Μάριους Γκριγκόνις: Κατέστρεψε την άμυνα του Λάρκιν και της Εφές (vid)

Μάριους Γκριγκόνις: Κατέστρεψε την άμυνα του Λάρκιν και της Εφές (vid)

Ο Μάριους Γκριγκόνις.
Ο Μάριους Γκριγκόνις παρέδωσε ένα σπάνιο σεμινάριο ευστοχίας σε τρίποντα και το Gazzetta με τη βοήθεια του HudlInstat σας παρουσιάζει τα πεπραγμένα του Λιθουανού γκαρντ.

Ο Μάριους Γκριγκόνις σπάνια χαμογελάει. Και όταν το κάνει, μοιάζει σαν αυτό ενός (μπασκετικού) killer. Στη νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στην Αναντολού Εφές (με 83-76) ο Λιθουανός παρέδωσε ένα εξαιρετικό σεμινάριο σουτ!

Από μία συγκεκριμένη θέση. Την αγαπημένη του θέση, τουλάχιστον για το ματς απέναντι στην τουρκική ομάδα.

Οι προσπάθειες του Γκριγκόνις με την Εφές.
Οι προσπάθειες του Γκριγκόνις με την Εφές.

Ο Γκριγκόνις μέτρησε 7/9 τρίποντα σχεδόν από την ίδια θέση, όπως κάνει επίθεση ο Παναθηναϊκός στη δεξιά πλευρά. Εκεί πήρε την μπάλα, σε κάποιες περιπτώσεις ελεύθερος και δεν δίστασε.

Δεν θα μπορούσε να το κάνει άλλωστε. Είναι σουτέρ. Και ένας σουτέρ πρέπει να παίρνει ακόμα και τα... ψίχουλα που του δίνει η αντίπαλη άμυνα. Πόσο μάλιστα αν αυτό είναι ένα πελώριο κομμάτι «ψωμί».

Ο Λιθουανός γκαρντ «έβγαλε» τα σουτ του. λαμβάνοντας ασίστ από τέσσερις διαφορετικούς συμπαίκτες του.

Οι ασίστ στον Γκριγκόνις

  • Σλούκας 3
  • Λεσόρ 2
  • Γκραντ 2
  • Ναν 1

Μάλιστα, ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος ξεπέρασε τον Βασίλη Σπανούλη σε τελικές πάσες στη EuroLeague, ήταν ο μοναδικός που έδωσε ασίστ για δίποντο στον Γκριγκόνις.

Ο παίκτης του Παναθηναϊκού κατέγραψε και άλλα αξιοσημείωτα στατιστικά. Από τα 8 εύστοχα σουτ του (1/3 δίποντα, 7/9 τρίποντα), μόνο τα δύο ήταν δίχως άμυνα (ελεύθερα δηλαδή).

Με 100% απέναντι στον Λάρκιν

Ενώ πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, τα 5 πέντε τρίποντά του προήλθαν από καταστάσεις catch & shoot (χωρίς ντρίπλα). Μέτρησε 5/6, δηλαδή 83%!

Τα περισσότερα τρίποντα ήρθαν πάνω στην άμυνα του Σέιν Λάρκιν (4/4), ενώ ακολούθησαν οι Τίμπορ Πλάις και Ελάιτζα Μπράιαντ (1/2 έκαστος).

Ο Γκριγκόνις κόντρα στον Λάρκιν.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι οι πιο παραγωγικές περίοδοι για τον Γκριγκόνις ήταν η 1η και η 3η. Στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου είχε 3/3 τρίποντα (100%) και σε αυτό του δευτέρου, κατέγραψε 3/4 (75%).

@Photo credits: INTIME