Αρλάουσκας: «Στην αρχή μισούσα τον Ομπράντοβιτς»

Αρλάουσκας: «Στην αρχή μισούσα τον Ομπράντοβιτς»

Σπύρος Μαρκεζίνης
Ο Τζο Αρλάουσκας με τον Ομπράντοβιτς και τον Ιτούδη
Ο Τζο Αρλάουσκας σε μία πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για την περίοδο όπου είχε προπονητή τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο Τζο Αρλάουσκας, ένας από τους καλύτερους μπασκετμπολίστες της Euroleague κατά τη δεκαετία του 1990, φιλοξενήθηκε από το podcast «The Crossover» και αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα, μεταξύ αυτών και η συνύπαρξή του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Μάλιστα όπως αποκάλυψε ο ίδιος, στην αρχή δεν τον συμπαθούσε, ωστόσο με την πορεία άρχισε να αλλάζει σιγά σιγά άποψη ενώ έκανε γνωστή και μία ιστορία που είχε ως πρωταγωνιστή τον Σέρβο προπονητή και τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τζο Αρλάουσκας

«Στην αρχή μισούσα τον Ζέλικο. Είχαμε άλλου είδους προπονητή πριν έρθει ο Ομπράντοβιτς. Ήταν από αυτούς τους τύπους που μπορούσες να μιλήσεις, να διαπραγματευτής μαζί του, να του πεις "Είμαι κουρασμένος θα βγω από την προπόνηση". Μερικές φορές θα σε άκουγε, άλλες όχι. Δεν σε πίεζε.

Μετά ήρθε ο Ζέλικο και χαρήκαμε γιατί μας είχε νικήσει την προηγούμενη σεζόν στην Euroleague. Νίκησε με τη Γιόβενουτ και μας πέταξε έξω. Ήμασταν το φαβορί. Ήρθε και μετά από τρεις ημέρες έλεγα "πάρτε τον από εδώ".

Αρχίσαμε άσχημα τη σεζόν. Είχαμε μία συνάντηση με τον πρόεδρο και εκείνος ήρθε 20 λεπτά αργότερα. Άρχισε να μιλάει και τον διέκοψε ο Ζέλικο λέγοντας του "Κύριε πρόεδρε, προτού αρχίσεις έχω δύο πράγματα να πω. Νούμερο ένα, ποτέ μα ποτέ δεν μου ακυρώνεις τις προπονήσεις μου χωρίς να το ξέρω νωρίτερα γιατί έχω ένα πρόγραμμα. Νούμερο δύο, αν είναι να συναντήσεις τους παίκτες μου, να είσαι εκεί 10 λεπτά πριν από εκείνους και ποτέ μην ξανά δείξεις ασέβεια προς; την ομάδα μου ερχόμενος αργοπορημένος." Τότε τον κοίταξα και σκέφτηκα "Για αυτόν τον τύπο θέλω να παίζω"».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.