Αταμάν - Τερίμ: Η φωτογραφία, το ευρωπαϊκό με τη Γαλατά και η εθνική Τουρκίας

Αταμάν - Τερίμ: Η φωτογραφία, το ευρωπαϊκό με τη Γαλατά και η εθνική Τουρκίας

Newsroom
Αταμάν
Πλέον ο Παναθηναϊκός θα έχει Τούρκο προπονητή σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο αντίστοιχα, με τον Φατίχ Τεριμ να έρχεται Ελλάδα, εκεί όπου ήδη βρίσκεται ο Εργκίν Αταμάν.

Ο Φατίχ Τερίμ θα κάτσει στον πάγκο του Παναθηναϊκού και θα διαδεχθεί τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, με την πράσινη ΠΑΕ να ανακοινώνει τη συμφωνία των δύο πλευρών. Σύμφωνα με δημοσίευμα από την Τουρκία, ο 70χρονος πολύπειρος κόουτς αναμένεται να «πετάξει» από το αεροδρόμιο «Ατατούρκ» στις 11 ώρα Τουρκίας (10 ώρα Ελλάδας), με προορισμό την Αθήνα και το «Ελευθέριος Βενιζέλος», ώστε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού.

Στο twitter κάνει θραύση μια κοινή τους φωτογραφία, η οποία έμελλε να είναι προφητική, ενώ υπάρχουν ορισμένα κοινά στοιχεία.

Πλέον το... τριφύλλι θα έχει Τούρκο προπονητή σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Από την μία ο Τερίμ στο ποδόσφαιρο και από την άλλη ο Αταμάν στο μπάσκετ. Μάλιστα και οι δύο έχουν οδηγήσει τη Γαλατάσαραϊ σε ευρωπαϊκό τίτλο. Ο Τερίμ είχε πάρει το Κύπελλο UEFA το 2000 με μια φοβερή φουρνιά όπως o Xάτζι, ο Κορκμάζ, ο Χακάν Σουκούρ, ο Νταβαλά , ο Οκάν Μπουρούκ, ο Ταφαρέλ και ο Χασάν Σας, ενώ o Aταμάν κατέκτησε το Eurocup το 2016 με Λάσμε, Μίτσοφ, ΜακΚόλουμ και Γκιουλέρ.

Τέλος και οι δύο έχουν κάτσει στον πάγκο της Τουρκίας, με τον Αταμάν φυσικά να συνεχίζει να βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της εθνικής της πατρίδας του. Δύο σπουδαίες μορφές για τον αθλητισμό στην Τουρκία και την προπονητική, έχοντας γράψει τη δική τους ιστορία στα δυο πιο διάσημα αθλήματα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.