Αλμπα - Ολυμπιακός 67-94 : Έκανε το χρέος του με τρομακτικό ημίχρονο (vid)

Ο Ολυμπιακός έπαιξε καταπληκτικό μπάσκετ στο δεύτερο 20άλεπτο και διέλυσε την Αλμπα στο Βερολίνο με 67-94.

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει από το Βερολίνο με νίκη, καλύτερη ψυχολογία και ανοδική πορεία στην κατάταξη. Οι «ερυθρόλευκοι» χάρη κυρίως σε ένα συγκλονιστικό τρίτο δεκάλεπτο επικράτησαν της Αλμπα με 67-94 και ολοκλήρωσαν με νίκη τον πρώτο γύρο της Euroleague.

Η αλήθεια είναι πως στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου προβλημάτισαν με την απόδοσή τους, ωστόσο βγήκαν από τα αποδυτήρια απόλυτα συγκεντρωμένοι, έπαιξαν τρομερή άμυνα και με υποδειγματική επιθετική λειτουργία «καθάρισαν» και εύκολα τελικά.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την αναμέτρηση έχοντας τον Γουόκαπ να δημιουργεί και τον Παπανικολάου να σκοράρει, ωστόσο η αμυντική του λειτουργία δεν ήταν αυτή που έπρεπε και έτσι τα τρίποντα του Μπιν και οι ασίστ του Τίεμαν έδιναν λύσεις στους γηπεδούχους (12-12, 5'). Η Αλμπα συνέχισε να βρίσκει σε λιγότερα από 10 δευτερόλεπτα καλάθια, προλάβαινε πριν στηθεί η άμυνα των Πειραιωτών και έτσι η αρχική περίοδος ολοκληρώθηκε με 25-19.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού που μπήκαν από τον πάγκο δεν διατηρούσαν καλές αποστάσεις στη μπροστινή πλευρά του παρκέ ενώ και στην αντίπερα όχθη η κατάσταση δεν ήταν καλύτερη. Τα εύστοχα τρίποντα των Τόμας και Μάτισεκ έστειλαν τη διαφορά σε διψήφιο επίπεδο πόντων (34-23, 15'). Η κίνηση του Μπαρτζώκα να ρίξει ταυτόχρονα στο παρκέ Γουόκαπ (2π., 5ασ.) και Γουίλιαμς Γκος άλλαξε τον ρυθμό του παιχνιδιού, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν καλάθια στον αιφνιδιασμό και μείωσαν σε σύντομο χρονικό διάστημα (36-33, 17'). Ο Μιλουτίνοφ (2π., 3ρ., 3κοψ.) ήταν συγκλονιστικός στη λειτουργία της άμυνας και αφού σκέπασε το καλάθι της ομάδας του, έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του να πάει στα αποδυτήρια με σκορ 43-40 χάρη σε εύστοχα μακρινά σουτ από Λαρεντζάκη (7π., 3ασ.) και Γουίλιαμς Γκος (9π.).

Οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν με απίστευτη συγκέντρωση στο δεύτερο ημίχρονο. Σπουδαία άμυνα, ο Φαλ μοίραζε ασίστ για τρίποντο σε Πίτερς και Κάνααν και κάπως έτσι έγινε το 43-48 (23'). Ο Γάλλος σέντερ κυριαρχούσε σε κάθε φάση του αγώνα και με ένα τρομερό κάρφωμα αύξησε ακόμη περισσότερο τη διαφορά (45-54, 25'). Ο ρυθμός είχε αλλάξει για τα καλά προς όφελος του Ολυμπιακού, ο Γουόκαπ συνεργαζόταν άψογα με Κάνααν, Πίτερς και το σκορ έγινε 51-67 (29').

Οι φιλοξενούμενοι έπρεπε απλά στην τελευταία περίοδο να μη χαλαρώσουν γιατί η επίθεση είχε βρει ρυθμό και λειτουργούσε με χαρακτηριστική άνεση. Λαρεντζάκης και Παπανικολάου ευστόχησαν από τα 6.75 μετατρέποντας το σκορ σε 53-73 (32'). Η ομάδα του Βερολίνου προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά χωρίς να καταφέρνει κάτι σημαντικό και ο χρόνος κυλούσε. Το μόνο που έμενε αναπάντητο ως ερώτημα ήταν το τελικό σκορ με την κόρνα της λήξης να δίνει τη λύση και τον Ολυμπιακό να φεύγει νικητής με 67-94.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός έπαιξε καταπληκτικό μπάσκετ στην τρίτη περίοδο επικρατώντας στο επιμέρους σκορ με 27-8. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό δημιουργήθηκε μία διψήφια διαφορά πόντων την οποία κατάφερε να διατηρήσει μέχρι να ακουστεί η κόρνα της λήξης.

O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Μουσταφά Φαλ ήταν καταπληκτικός. Ο Γάλλος έπαιξε σπουδαία άμυνα και ολοκλήρωσε με 12 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Ο Τόμας Γουόκαπ από την πλευρά του πρόσφερε 4 πόντους, 9 ασίστ, 2 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα για ένα λάθος. Ο Άλεκ Πίτερς επίσης πρωταγωνίστησε με 23 πόντους (7/7διπ., 2/4τριπ., 3/5βολ.) και 7 ριμπάουντ.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μακριά από τη συνηθισμένη του απόδοση ο Γιοχάνες Τίεμαν που έμεινε στους 5 πόντους και βοήθησε μόνο σε ριμπάουντ (4) και δημιουργία (5).

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΉ ΤΟΥ: Ο Ματ Τόμας ήταν ο καλύτερος παίκτης των γηπεδούχων ολοκληρώνοντας με 15 πόντους (3/4διπ., 3/7τριπ., 0/1βολ.).

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Σε πολύ καλό βράδυ οι Γιαννούλης Λαρεντζάκης (10π., 6 ασ.), Κώστας Παπανικολάου (9π., 4ριμπ., 5 ασ., 3λ.) και Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος (13π. 2ριμπ., 2ασ., 2λ.)

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι Πειραιώτες τελείωσαν με 10/23 τρίποντα, 23/31 δίποντα, 30 ασίστ και 11 λάθη.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Ολυμπιακός την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις 15:00 θα υποδεχτεί τον Άρη. Η Αλμπα ίδια μέρα και ίδια ώρα θα φιλοξενήσει την Τσέμνιτσερ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-19, 43-40, 51-67, 67-94

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.