Βιλερμπάν - Ρεάλ Μαδρίτης 76-77: Της έδωσε ελπίδα αλλά αρνείται τη 2η ήττα

Σπύρος Μαρκεζίνης
Η Ρεάλ Μαδρίτης δυσκολεύτηκε αρκετά κόντρα στη Βιλερμπάν αλλά πέρασε νικηφόρα από τη Γαλλία, παίρνοντας στη νίκη στον πόντο με 77-76.

Στην τελευταία αγωνιστική της Euroleague για το 2023, τη 17η, η Βιλερμπάν υποδέχτηκε την Ρεάλ Μαδρίτης η οποία αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα τραυματισμών. Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις για ένα εύκολο απόγευμα του ισπανικού συλλόγου, οι παίκτες του Ποτζέκο το πάλεψαν αρκετά. Μετά από πολύ κόπο, οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με 77-76.

Η Βιλερμπάν μετά την πρώτη περίοδο όπου οι δύο ομάδες βρίσκονταν κοντά η μία στην άλλη (19-18), φάνηκε να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με το 39-33 υπέρ τους. Μάλιστα, άρχισαν τη 4η περίοδο έχοντας διατηρήσει αυτή τη διαφορά (57-51) αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης δεν παράτησε τον αγώνα και έπειτα από μεγάλη μάχη, έφτασαν στη νίκη με 77-76.

Βιλερμπάν - Ρεάλ Μαδρίτης: Το ματς

Οι γηπεδούχοι άρχισαν πολύ δυνατά τον αγώνα και φάνηκε να αιφνιδιάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την Ρεάλ Μαδρίτης η οποία δεν μπορούσε να βρει εύκολα λύσεις κόντρα στη γαλλική ομάδα. Στα μέσα του πρώτο δεκαλέπτου το σκορ ήταν 13-4 ενώ η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε στο 19-18, καθώς οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση.

Στη συνέχεια οι δύο ομάδες πρόσφεραν ένα συναρπαστικό πεντάλεπτο όπου ανέβασαν πόντο-πόντο το σκορ στο 25-25. Η Βιλερμπάν ωστόσο κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό της ως έναν βαθμό, κλείνοντας μάλιστα το ημίχρονο όντας μπροστά με 6 πόντους και το σκορ στο 39-33.

Με αντίστοιχο τρόπο εξελίχθηκε και το τρίτο δεκάλεπτο κατά το οποίο η ομάδα της Γαλλίας φαινόταν να ελέγχει τον ρυθμό της αναμέτρησης, διατηρώντας το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια της περιόδου, η οποία τελείωσε με τη Βιλερμπάν ξανά στο +6 και το σκορ στο 57-51.

Με τους αθλητές να επιστρέφουν στο παρκέ για το 4ο δεκάλεπτο, επέστρεψε και η ανταγωνιστική εικόνα της Ρεάλ Μαδρίτης. Από τις πρώτες κιόλας στιγμές, οι παίκτες του ισπανικού συλλόγου έδειξαν τη διάθεσή τους να γυρίσουν της εις βάρους τους εικόνα. Αρχικά μείωσαν και στα μέσα του δεκαλέπτου βρίσκονταν μπροστά στο σκορ με 8 πόντους (65-57).

Η «Βασίλισσα» συνέχισε επιβλητικά το ματς αλλά η Βιλερμπάν μείωσε στον πόντο (73-72) ενώ έμεναν 65 δευτερόλεπτα για το τέλος με τον Σκοτ. Μετά το time out η Ρεάλ πήγε στο +2 αλλά ο Πάρις Λι είχε άμεση απάντηση. Ο Ταβάρες έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του και λίγο αργότερα η άστοχη επίθεση των γηπεδούχων έδωσε τη δυνατότητα στον Καμπάτσο να εκτελέσει βολές. Ο ίδιος έβαλε μόνο τη μία και με 5 δευτερόλεπτα να απομένουν, οι δύο ομάδες πήγαν ξανά στους πάγκους για time out (77-74).

Ο Λοβέρν βρήκε εύκολο καλάθι για 2 πόντους (77-76) και μετά τη νέα διακοπή στα τελευταία 3 δευτερόλεπτα ο Γιουλ κέρδισε βολές. Ο ίδιος έχασε και τις δύο βολές χωρίς όμως να το πληρώσει η ομάδα του και το ματς έληξε στο 77-76.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 39-33, 57-51, 76-77.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην εύστοχη βολή του Φακούντο Καμπάτσο στα τελευταία 5 δευτερόλεπτα, με την οποία η διαφορά ανέβηκα στους 3 πόντους (77-74) και κατέστησε το 2ποντο του Λοβέρν στη συνέχεια μη ικανό ώστε να αλλάξει τις ισορροπίες.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Βινσέντ Πουαριέ, ο οποίος πέρα από τα κρίσιμα καλάθια στην αρχή της 4ης περιόδου, τελείωσε το ματς με 17 πόντους ενώ παράλληλα είχε 7 ριμπάουντ.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Βάλτερ Ταβάρες που πέρα από τους 16 πόντους κατάφερε να μαζέψει και 12 συνολικά ριμπάουντ.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Καμπαρό που τελείωσε το ματς με 20 πόντους, όπως και του Πάρις Λι που έιχε 17 και του Λοβερν που είχε 16.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Από τον Έντγουιν Τζάκσον που ήταν ο μόνος από όσους αγωνίστηκαν για τη Βιλερμπάν ο οποίος δεν σημείωσε ούτε 1 πόντο σε 14:01 λεπτά συμμετοχής ενώ είχε 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 3 μπλοκ της Ρεάλ Μαδρίτης αντί... κανενός της Βιλερμπάν.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζει τους αγώνες της Euroleague αλλά για το πρωτάθλημα και υποδέχεται την Κυριακή (31/1, 13:30) τη Βαλένθια. Από την άλλη η Βιλερμπάν θα τα βάλει την Τρίτη (2/1, 21:45) με την Παρτιζάν Βελιγραδίου στη Σερβία.

τα στατιστικά της Ρεάλ

Τα στατιστικά της Βιλερμπάν

@Photo credits: @RMBaloncesto

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.