρε στο +17 (37-57, 25') σε αντίθεση με την Άλμπα η οποία... έσπασε τα καλάθια. Μέχρι το τέλος της περιόδου δεν άλλαξε κάτι καθώς η Βαλένθια υπερασπίστηκε τη διαφορά (45-65).

Η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα καθώς η Άλμπα δεν ήταν καθόλου ανταγωνιστική, ίσα-ίσα που συμβιβάστηκε με την ήττα και είδε τη διαφορά να φτάνει στους 26 πόντους (47-73) έπειτα από τα πρώτα τρία λεπτά. Κι έτσι ο Άλεξ Μουμπρού απέκτησε τη δυνατότητα διεύρυνσης του rotation και ξεκούρασης των παικτών που φρόντισαν γι' αυτή τη μεγάλη διαφορά.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η Βαλένθια έπαιξε εξαιρετική άμυνα, ήλεγξε τα ριμπάουντ και σούταρε εξαιρετικά από μακρινή απόσταση. Κυρίως όμως αντέδρασε στο πρώτο ημίχρονο όταν η Άλμπα πλησίασε στο σκορ επαναφέροντας τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο και ολοκλήρωσε τη δουλειά στις αρχές του δεύτερου.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Σέμι Οτζελέγε έκανε τη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο, έβαλε και την πινελιά του στο δεύτερο εκεί που η Βαλένθια ξέφυγε με διαφορά 20 πόντων και ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Κρις Τζόουνς εκτέλεσε και δημιούργησε υπέροχα, καλό παιχνίδι και από το Πραντίγια.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Ματ Τόμας ήταν απελπιστικά μόνος για την Άλμπα. Ο Κουμάντζι ήταν καλός αλλά του δόθηκε ελάχιστος χρόνος συμμετοχής καθώς πριν την έναρξη της τελευταίας περιόδου δεν ήταν στο παρκέ περισσότερα από έξι λεπτά. Φιλότιμος ο Τζάστιν Μπιν.

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πολλοί. Κακό παιχνίδι από τον Στέρλινγκ με 1/7 σουτ, ομοίως και ο Χέρμανσον (1/8 σουτ) ενώ ο Βέτσελ δεν έβαλε σουτ εντός παιδιάς.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Στο τέλος της 3ης περιόδου η Βαλένθια είχε σχεδόν διπλάσιο αριθμό ριμπάουντ και σούταρε με 55% στο τρίποντο. Η τελευταία περίοδος, ούτως ή άλλως, είχε διαδικαστικό χαρακτήρα.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Η Βαλένθια νίκησε με 79-71

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Βαλένθια θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό και η Άλμπα θα ταξιδέψει στη Βαρκελώνη για τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 30-42, 45-65, 66-81.

66

81

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.