Γιασικεβίτσιους: «Η κατάσταση δεν είναι εύκολη και θα χρειαστούμε τη συμπαράσταση όλων»

Γιασικεβίτσιους: «Η κατάσταση δεν είναι εύκολη και θα χρειαστούμε τη συμπαράσταση όλων»

Δημήτρης Οικονόμου
Σαρούνας Γιασικεβίτσιους
Τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της Φενέρμπαχτσε έκανε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που διαδέχτηκε τον Δημήτρη Ιτούδη και... σηκώνει μανίκια.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είναι με κάθε επισημότητα ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε. Ο διάδοχος του Δημήτρη Ιτούδη ανακοινώθηκε από το απόγευμα της Πέμπτης και πιάνει άμεσα δουλειά από την Παρασκευή (15/12) στην αναμέτρηση με τη Μονακό.

Ζητώντας μάλιστα τη συμπαράσταση και των συνεργατών του αλλά και του κόσμου, στην επιστροφή με το... κοστούμι του προπονητή, αφού στο παρελθόν είχε υπηρετήσει τη Φενέρμπαχτσε από το πόστο του παίκτη.

Οι δηλώσεις του Γιασικεβίτσιους

«Όλα ήταν πολύ έντονα και πολύ γρήγορα, στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Η κατάσταση φυσικά δεν είναι εύκολη, αλλά στο τέλος της ημέρας, είμαστε εδώ για να κάνουμε μια δουλειά, να βοηθήσουμε τη Φενέρμπαχτσε να κερδίσει αγώνες και να έχει μια επιτυχημένη σεζόν.

Είμαι απόλυτα ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Υπάρχουν πολλά γνώριμα πρόσωπα. Ξέρω πως η κατάσταση δεν είναι εύκολη, οπότε θα χρειαστούμε τη συμπαράσταση όλων.

Παρότι δουλεύω ως προπονητής εδώ κι αρκετά χρόνια, οι μέρες που πέρασα εδώ δεν μοιάζουν τόσο μακρινές. Είναι σπουδαίο το γεγονός πως γνωρίζω τι σημαίνει η Φενέρμπαχτσε.

Είναι κάτι πολύ ενθουσιώδες όλο αυτό. Όσον αφορά το παιχνίδι με τη Μονακό, πιστεύω πως όλοι αντιλαμβάνονται την ποιότητα που έχει. Είναι μια ομάδα που βαδίζει σε σταθερά μονοπάτια και πέρσι συμμετείχε στο Final Four.

Έχει συνέχεια με το επιτελείο και τους παίκτες της. Πρέπει να βγούμε στο παρκέ και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κερδίσουμε. Θα προσπαθήσουμε να προετοιμάσουμε τους παίκτες γι αυτό το παιχνίδι, με πολύ λίγες λεπτομέρειες και αλλάγες πάνω στον τρόπο παιχνιδιού».

@Photo credits: Twitter/ @FBBasketbol