Βιλερμπάν-Άλμπα 63-88: Έκανε πάρτι στη Λιόν

Βασίλης Βλαχόπουλος
Η Άλμπα Βερολίνου βρήκε την πρώτη εκτός έδρας νίκη της στη φετινή Euroleague και μάλιστα αυτή ήταν εμφατική καθώς επιβλήθηκε στη Λιόν της κάκιστης Βιλερμπάν με 63-88 και πλέον οι δύο ομάδες συγκατοικούν στον πάτο της βαθμολογίας.

Οι διαδοχικές αλλαγές προπονητών δεν οδηγούν πουθενά τη Βιλερμπάν η οποία μετατράπηκε σε σάκο του μποξ και παραδόθηκε στις ορέξεις της Άλμπα Βερολίνου. Η γερμανική ομάδα μπορεί να άργησε να βρει την πρώτη εκτός έδρας νίκη της αλλά αυτή στη Γαλλία ήταν αφοπλιστική αφού κυριάρχησε σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, είχε πολυφωνία στην επίθεση και από τις αρχές του δεύτερου μέρους ξέφυγε με διψήφια διαφορά την οποία και αύξησε προϊόντος του χρόνου.

Ο αγώνας

Η Άλμπα ξεκίνησε εντυπωσιακά στο παιχνίδι, ελέγχοντας τις δύο ρακέτες και με σωστά δομημένες επιθέσεις μέσα από τις οποίες βρήκε και το μακρινό σουτ (6-13’), αλλά μετά το εμπορικό τάιμ άουτ συνέχισε μόνο με λάθη. Αυτά αξιοποίησε η Βιλερμπάν η οποία απάντησε με επιμέρους σκορ 14-6 και προηγήθηκε στο τέλος της περιόδου με 20-19.

Η επιπολαιότητα οδήγησε σε πολλά λάθη στις αρχές της δεύτερης περιόδου (24-27, 14’) σ’ ένα διάστημα κατά το οποίο οι δύο ομάδες… δικαιολόγησαν και τις θέσεις τους στη βαθμολογία. Η Άλμπα επένδυσε στο low post παιχνίδι του Γιόχαν Τίμαν αλλά δεν πήρε πολλά και η δε Βιλερμπάν έκανε τέσσερα μαζεμένα λάθη. Η Άλμπα διατήρησε την πρωτοπορία μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (37-41) παίρνοντας πόντους από τον Πρόσιντα ενώ η Βιλερμπάν βρήκε λύσεις από τους Πάρις Λι, Τσαρλς Καχούντι.

Η Βιλερμπάν βρήκε μόλις δύο πόντους από ελεύθερες βολές στα πρώτα τέσσερα λεπτά του δεύτερου μέρους κι έτσι η Άλμπα βρήκε την ευκαιρία αύξησης της διαφοράς (41-53) η οποία έφτασε έως και στο +15 (43-58). Το rotation του Ίσραελ Γκονζάλεθ δεν κόστισε τόσο στη διαφορά όσο στον ρυθμό της Άλμπα η οποία στα τελευταία τέσσερα λεπτά περιορίστηκε στους τέσσερις πόντους και η περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 50-62. Στο τέλος αυτού η Βιλερμπάν είχε 2/16 τρίποντα και 61% από τη γραμμή των βολών!

Η Βιλερμπάν συνέχισε την... κακοποίηση του αθλήματος κι έτσι, παρότι βρήκε την Άλμπα σε κακό φεγγάρι και με πεντάδα δίχως την παραμικρή συνοχή, δεν μείωσε τη διαφορά (50-64, 33'). Προϊόντος του χρόνου οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν καμία δυσκολία στη διεύρυνση της διαφοράς (57-79, 37') καθώς οι Γάλλοι παρέμειναν κακοί σε δημιουργία και εκτέλεση.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η Βιλερμπάν δεν βλεπόταν στο δεύτερο ημίχρονο με χαρακτηριστικό γεγονός ότι από το 20' έως το 35' περιορίστηκε στους 18 πόντους. Η Άλμπα δεν έκανε τίποτε εξαιρετικό αλλά ήταν αρκετά για να ξεφύγει με +17 (52-70).

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Στέρλινγκ Μπράουν έδωσε σκορ, ριμπάουντ και δημιουργία.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Τίμαν είναι παίκτης-εγγύηση γι' αυτή την Άλμπα, ο Πρόσιντα πρόσφερε σε όλους τους τομείς καθώς ο Κουμάντζι κυριάρχησε στις ρακέτες και ο Μπιν ήταν η ευχάριστη έκπληξη.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Καχούντι και Καμπαρό ήταν τουλάχιστον ξεκάθαροι σ' αυτό που ήθελαν να κάνουν στο γήπεδο.

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Λάιτι συνεχίζει την κακή χρονιά ενώ ο Μάικ Σκοτ ήταν άστοχος από μακρινή απόσταση.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Βιλερμπάν τελείωσε το παιχνίδι με 2/21 τρίποντα και μόλις 26 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο όπου το επιμέρους σκορ ήταν 26-47!

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Μικρή σημασία έχει αλλά η Άλμπα απέκτησε πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας αφού κάλυψε την ήττα του πρώτου αγώνα (68-73) στο Βερολίνο

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Άλμπα θα υποδεχθεί την Μπάγερν στο γερμανικό ντέρμπι και η Βιλερμπάν θα αντιμετωπίσει τη Βίρτους στην Μπολόνια

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 37-41, 50-62, 63-88

Asvel - Alba stats

Asvel - Alba stats

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.