Αταμάν: «Πρώτα να εξασφαλίσουμε τα play-offs και μετά το στόχο μας, την πρώτη τετράδα»

Αταμάν: «Πρώτα να εξασφαλίσουμε τα play-offs και μετά το στόχο μας, την πρώτη τετράδα»

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Αταμαν
Ο Εργκίν Αταμάν στάθηκε στον έλεγχο που πρέπει να έχει ο Παναθηναϊκός στο ρυθμό του αγώνα απέναντι στη Ζαλγκίρις, στη Λιθουανία. Αποστολή στο Κάουνας: Γιώργος Κούβαρης.

Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τη Ζαλγκίρις (2/2, 20:00) για την 25η αγωνιστική της EuroLeague και ο Εργκίν Αταμάν, λίγο πριν από την αναχώρηση για το Κάουνας, αναφέρθηκε στον έλεγχο του ρυθμού που πρέπει να έχει η ομάδα του.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός πάει βήμα - βήμα, θέλει πρώτα να «κλειδώσει» μία θέση στα Play-offs και μετά να κλείσει και την παρουσία του στην πρώτη τετράδα.

Οι δηλώσεις Αταμάν

«Η Ζαλγκίρις έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι απέναντι στην Εφές. Σκόραραν 96 πόντους, άρα λογικό πως η άμυνα θα είναι το κλειδί. Στην έδρα τους παίζουν επιθετικά, τρέχουν, κάνουν αιφνιδιασμούς, άρα πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό και να μην κάνουμε λάθη. Αυτό θα είναι το κλειδί σε μία... καυτή έδρα όπως το Κάουνας», είπε αρχικά ο Αταμάν.

Και συνέχισε αναφορικά με τα ματς που απομένουν μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου και αν οι νίκες εκτός έδρας θα είναι ο παράγοντας για την κατάληψη μιας θέσης στην τετράδα: «Όλοι έχουν δέκα ματς ακόμα, κάποιες ομάδες πέντε εκτός έδρας ή τέσσερα ματς μακριά από το γήπεδό τους. Πάμε βήμα βήμα, κάθε νίκη είναι σημαντική. Πρώτα να εξασφαλίσουμε τα play-offs και μετά να πετύχουμε το στόχο μας, να βρεθούμε στην πρώτη τετράδα».

Ο Τούρκος προπονητής ήταν αφοπλιστικά ειλικρινής, όταν ρωτήθηκε για την εμφάνιση της Ζαλγκίρις κόντρα στην Εφές.

«Δεν πρόλαβα να δω τη Ζαλγκίρις...»

«Δεν είδα τη Ζαλγκίρις, θα το δω στην πτήση. Επέστρεψα στο σπίτι μου στη μία τα ξημερώματα και κοιμήθηκα, ήμουν κουρασμένος. Οι συνεργάτες μου έχουν ετοιμάσει το βίντεο και θα το δω τώρα», είπε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην άμυνα της ομάδας του: «Το πρόβλημα είναι πως μερικές φορές, ειδικά αν παίζεις εκτός έδρας, η άμυνά σου ξεκινάει από την επίθεση. Αν κάνεις πολλά λάθη, αν κάνεις σουτ χωρίς ισορροπία δεν μπορείς να σταματήσεις το transition του αντιπάλου. Για εμένα, το κλειδί είναι η επίθεση, να παίξεις έξυπνα και να ελέγξεις το ρυθμό. Αν παίξουμε "5 εναντίον 5" δεν θα έχουμε πρόβλημα, αλλά πρέπει να δούμε το transition».

@Photo credits: eurokinissi