Λάσο: «Ο Ολυμπιακός έχασε σε ταλέντο, αλλά θα είναι στο Final Four»

Ο Πάμπλο Λάσο.
Ο Πάμπλο Λάσο διαπίστωσε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να έχασε σε ταλέντο, αλλά υπολογίζει ότι θα είναι στο Final Four.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μπάγερν Μονάχου στο ΣΕΦ με 77-69, για την 13η αγωνιστική της EuroLeague, με τον Πάμπλο Λάσο να μιλάει για τους Πειραιώτες.

Ο Ισπανός προπονητής τόνισε ότι ο Ολυμπιακός έχει χάσει σε ταλέντο, βλέποντας τα παλιότερα ρόστερ με τους Σπανούλη, Σλούκα, Βεζένκοβ σε αυτά, ωστόσο ο Λάσο εξήγησε ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι στο Final Four.

Όσα είπε ο Λάσο

«Ήταν δύσκολο για μας. Χάναμε σουτ, κάναμε λάθη, ήταν ένα πολύ κακό πρώτο δεκάλεπτο. Το να χάνεις 16 πόντους είναι πολύ δύσκολο. Ήμασταν καλύτεροι στη συνέχεια, κερδίσαμε τα τρία δεκάλεπτα, αλλά στο τελευταίο ο Λαρεντζάκης έβαλε ένα τρίποντο ταμπλό και ο Πίτερς στη συνέχεια.

Στην Ισπανία λέμε πως αν κερδίζεις είναι καλό, αν χάνεις μαθαίνεις. Αυτό κάναμε σήμερα, πήραμε ένα σημαντικό μάθημα. Είχαμε σημαντικές απουσίες, έχουμε ένα κρίσιμο ματς την Κυριακή στη Γερμανία.

Για την απουσία του Ιμπάκα: «Ο Ιμπάκα είχε κάποια προβλήματα, νομίζαμε πως θα ήταν έτοιμος, αλλά προτιμήσαμε να τον προστατεύσουμε. Οι ημερομηνίες είναι πιεσμένες στο πρόγραμμά μας και δε θέλαμε να ρισκάρουμε. Είναι καλά όμως, όχι στο 100%».

Για την σύγκριση του περσινού Ολυμπιακού με τον φετινό: «Πιστεύω θα είναι στο Final Four ο Ολυμπιακός, έχουν τον ίδιο κόουτς, την ίδια φιλοσοφία, σύστημα. Με Μιλουτίνοφ και Πετρουσεφ γίνονται καλύτεροι αμυντικά και αποκτούν μεγάλο μέγεθος. Δύσκολα τους αντιμετωπίζει κάποιος.

Ωστόσο, έχοντας παίξει κόντρα σε Σπανούλη, Σλούκα, Βεζένκοφ, που δεν υπάρχουν πλέον στο ρόστερ, νομίζω πως έχασαν σε ταλέντο. Αλλά είναι πάντα ανταγωνιστικοί. Έχω πολύ σεβασμό για όλους τους παίκτες. Είναι σπουδαία ομάδα με εξαιρετικούς παίκτες».

@Photo credits: INTIME, ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ