Μπάγερν-Βιλερμπάν 64-76: Στη... Γερμανία που λατρεύει!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Η Μπάγερν
Μετά από δύο γεμάτους ολόκληρους μήνες η Βιλερμπάν χαμογέλασε εκτός έδρας και παράλληλα... έκοψε τη φόρα της Μπάγερν καθώς επικράτησε μέσα στο Μόναχο με 64-76 στην 5η φετινή νίκη της.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η τελευταία εκτός έδρας νίκη της Βιλερμπάν ήταν και πάλι στη Γερμανία καθώς στις 15 Νοέμβρη του 2023 είχε περάσει από την έδρα της Άλμπα Βερολίνου. Στο αποψινό παιχνίδι το κατάφερε πιο εύκολα καθώς έφτασε να προηγηθεί έως και με διαφορά 18 πόντων απέναντι στου; Βαυαρούς οι οποίοι απόντος του Ιμπάκα ήταν τρομερά αδύναμοι στη ρακέτα αλλά και μονοδιάστατοι στον τρόπο εκτέλεσης.

Ο αγώνας

Ισορροπημένο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο καθώς η μεν Μπάγερν είχε ακρίβεια στην εκτέλεση κι έφτασε να προηγηθεί έως και με +5 (17-12, 8’), η Βιλερμπάν ήλεγξε όμως τη μάχη κάτω από τα καλάθια και είχε τον δικό της πρωταγωνιστή καθώς ο Έντουιν Τζάκσον (10π.) πρόσφερε ασφάλεια στην επίθεση αλλά και το προβάδισμα με 19-20 στο τέλος της περιόδου.

Ο Γιουσούφα Φαλ συνέχισε να κυριαρχεί κάτω από τη ρακέτα αξιοποιώντας τις τελικές πάσες του Πάρις Λι (22-28, 13’) και σε αντίθεση με την Μπάγερν Μονάχου η οποία έδειχνε μπερδεμένη στο παρκέ, η Βιλερμπάν είχε ξεκάθαρο τρόπο έκφρασης στην επίθεση (27-38, 18’). Στο τέλος του ημιχρόνου (29-40) οι φιλοξενούμενοι είχαν διπλάσιο αριθμό ριμπάουντ (11-21) από την Μπάγερν Μονάχου η οποία ήταν άστοχη λόγω των κακών επιλογών της, υπέπεσε επίσης και σε τέσσερα λάθη.

Η διαφορά έφτασε στο +18 (29-47) έπειτα από 100'' στο δεύτερο ημίχρονο. Εκεί ο Κάρσεν Έντουαρντς πήρε πρωτοβουλίες και ήταν ο λόγος της επιστροφής της Μπάγερν στο παιχνίδι (41-51, 25') ωστόσο ήταν απελπιστικά μόνος. Ο Αμερικανός είχε 16 πόντους στο τέλος της περιόδου αλλά η διαφορά έμεινε στα ίδια επίπεδα (50-59).

Η Μπάγερν δεν είχε συνέπεια στην επίθεση, ακόμη χειρότερη ήταν όμως η Βιλερμπάν κι έτσι οι γηπεδούχοι μείωσαν για πρώτη φορά τη διαφορά στους πέντε πόντους (57-62, 34'). Με τα τρίποντα των Έντουαρντς, Φρανσίσκο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν αλλά αμυντικά ήταν ευάλωτοι καθώς είχαν συμπληρώσει τα ομαδικά φάουλ γεγονός το οποίο τους οδήγησε στο να παίξουν άμυνα χαμηλότερες έντασης (62-68, 36'). Η Μπάγερν συνέχισε την επένδυση στο μακρινό σουτ, δεν της βγήκε και η διαφορά επανήλθε σε διψήφια τιμή.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η Βιλερμπάν είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και η δε Μπάγερν, όταν επέστρεψε, έκανε... all in στα μακρινά σουτ και κάηκε καθώς η διαφορά επανήλθε σε διψήφιο νούμερο και μετά δεν είχε το κουράγιο για να διεκδικήσει τη νίκη.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Γιουσούφα Φαλ ήταν ο κυρίαρχος κάτω από τις ρακέτες, τελείωσε το παιχνίδι με double double κι έκανε τη διαφορά όσο ήταν στο παρκέ.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Με 19 πόντους και τέσσερις ασίστ ο Πάρις Λι έκανε ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια. Εξίσου καταλυτικός ήταν ο Εμπαγιέ Εντιαγέ με την πληθωρική παρουσία του.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Προφανώς αυτή του Κάρσεν Έντουαρντς.

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βάιλερ Μπαμπ και Ομπστ δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις, οι δε ψηλοί δεν κάλυψαν το κενό του Ιμπάκα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Βιλερμπάν μάζεψε 14 παραπάνω ριμπάουντ και αστόχησε μόλις σε μια ελεύθερη βολή σε 19 προσπάθειες ενώ η Μπάγερν τελείωσε το παιχνίδι με μόλις εννιά ασίστ.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε στη Λιόν με 101-100 σε παιχνίδι που κρίθηκε στη 2η παράταση.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Μπάγερν θα υποδεχθεί την Μπασκόνια και η Βιλερμπάν τη Φενέρμπαχτσε.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 29-40, 50-59, 64-76.