Φενέρμπαχτσε - Παρτιζάν: Ο Μαντάρ ξανά στον δρόμο των Σέρβων (vids)

Σπύρος Μαρκεζίνης
Ο Γιαμ Μαντάρ με τη φανέλα της Παρτιζάν
Η Φενέρμπαχτσε υποδέχεται την Παρτιζάν Βελιγραδίου, σε έναν αγώνα που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αρκετούς λόγους. Ένας από αυτούς, η συνάντηση του Μαντάρ με την πρώην του ομάδα.

Η 20η αγωνιστική της Euroleague είναι λίγες ώρες μακριά και οι ομάδες είναι έτοιμες ώστε να αρχίσουν τις μάχες τους στη δεύτερη σερί «διαβολοβδομάδα».

Η αναμέτρηση η οποία θα ανοίξει την αυλαία των αγώνων, είναι αυτή ανάμεσα στη Φενέρμπαχτσε και την Παρτιζάν Βελιγραδίου (9/1, 19:30) στην Κωνσταντινούπολη. Ο τούρκικος σύλλογος έχοντας ρεκόρ 11-8 βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογικής κατάταξης ενώ από την άλλη η ομάδα από τη Σερβία με 10-9 στην 9η.

Ο συγκεκριμένος αγώνας, πέρα από το ενδιαφέρον που παρουσιάζει από πλευράς προπονητών, αφού ο Ομπράντοβιτς θα τα βάλει με έναν πρώην παίκτη του στην πρώην του ομάδα, τον Σάρας Γιασικεβίτσιους, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ο Γιαμ Μαντάρ θα συναντήσει την πρώην του ομάδα, από την οποία αποχώρησε, όχι με τον καλύτερο τρόπο.

Μάλιστα η «αρπαγή» όπως τη θεώρησε ο Ομπράντοβιτς ήταν αφορμή να χαλάσουν σε ένα βαθμό οι καλές σχέσεις που διατηρούσε επί σειρά ετών με τον Δημήτρη Ιτούδη. Οι δύο προπονητές η αλήθεια είναι πως πλέον δεν βρίσκονται τόσο κοντά όσο παλιότερα και αιτία είναι ο Μαντάρ.

Όταν ο νεαρός Ισραηλινός τα έκανε... μαντάρα

Ο Μαντάρ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση στις 7 Οκτωβρίου του 2022 στο Βερολίνο, όταν η Άλμπα επιβλήθηκε της Παρτιζάν με 100-84. Ο ίδιος μπορεί να μην βρήκε κάποιον πόντο ωστόσο για 1:47 λεπτά, βρέθηκε στο παρκέ.

Εξαιτίας όλων όσων έγιναν στη σειρά με τη Ρεάλ Μαδρίτης, κλήθηκε από τον προπονητή του στο τέλος της σεζόν να μείνει αρκετή ώρα εντός παιχνιδιού και να προσπαθήσει να βοηθήσει την ομάδα του, σημειώνοντας μάλιστα στο 3ο ματς 12 πόντους με 3 ασίστ και 6 ριμπάουντ.

Λίγους μήνες αργότερα, η Φενέρμπαχτσε ενημέρωσε για την απόκτησή του στο ρόστερ του Δημήτρη Ιτούδη, μία ανακοίνωση ωστόσο που άρχισε μία σειρά αντιδράσεων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μαντάρ συμφώνησε να πάει στην Τουρκία ωστόσο η Παρτιζάν σε μία μακροσκελή ανακοίνωση έκανε λόγο για μονομερή λύση του συμβολαίου από την πλευρά του παίκτη και επεσήμανε ότι η υπόθεση θα περάσει στα χέρια της FIBA ενώ έκανε γνωστή και την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με την εταιρεία που εκπροσωπούσε τον παίκτη.

Όταν ο Μαντάρ έβαλε «στοπ» στη... Βασίλισσα

Σε μία από τις πιο συναρπαστικές αναμετρήσεις της φετινής Euroleague, η Φενέρμπαχτσε κατάφερε να επικρατήσει της Ρεάλ Μαδρίτης με 100-99, με το νικητίριο lay up να το σημειώνει ο Γιαμ Μαντάρ!

Ο ίδιος φέτος έχει κατά μέσο όρο από 6,1 πόντους με 1,8 ασίστ, 1,6 ριμπάουντ και 0,7 κλεψίματα σε 15:52 λεπτά εντός παρκέ. Στον αγώνα του πρώτου γύρου είχε περάσει εντός για 27:45 λεπτά και μέτρησε 2 πόντους με 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

@Photo credits: aba-liga