Φενέρμπαχτσε - Ερυθρός Αστέρας 76-85: Ο Μπολομπόι έδειξε τον δρόμο για την ανατροπή

Σπύρος Μαρκεζίνης
Ο Ερυθρός Αστέρας κατάφερε με ανατροπή να περάσει νικηφόρα από την έδρα της Φενέρμπαχτσε, παίρνοντας τη νίκη με 85-76, υποχρεώνοντας τον Γιασικεβίτσιους στην πρώτη ήττα του στον πάγκο της τουρκικής ομάδας.

Η Φενέρμπαχτσε φιλοξένησε τον Ερυθρό Αστέρα για τη 18η αγωνιστική της Euroleague, η πρώτη του δεύτερου γύρου της διοργάνωσης και παράλληλα του 2024. Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να βρίσκονταν πίσω στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, μπόρεσαν ωστόσο να επιβληθούν μετά από ανατροπή με τελικό σκορ 85-76. Αυτή είναι η πρώτη ήττα του Σάρας Γιασικεβίτσιους στον πάγκο της Φενέρ μετά από 7 συνεχόμενες νίκες από όταν ανέλαβε.

Μετά τα πρώτα λεπτά του ματς όπου οι δύο ομάδες ήταν χέρι-χέρι, οι γηπεδούχοι επέβαλλαν τον ρυθμό τους και πήραν το πρώτο δεκάλεπτο με 26-18. Με αντίστοιχο τρόπο άρχισε και οι δεύτερη περίοδος, ωστόσο ο Ερυθρός Αστέρας έβγαλε αντίδραση και πήγε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο, όντας πίσω στο σκορ μόλις με 1 πόντο (35-34).

Στη συνέχεια η Φενέρμπαχτσε φάνηκε να αποκτά ξανά τον έλεγχο αλλά όχι για πολύ αφού οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου μπόρεσαν να βρουν ρυθμό και έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο με το σκορ ισόπαλο στο 57-57. Η τέταρτη περίοδος ανήκε στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πήραν το πάνω χέρι και έφτασαν στη νίκη με 85-76.

Φενέρμπαχτσε - Ερυθρός Αστέρας: Το ματς

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά και παρέμειναν σταθερά κοντά η μία στην άλλη. Στα μέσα της πρώτης περιόδου, το προβάδισμα του σκορ άλλαξε αρκετές φορές «χέρια», με τους γηπεδούχους ωστόσο να αποκτούν το πάνω χέρι, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με το σκορ στο 26-18 υπέρ τους.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έβγαλαν μία μικρή αντίδραση αλλά η Φενέρ συνέχισε να ελέγχει το ματς, όντας στα μέσα της δεύτερης περιόδου στο +9 (33-24, 6:12) αλλά δεν κατάφερε να διατηρηθεί εκεί. Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου απέκτησε έναν άγριο ρυθμό και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με διαφορά μόλις 1 πόντου και το σκορ στο 35-34, υπέρ της τούρκικης ομάδας.

Ο Σάρας Γιασικεβίτσιους είδε τους παίκτες τους να συνεχίζουν έχοντας το πάνω χέρι και παρά τις προσπάθειες του Ερυθρού Αστέρα, παρέμειναν μπροστά. Ενώ απέμεναν 4:43 για τη λήξη της τρίτης περιόδου η Φενέρ ήταν στο +9 (52-43), μια διαφορά όμως η οποία «ροκανίστηκε» για μία ακόμη φορά, με αποτέλεσμα το τρίτο δεκάλεπτο να λήγει με τους δύο συλλόγους ισόπαλους στο 57-57

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν πιο δυνατά την τέταρτη περίοδο, παίρνοντας ηνία του αγώνα και έφτασαν στα 5 λεπτά πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας να προηγούνται με 71-63. Η διαφορά στη συνέχεια μεγάλωσε και ο Ερυθρός Αστέρας έφυγε με τη νίκη από την Κωνσταντινούπολη με τελικό σκορ 85-76 και τον Μπολομπόι να ολοκληρώνει το ματς με συνολικά 24 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 26-18, 35-34, 57-57, 76-85

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στη χαμένη βολή του Χέις στα τελευταία 20 δευτερόλεπτα, με την οποία η διαφορά δεν έπεσε στου 6 πόντους και παρέμεινε σε απόσταση μεγαλύτερη 2 καλαθιών (83-76).

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Τζόελ Μπολομπόι που ολοκλήρωσε το ματς με 24 πόντους, χωρίς να εκτελέσει τρίποντο (8/9 δίποντα, 8/10 βολές) ενώ παράλληλα μάζεψε 6 ριμπάουντ και έκανε 1 κλέψιμο.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Από τον Παπαγιάννη ο οποίος σε 12:10 λεπτά εντός παρκέ είχε μόλις 2 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ, χωρίς όμως να σημειώσει κάποιον πόντο.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Ρόκας Γκιεντράιτις με 19 πόντους και 7 ριμπάουντ σε 30:27 λεπτά συμμετοχής στο ματς.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Χέις ο οποίος είχε στο τέλος του αγώνα 21 πόντους με 9 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 31:21 λεπτά.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Τα 8/9 δίποντα και οι 8/10 βολές του Τζόελ Μπολομπόι,

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Ερυθρός Αστέρας υποδέχεται την Πέμπτη (4/1, 21:45) την Παρτιζάν ενώ λίγο νωρίτερα (19:45) η Φενέρμπαχτσε θα τα βάλει με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Λιθουανία.

τα στατιστικά του Ερυθρού Αστέρα

Τα στατιστικά της Φενέρ

@Photo credits: euroleaguebasketball.net

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.