Μπαρτζώκας: «Τα παιχνίδια να είναι γιορτή και όχι πεδίο αντιπαραθέσεων»

Δημήτρης Οικονόμου
Γιώργος Μπαρτζώκας
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε πως στον αθλητισμό τα παιχνίδια πρέπει να είναι γιορτή, περιμένοντας και αυτός την απόφαση της Κυβέρνησης σχετικά με τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν, μετά τα όσα συνέβησαν στο Ρέντη.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αφού ευχήθηκε τα συλλυπητήριά του στον Χρήστο Μπαφέ για τον χαμό του πατέρα του, μίλησε τόσο για την επικράτηση του Ολυμπιακού απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου αλλά και για τις αποφάσεις που αναμένεται να παρθούν από την Κυβέρνηση, σχετικά με τα επεισόδια στο ντέρμπι του βόλεϊ που διεξήχθη χθες βράδυ στο Ρέντη.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα

«Ήταν περίεργο παιχνίδι, ξεκινήσαμε το παιχνίδι με καλή νοοτροπία και στις δύο πλευρές, στην άμυνα πολύ καλά και στην επίθεση στον αιφνιδιασμό αλλά και με κυκλοφορία. Πιστέψαμε ότι αυτό το παιχνίδι θα είναι πραγματικά εύκολο και καταφέραμε να κερδίσουμε χωρίς να κάνουμε κάτι το εξαιρετικό. Το παιχνίδι ήταν από τους 12-15 πόντους, έτοιμο να πάει στους 20, η Μπάγερν δεν τα παρατούσε, προσπαθούσε να επιστρέψει. Μετρήσαμε 15 πόντους που φάγαμε στη λήξη της επίθεσης, είναι κάτι που μετράει και μας πλήγωσε. Σε αυτές τις hustle μπάλες πρέπει να είμαστε πρώτοι. Αλλά εκτιμώ τη νίκη μετά από δύο ήττες από Μονακό και Ρεάλ. Η Μπάγερν είχε πέντε σερί νίκες, τρεις στην EuroLeague. Είχαν απουσίες όπως εμείς, η EuroLeague έχει πολλούς τραυματισμούς αυτήν την περίοδο για κάθε ομάδα με το πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Τα συγχαρητήρια στον φίλο μου τον Πάμπλο Λάσο, η Μπάγερν είναι μια ομάδα που μου αρέσει, ο οργανισμός και όσα πιστεύουν για τον αθλητισμό. Είναι πολύ δυνατοί διεκδικητές των play-offs».

Για το κίνητρο μετά το 1ο δεκάλεπτο: «Τα επόμενα τρία δεκάλεπτα μετά το πρώτο τα χάσαμε, δεν είχαμε τον ίδιο ρυθμό, κάναμε rotation. Το πρόβλημα είναι ότι προσπαθούμε να βάλουμε παίκτες εκτός φόρμας στο rotation και λογικό να μην έχουν ρυθμό αλλά δεν έχουμε άλλον τρόπο. Πρέπει να βάζουμε σιγά σιγά παίκτες που φυσιολογικά δεν είναι σε καλή κατάσταση επειδή ήταν καιρό έξω. Τώρα έχουμε παιχνίδι τη Δευτέρα, μετά παίζουμε με τη Βαλένθια. Οι τραυματίες όπως ο Μιλουτίνοφ, ο ΜακΚίσικ θέλουν χρόνο για να έρθουν σε καλό επίπεδο, ο Γκος είναι έξω, ο Πετρούσεφ είχε 1-2 προπονήσεις και ήταν ρίσκο να μπει και ο Μήτρου Λονγκ θα μπει στον δεύτερο γύρο. Φεύγει ο ρυθμός αλλά είμαστε καλοί, δεν παίξαμε με τη Ρεάλ και τη Μονακό, κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο. Η Μπασκόνια κέρδισε στην τελευταία κατοχή, όλα τα παιχνίδια είναι κλειστά. Αυτό που μετράει είναι μόνο να κερδίζεις».

Για τον Πετρούσεφ: «Εξαρτάται πάντα τι ο παίκτης σου δίνει. Ένας παίκτης που ξέρει μπάσκετ, αλλά ήταν με ταξίδια και χωρίς παιχνίδια στο Σακραμέντο και στις πρώτες προπονήσεις πιάστηκε. Μπορεί να παίξει και στο 4 και στο 5, έχει αθλητικότητα, είναι 2.11. Ανάλογα τις συνθήκες και το τι ο αντίπαλος μας δίνει στο 5. Έχουμε πέντε ψηλούς υψηλής κλάσης, εξαρτάται το παιχνίδι, τη φόρμα, την προσαρμογή και από το ένστικτό μου».

Για τα μέτρα που αναμένεται να πάρει η Κυβέρνηση σε σχέση με τα επεισόδια στο Ρέντη: «Νομίζω είναι καλύτερο να σας πω όταν ανακοινωθούν τα μέτρα. Είναι κοινωνικό και λιγότερο αθλητικό, έχει σχέση με την παιδεία, υπάρχει μίσος μεταξύ μας. Αυτό στον αθλητισμό εκδηλώνεται με οπαδικά επεισόδια στα οποία έχουν υπάρξει και δύο νεκροί πρόσφατα. Εγώ για να είμαι ειλικρινής είμαι θετικός αν είναι να προστατεύσουν τη ζωή των ανθρώπων. Αυτοί που θα αποφασίσουν είναι υπεύθυνοι για να το κάνουν, για αυτό υπάρχουν κυβερνήσεις και ο αθλητισμός είναι πολύ σημαντικό κομμάτι στη ζωή των Ελλήνων. Ευχή μου είναι να συνεχίσουν τα πράγματα να συμβαίνουν, να παίζουμε αλλά τα παιχνίδια να είναι γιορτή και να μην είναι πεδίο αντιπαραθέσεων».

Για τον Σίκμα: «Το νιώθω ναι, ήταν έξι χρόνια στην Άλμπα, πριν ήταν στη Βαλένθια και ήταν πολύ σημαντικός παίκτης. Έκανε μια εκπληκτική καριέρα στην Άλμπα σαν ένας πόιντ φόργουορντ. Εδώ καλείται να παίξει τον ρόλο που έπαιζε ο Πίτερς πέρσι που είναι δύσκολο. Αυτήν τη στιγμή θέλει προσαρμογή, ο τραυματισμός του ήταν διπλός και τον πήγε πίσω. Εγώ πιστεύω στην αξία του, μου δίνεται η δυνατότητα στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος να βρει καλύτερο ρυθμό».

@Photo credits: eurokinissi, KLODIAN LATO