Μήτογλου στο Gazzetta: «Ο κόουτς ήθελε να μας ταρακουνήσει»

.
Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει πλέον μόνος από την τέταρτη θέση της κατάταξης στη EuroLeague μετά τη νίκη επί της Παρτίζαν και ο Ντίνος Μήτογλου μίλησε στο Gazzetta για την προειδοποίηση του Εργκίν Αταμάν και τα vibes στο ΟΑΚΑ που δίνουν τεράστιο μπουστάρισμα στους «πράσινους».

Η άμυνα του Παναθηναϊκού έκανε τα πάντα πιο απλά σε μια απαιτητική βραδιά με την Παρτίζαν ενώ σε ό,τι αφορά τον Ντίνο Μήτογλου, ο Έλληνας φόργουορντ έπαιξε όταν χρειάστηκε και στο «5», αλλά πήρε την ευθύνη και ευστόχησε σχεδόν σε όλες τις επιθέσεις στο τέλος. Με τον Κέντρικ Ναν να δίνει τη σκυτάλη στον Μήτογλου και τον Ματίας Λεσόρ, ο οποίοι δημιούργησαν ένα τείχος στην πράσινη ρακέτα, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν πέτυχε την όγδοη νίκη στα τελευταία εννιά παιχνίδια –και τη 14η σε σύνολο 22 αγώνων. Έστω και αν ο Αταμάν είχε προειδοποιήσει την παραμονή του αγώνα με τους Σέρβους πως «θα είναι καταστροφικό εάν οι παίκτες μου έχουν στο μυαλό τους το… πάρτι».

Εν τέλει, η βραδιά ολοκληρώθηκε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό μετά το κακό ξεκίνημα που σημαδεύτηκε από τη νευρικότητα στην επίθεση, τις κακές αποστάσεις και τα έξι λάθη στην πρώτη περίοδο. «Ο κόουτς με αυτή τη δήλωση ήθελε να μας ταρακουνήσει. Να μην υπάρχει χαλαρότητα! Και τελικά, τα κατάφερε. Ξέραμε και εμείς από την εμπειρία μας ότι είχαμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ότι η Παρτίζαν θα παρουσιαζόταν προετοιμασμένη, επομένως έπρεπε να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Για αυτόν τον λόγο το είπε ο κόουτς» εξήγησε στο Gazzetta ο Μήτογλου, ο οποίος γέμισε τη stat-line του με 16 πόντους (3/3 δίπ., 1/4 τρίπ., 7/8 βολ.), επτά ριμπάουντ, μια ασίστ και ένα κλέψιμο στα 33:50 που έμεινε στο παρκέ.

Ο Παναθηναϊκός ποντάρει στη ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση που χτίζει μπροστά στους φιλάθλους του που γέμισαν ξανά το ΟΑΚΑ, με τον Έλληνα φόργουορντ να παραδέχεται πως: «ο κόσμος ήταν εξαιρετικός για ακόμη μια φορά και η βοήθειά του ήταν τεράστια. Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Όλα ήταν εξαιρετικά και τους ευχαριστούμε πολύ, έδωσαν τεράστια ώθηση, ειδικά προς το τέλος της τρίτης περιόδου και στην τέταρτη. Παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στις νίκες μας. Ειδικά σε τέτοια κλειστά παιχνίδια». Σε ό,τι αφορά την εικόνα του Παναθηναϊκού και το γεγονός ότι από τις 14 Δεκεμβρίου μετράει οκτώ νίκες σε εννιά αγώνες, έχοντας ως μοναδικό… ψεγάδι το ματς με την Μπασκόνια στην Ισπανία, είπε: «Έχουμε ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης. Με τον καιρό, έχουμε μάθει να καλύπτει ο ένας τον άλλον, γνωρίζουμε ο καθένας πού είναι καλός, πού υπερτερεί και τι αδυναμίες έχει, με αποτέλεσμα να ξέρουμε να τις καλύπτουμε».

Πλέον ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό το βράδυ της Δευτέρας 22/1 στο ΟΑΚΑ, έχοντας «κάβα» το +12 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. «Πρώτα απ’ όλα έπρεπε να πάρουμε το σημερινό (σ.σ. χθεσινό) ματς. Πήραμε τη νίκη και τώρα προετοιμαζόμαστε για αυτό το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Έχει μεγάλη σημασία για εμάς. Πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι».

@Photo credits: eurokinissi, ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.