Γκραντ, Γουόκαπ: Ποιος αξίζει το βραβείο του καλύτερου αμυντικού της Euroleague; (poll)

Γιώργος Κούβαρης
Γκραντ Γουόκαπ
Με αφορμή τις αμυντικές επιδόσεις του Τζέριαν Γκραντ τη φετινή σεζόν και τη σταθερά καλή αμυντική συνεισφορά των Τόμας Γουόκαπ και Μουσταφά Φαλ, το Gazzetta κάνει το πρώτο... γκάλοπ για τον καλύτερο αμυντικό της χρονιάς της Euroleague για τη σεζόν 2023-24.

Όπως συνηθίζεται, στο τέλος κάθε αγωνιστικής χρονιάς μοιράζονται και τα ατομικά βραβεία στην Euroleague.

Αν μη τι άλλο το βραβείο που κλέβει την παράσταση και το οποίο περιμένει όλος ο κόσμος της «πορτοκαλί μπάλας» στην Ευρώπης, δεν είναι άλλο από αυτό του πολυτιμότερου παίκτη. Παρόλα αυτά βαρύνουσα σημασία έχει και το βραβείο του καλύτερου αμυντικού της χρονιάς το οποίο έχει τη... δική του δυσκολία.

Ε, δεν είναι και εύκολο για οποιονδήποτε μπασκετμπολίστα να παίζει στα... κόκκινα όσον αφορά αμυντικά του καθήκοντα και παράλληλα να μπορεί να βοηθήσει και να είναι και επιδραστικός στην επίθεση της ομάδας του. Το Gazzetta ξεχώρισε επτά παίκτες από τη φετινή σεζόν οι οποίοι θα μπορούσαν έως το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς και λίγο πριν από τo Final Four να διεκδικήσουν το DPOY.

Φυσικά υπάρχουν οι... παλιοί γνώριμοι των τελευταίων ετών οι οποίοι έχουν σταθερά την υποψηφιότητα για το βραβείο του καλύτερου αμυντικού. Αναμεσα τους υπάρχουν και... νέες παρουσίες οι οποίες κάνουν το δικό τους αμυντικό «μπάσιμο» όπως είναι για παράδειγμα ο Τζέριαν Γκραντ του Παναθηναϊκού AKTOR.

Άραγε θα μπορέσει ο Αμερικανός να μπει «σφήνα» σε Έντι Ταβάρες, Τόμας Γουόκαπ και Τζον Μπράουν οι οποίοι έχουν «καπαρώσει» την εν λόγω υποψηφιότητα; Και όχι μόνο αυτός καθώς στη λίστα υπάρχει ο Μουσταφά Φαλ, ο Σερτζ Ιμπάκα της Μπάγερν Μονάχου όπως επίσης και ένας «μετρ των κλεψιμάτων», ο Πάρις Λι.

Εσείς τι λέτε; Ποιος μπορεί να αναδειχθεί Defensive Player Of the Year στην Euroleague; Πάρτε μέρος στο poll του Gazzetta και ψηφίστε!

Loading...